Accommodatie  van de Hulsterse Atletiekvereniging RKHAV.

 

 

 

Sinds september 2002 hebben we een nieuwe kunststofbaan tot onze beschikking.

Deze heeft 6 lanen voor de sprint en 4 lanen in het rond.

De baan ligt zeer goed beschut. Misschien was dat wel de reden dat bij de Pinksterwedstrijden van 2005 de windrichting af en toe onvoorspelbaar was.

De 100m  sprint wordt zo veel mogelijk in series van 6 atleten gelopen. Er kan maar in één richting worden gelopen: van ZW naar NO.

De serie indeling gebeurt, evenals bij de andere onderdelen op grond van hun beste prestatie.

De 200m  sprint wordt met maximaal 4 atleten gelopen.

De series 800 m bij de heren worden gelopen met maximaal 8 atleten verdeeld over 4 lanen.

Bij de 1500 m dames zijn er geen beperkingen. Ongeveer een 12 tal atletes zullen in de sterkste eerste serie worden ingedeeld.

Bij de 3000 m heren zal de eerste en sterkste serie ook met ongeveer 12 atleten worden gelopen, waarbij we eventueel gebruik maken van twee startvakken.

Verder zijn we voor de technische onderdelen goed uitgerust. Een nationale status waardig, waarbij we zelfs gebruik maken van Laser afstandsmeting.

Bij de werponderdelen kan er ook maar alleen in NO richting worden geworpen.

 

Algemeen: wij maken gebruik van TimeTronics apparatuur voor de elektronische tijdwaarneming, fotofinish en windmeting. En bij speer, discus en ver wordt er gebruik gemaakt van laserafstandsmeting.

 

 

Wij beschikken over een clubgebouw vlak naast de baan, met daarbij twee kleedkamers met douches.

Bij grote deelname aan de Pinksterwedstrijden kunnen we gebruik maken van de voetbalaccommodatie die naast de atletiekbaan ligt.

Naast de atletiekbaan liggen ook enkele sportvelden waarop de atleten de mogelijkheid hebben om warm te lopen etc.  Ook ligt er vlakbij een park waar eventueel de lange afstand atleten zich kunnen opwarmen.