Pinkstergala in Hulst krijgt financiële impuls.

zaterdag 05 januari 2013 door Jan Dagevos
HULST - Het Pinkster Atletiekgala krijgt een belangrijke injectie. Het bedrijf PureBlue Advanced Waste Water Solutions (AWWS) uit Kapellebrug wordt de komende jaren hoofdsponsor van deze baanwedstrijd. Het evenement dat dit jaar op maandag 20 mei wordt gehouden, gaat vanaf nu door het leven als: "Het PureBlue Pinkster Atletiekgala".

AWWS is een jong en dynamisch bedrijf dat gevestigd is te Kapellebrug (gemeente Hulst).
PureBlue staat voor duurzaam watermanagement. Vanuit deze visie produceert en levert Advanced Waste Water Solutions unieke duurzame producten en technologiën voor waterbehandeling waarbij kostenbesparing en een schoner milieu hand in hand gaan.

Jan van Laarhoven is in zijn nopjes met de steun. De voorzitter van de organisatie wil geen bedragen noemen, maar heeft het wel over een grote bijdrage van de hoofdsponsor. "Er is een goede financiële basis voor de komende periode", zegt Van Laarhoven. "Hierdoor kunnen we een baanatletiekwedstrijd van hoog niveau blijven organiseren. Toch zullen we ook nu niet verder springen dan de polsstok lang is. We blijven ons richten op de Nederlandse (sub)top, internationale (top)atleten, de Zeeuwse atleten en de breedte".
 
Sinds vorig jaar heeft de wedstrijd de nationale status van de Atletiekunie verworven. Daarmee staat de wedstrijd op de (inter)nationale kalender van de Atletiekunie en van de internationale atletiekfederatie. Voor de nationale topatleten is het een kwalificatiemoment voor alle grote internationale toernooien.

"We zijn ooit klein begonnen", stelt Van Laarhoven, ,,maar inmiddels is de laatste tien jaar onze begroting vertienvoudigd".

Alle informatie over het gala is te vinden op www.pinksterwedstrijden.nl en op de facebookpagina: het PureBlue Pinkster Atletiekgala.