Home
Chuck
Beau
Sem
Nieuws
Agility
Flyball
Foto Album
Links
Ivao

 

Bekijk of schrijf in het gastenboek.

 

 

 

 

(Op deze pagina zal ik proberen bij te houden waar we mee bezig zijn.)

 

Februari 2009

 

bulletAlweer een jaar geleden dat Chuck overleed (13 februari), wat gaat de tijd hard, het lijkt wel gisteren. We missen hem nog steeds.
bulletMet Beau gaat het nog steeds prima, hij is wel weer opgekrabbeld nadat Sem in huis gekomen is, al zien we hem af en toe wel eens kijken, van  oh daar is die spring in het veld weer.
bulletSem is gek op Beau, hij zoekt hem altijd op, gaat naast hem liggen met zijn koppie op Beau. En ze spelen vaak bij elkaar.
Ik moet wel zeggen dat ik af en toe Beau wel eens help, als Sem blijft doordraven, Beau is een goed sul en laat veel toe. Dus soms moet ik even ingrijpen en Sem tot de orde roepen, nu is dat geen probleem, want alleen even een Nee en hij stopt gelijk.
 

Januari 2009

 

bulletWe hebben een demonstratie en lezing gegeven bij de KC West Friesland, met Rally - Obedience, was erg leuk en het was ook een hele enthousiaste groep bij de KC. Met HSV Lansingerland gaat het uitstekend, veel leden, en we zijn al behoorlijk bekend in de regio

 

Augustus  2008

 

bulletSem inmiddels al weer twee weken in huis, gaat erg goed, het is een leuk vrolijk hondje. En voor wat ik nu van hem zie, is het een zeer attent leuk werkhondje, dus dat belooft wat in de toekomst, als we Rally Obedience met hem gaan trainen. Maar dat duurt nog even, laat hem eerst maar is de wereld verkennen.
bulletOp de vereniging gaat het ook erg goed, inmiddels hebben we een eigen terrein, bij tuincentrum Kerver in Bergschenhoek. We hebben er al hard aan gewerkt, maar moeten nog even wachten tot het gras gegroeid is. Maar we hebben geduld, voorlopig hebben we tijdelijk en goed onderkomen, bij Orioles een Honkbalvereniging te Bergschenhoek, Sporthoeklaan.

 

Juni  2008

 

bulletBij het eerste adres geweest (Anita en Bert Smit van de Kennel van Eik en Duinen- Monster) om naar een nestje te kijken. Dit voelde al direct heel goed. Dus hebben dan ook gelijk besloten dat we het reutje wel graag zouden willen. We gaan hem Sem noemen, en ik heb maar gelijk een pagina voor hem gemaakt.
 

Mei  2008

 

bulletWe hebben toch maar besloten om in plaats van aan het einde van dit jaar een nieuw hondje erbij te nemen, om dat nog voor de zomer te doen. Komt beter uit in verband met mijn werk. We hebben met hulp van Marijke een aantal adressen gevonden voor een nieuw hondje, en dat is gelukt. 
 

Februari  2008

 

bullet13 Februari, Chuck is vannacht overleden, we wisten dat het eraan kwam, maar het voelde als een mokerslag. Chuck had een tumor aan het hart en we wisten dat daar niets aan te doen was, en het enige wat we konden doen voor hem was, zijn laatste dagen zo leuk mogelijk voor hem maken. 4 weken lang hebben we s' nachts gewaakt bij hem, omdat hij vaak onrustig was en naar buiten wilde, want buiten voelde hij zicht beter als binnen. Vreselijk om te zien hoe een energieke hond als Chuck door zo'n rotziekte uiteindelijk geveld wordt. We hebben een hele mooie tijd met hem gehad en dat zullen we nooit vergeten. Chuck bedankt voor de mooie jaren.

 

Februari  2007

 

bulletHet is de afgelopen tijd hectisch geweest, we hebben een nieuwe hondensport vereniging opgestart in Bergschenhoek, samen met Arie en Corrie is deze vereniging officieel oktober 2006 begonnen. Het gaat erg goed, we groeien wekelijks in leden aantal, en iedereen traint met veel plezier zijn of haar hond, want dat is het motto van HSV Lansingerland, "Plezier hebben met je hond".
We hebben hier een nieuwe hondensport, te weten Rally Obedience, geļntroduceert, ook hier komt steeds meer animo voor.
Vooral de locatie waar we nu trainen, op het Ski en skate centrum Bergschenhoek is perfect, de komende maanden gaan we het veld in orde maken en dan zijn we ook klaar om Agility te gaan geven.
Verder gaat alles prima, ook bij de andere verenigingen HSV de Oase, en HSV Waddinxveen, gaat het goed, ook daar nog steeds druk bezig met lesgeven. Twee weken gelden weer begonnen bij de KC Delft om te trainen met Beau voor de GG-1.
Een klein minpuntje is wel, en daar zal ik verder geen namen bij noemen, maar de oprichting van HSV Lansingerland wordt niet door iedereen in dank afgenomen, jammer zeer onsportief, maar oke het is algemeen bekend dat binnen de hondensport er veel afgunst is.
We laten ons niet uit het veld slaan.

 

 

Juni  2006

 

bullet15 juni heeft mijn GGB groep examen gedaan bij de HSVW. Ik wil hierbij de hele groep een compliment geven voor een net examen wat iedereen gelopen heeft. Dit geldt voor de GG-B/ GG-1 en de GH-1. Ik heb zelf zeer kritisch gekeken en constateerde wel een aantal punten van verbetering. Dus daar gaan we zeker aan werken.
Het examen bestond uit 10 GG -B Cursisten, 1 GH -1 Cursist en twee GG 1 cursisten.

De GG-1 cursisten kwamen van Leiderdorp en de GH-1 cursist is getrained door Ella (HsvW).

Hier volgen de uitslagen van de kandidaten.
 

  Kandidaat Naam Hond Ras Punten Examen Resultaat
01 Ruud Maya Labrador Retriever 252 GG-B Zeer Goed
02 Joke Sissi Shetland Sheepdog 247,5 GG-B Zeer Goed
03 Saskia Buck Bearded Collie 239,5 GG-B Zeer Goed
04 Lenie Laika Schapendoes 203,5 GG-B Goed (half diploma)
05 Marcel Eska Labrador Retriever 247 GG-B Zeer Goed
06 Wim Baloe Groenendealer 232 GG-B Zeer Goed
07 Rianne Moos Golden Retriever 224,5 GG-B Zeer Goed
08 Brigitte Flirt-le Oud Duitse Herder 301 GG-B Uitmuntend
09 Eric Eshna Oud Duitse Herder 252 GG-B Zeer Goed
10 Theo Vondoo Hollandse Herder 265 GG-B UitmuntendAl met al dus voor mijn cursisten een honderd procent score, de deelnemers 3, 4 en 7 zijn nl afkomstig van andere verenigingen en hebben alleen de laatste 5 lessen meegelopen. Ook de GH 1 cursist is geslaagd met 16 vragen goed theorie en 20 plussen.
 

Ik ben trots op jullie.


     

 

Mei  2006

 

bullet

Vandaag 28 Mei ontvingen wij het nare bericht dat de moeder van Chuck en Beau, Lady Lizzy van de Hazewaal op 14 jarige leeftijd is overleden. Hieronder zie je een foto met haar 4 kleinzoons. De foto is genomen 2 dagen voor haar overlijden.

 

 

bulletCynophilia examen met Beau in delft gelopen en we zijn geslaagd met een zeer goed. Jammer van het apport, de punten weer daar laten liggen, anders was ik met een uitmuntend geslaagd, wie o wie kan me helpen!!!!

Hier de videobeelden  van het examen
 
bulletVoorlangs Achterlangs.
Verdraagzaamheid naar andere honden ging goed dit is ook nog nooit een probleem geweest

- 56k Lage bandbreedte   - Windows Media Player
- 384k Hoge bandbreedte - Windows Media Player
 
bulletStaan en betasten.
Hier verloor ik al een aantal puntjes, normaal gaat hij direkt staan en kan ik afstand nemen, nu moets ik het commando nogmaals herhalen, en liep hij zelfs nog een pas naar voren.

- 56k Lage bandbreedte   - Windows Media Player
- 384k Hoge bandbreedte - Windows Media Player

 
bulletAf en Blijf.
Ook hier ging het mis, op het commando van een andere cursist ging Beau al zitten, het had ook geen zin meer om hem dan alsnog af te leggen, de puntaftrek was al een feit.

- 56k Lage bandbreedte   - Windows Media Player
- 384k Hoge bandbreedte - Windows Media Player
 
bulletIndividueel programma.
In dit programma ging het goed, het volgen aan de riem en los was netjes op het springen na wat hij normaal niet doet, in het begin even een opstartprobleempje en ik bewoog mijn hand/arm niet of te weinig, en werkte soms onbewust in, fijn toch zo'n video, kun je tenminste is kritisch naar jezelf kijken.
Bij het vak ging hij al eerder het vak uit, iets trok zijn aandacht achter hem, en ging vervolgens lopen, gelukkig mocht ik het opnieuw inzetten , en ging het goed. Alleen te traag aan de voet. Koste weer een puntje. Wel lekker vlot naar mij en terug naar de riem.
Zit en doorlopen, puntaftrek voor het inwerken, deze had ik al ingecalculeerd, de laatste week voor het examen bleef hij nl staan ipv te gaan zitten. Dus ik moest hier wel iets doen.
Het apport, dat is een probleem, heb al hulp ingeroepen van diverse instructeurs, maar tot op heden mocht het nog niet baten. Ben nu wel helemaal opnieuw begonnen en ik begin nu wat resultaat te boeken, mede door goede tips van Sandra Hurkmans. Het apporteren is geen probleem, maar wel het vasthouden en het aan mij aanbieden. 

- 56k Lage bandbreedte   - Windows Media Player
- 384k Hoge bandbreedte - Windows Media Player

 

 

 

 

April  2006

 

bulletDemonstratie AGility voor HSV de Oase gelopen in Plaswijck park. Was redelijk veel belangstelling.
 
bulletMet de GG groep een proef examen gehouden, iedereen was erg zenuwachtig, het officiele examen is aangevraagd, zal wel juni worden.
 
bulletDemonstratie Flyball in Moer Kappele gegeven samen met de AGility voor HSV Waddinxveen. Het stond er zwart van de mensen, ik denk dat heel Moer Kapelle was uitgelopen naar de demonstratie.
 
bulletClub GG examen gelopen en met 91 punten geslaagd, jammer van het apport met Beau, als dat goed zou gaan, dan scheelt dat veel punten

 

 

Maart  2006

 

bulletElla met de Duitse herder Eshna gaat verder in de GG-B groep, Ella heeft zoveel vertrouwen in zichzelf en Eshna gekregen dat ze graag door wil, en het verder uit wil bouwen. Besloten om Eshna met de clicker verder te trainen, en in de eerste les bij de nieuwe honden vertoonde ze weer het gedrag van uitvallen en imponeren. Na 15 minuten met de clicker konden we volgend langs de andere honden, ze keek niet meer naar de honden en was alleen met de baas bezig. Geweldig, en wat is het toch lekker om zo snel vooruitgang te boeken, en dat je tevreden cursisten hebt.  De groep zag wat je kan bereiken met de clicker, en heb door deze aktie er een aantal ethousiast gemaakt en willen dit ook gaan gebruiken. We gaan dus maar een aparte les inlassen, om de basis principes van de clicker uit te leggen, en leren wanneer de click gebruikt moet worden.
 
bulletAgility lessen waren uitgevallen, te slecht weer, het veld heeft er duidelijk van te lijden. Afgelopen zondag weer getraind. Alleen zelf gelopen en geen les gegeven, ging wel lekker. Vooral de paaltjes gaan ineens goed, het insteken gaat nu zonder hulp, nu afstand gaan nemen, en aan beide kanten gaan trainen. Weer een nieuwe uitdaging.
 
bulletFlyball in Waddinxveen wordt steeds bekender, maar de aanwas gaat nog wel moeizaam, ik hoop dat we snel wat demo's kunnen organiseren, om ook deze tak van sport verder uit te bouwen. De familiedag gaan we daar in ieder geval weer voor gebruiken. 

Februari  2006

 

bulletNiet veel tijd gehad om te schrijven, hoe het nu allemaal gaat.
Bij Waddinxveen gaat de GG-B groep lekker, je ziet al wel dat er honden op de automatische piloot gaan, dus weer even aan gegeven dat de oefeningen meer uit elkaar getrokken moeten worden, en ook dat er variatie moet komen in de oefeningen.
In de groep een Duitse Herder Eshna erbij gekregen, de hond wil nog wel eens uitvallen, dus dat is weer een uitdaging om dat er uit te trainen.
Langzaam de herder laten wennen, het negatieve gedrag genegeert en het positieve gedrag beloont. Het ging per week steeds beter.
 
bulletGaat weer lekker bij de Oase met mijn eigen honden, bij de Agility, heb te lang stil gelegen met ze, ga nu wel zorgen dat ik regelmatig train, en probeer weer met fanatieker te worden.

 

 

 

Januari  2006

 

bulletSeizoen is weer begonnen, de trainingen in Waddinxveen gestart voor mijn GG B groep. We gaan nu werken naar het examen. Nog steeds blijft iedereen gemotiveerd, Er zijn er zelfs een paar bijgekomen die twee maandjes mee willen doen, om te kijken hoe de GG in zijn werk gaat.
 
bulletBij HSV Waddinxveen hebben ze snuffellessen deze zomer geintroduceerd, iedereen kan zich hier inschrijven, en iedere week krijg je een andere training, zoals GG, breiten, Agility, Speuren etc.
Er is besloten om dit in de winter ook te proberen, alleen zouden er genoeg mensen op af komen? Nu daar is geen gebrek aan, het is iedere maandag avond een vol huis. (en dan heb ik de 18 nieuwe puppen niet meegerekend)
 
bulletBij HSV de Oase, begint de agility nu langzamerhand bekend te worden bij de cursisten, en iedere week komen er weer nieuwe gezichten bij. De meeste honden komen van de flyball en dat heeft toch wel zijn voordelen, men is in ieder geval gewend de hond los te handelen. Ik heb al een aantal honden en baasjes gezien die volgens mij geschikt zijn om in de nabije toekomst wedstrijden te gaan lopen.
 
bulletDe website van HSV de Oase heb ik nu in beheer, heb er al veel energie in gestopt. De flyball pagina met alle uitslagen die online berekent wordt, was nog het meeste werk. Je kan nu in 1 opslag zien wat de stand op dat moment is. Ideaal voor de competitie teams, zelf tellen hoeft vanaf nu niet meer.

 

 

 

December 2005

 

bulletMaandje rust, geen trainingen, kunnen we ons weer opladen voor het nieuwe seizoen.
 
bulletBij KC-Delft gekeken en informatie gevraagd voor de GG B cursus, wil met BEau toch weer verder gaan
 

 

 

November 2005

 

bullet9 November naar een lezing van Klaas Wijnberg, de auteur van o.a. het boek de hondenfluisteraar.
( Balen, hoor net dat de lezing uitverkocht is, dan moeten we maar later )

 

 

 

 

Oktober 2005

 

bulletBij HSV de Oase ga ik samen met Arie Snaathorst de Agility opstarten. Deze vereniging is van oorsprong een Flyball vereniging, maar gaan nu ook Agility aanbieden aan haar cursisten. We hebben hard gewerkt, en de Agility baan is bijna klaar voor gebruik. We verwachten te gaan starten medio November met de lessen. Voorlopig starten we op woensdagavond.
 
bulletTraining met de GG groep in Waddinxveen gaat goed, nog steeds zijn ze zeer gemotiveerd, we hebben nog wel wat werk te verzetten, maar dat gaat zeker goed komen. Het is een nu eenmaal een uitgebreid programma, en dat kost veel tijd. Maar complimenten voor de groep, je ziet ze iedere week weer groeien, en ook de manier van positieve training, dus alleen maar belonen en geen lijncorrecties, bevalt iedereen.
 

 


 

September 2005

 

bulletSamen met Tine, Connie en Wollie hebben we bij de HSV Waddinxveen de flyball opgestart, gaat er leuk, leuke vereniging. Iedereen is daar zeer positief en staat open voor veel nieuwe zaken en ideeen.
 
bulletOp donderdagavond ben ik gestart met een GG Beginners groep, dit is een zeer gemotiveerde groep, erg leuk om te doen. In deze groep ook weer een variateit aan rassen zoals Labradors, Oud Duitse Herder, Shetland Sheepdog, Hollandse Herder en een Bouvier des Flandres.  De HSVW is dit jaar begonnen met de cursussen GH I Cynophilia en de GG Cynophilia.
 
bulletOok dit jaar op 11 september weer naar de doedag geweest georganiseerd door de Agility Club Achterhoek, Dit jaar had ik meer pech dan vorig jaar, twee keer in het water gevallen, alhoewel de eerste keer door Beau kwam, ik zat in de kano, en hij wilde erbij, en dat ging even niet. De tweede keer over een loopbrug, verloor mijn evenwicht, en weer een nat pak. Verder was het weer een geslaagde dag. De foto's heb ik nog niet maar komen eraan, er staan wel wat foto's  op de site van de doedag.

 

 

 

 

 

   

Copyright © 2005 [Edwin & Tine Reedijk]