Topduel speerwerpen vrouwen bij Pinksterwedstrijden te Hulst

Foto_Melissa_Dupre Foto_Bregje_Crolla

HULST- De inschrijvingen voor de Internationale Pinksterwedstrijden op 24 mei 2010 te Hulst zijn nog maar net geopend en nu al is er sprake van een sterke bezetting op de technische nummers. Bij het speerwerpen vrouwen nemen de nationale recordhoudsters van Nederland en België het tegen elkaar op. Bregje Crolla is met 57.57m de beste Nederlandse allertijden en Melissa Dupré is dat met 56.62m van België. Doordat deze wedstrijd tevens geldt als kwalificatie-moment voor het WK-Junioren, zullen de Pinksterwedstrijden een sterk en breed deelnemersveld mogen verwelkomen.

Ook op de andere technische nummers hebben reeds enkele sterke atleten ingeschreven. Bij het verspringen vrouwen heeft Annelies Fortuin, de nummer 2 van het NK Indoor, zich ingeschreven (pr 5.98m). Het kogelstoten bij de vrouwen is in Hulst traditioneel sterk bezet. Ook in de komende editie maken de Belgische kampioenes Catherine Timmermans en Veerle Blondeel hun opwachting. Timmermans won vorig jaar het kogelstoten en heeft een pr van 16.35m. Blondeel heeft als beste prestatie 16.70m staan en is ook bij het discuswerpen met 57.70m één van de favorieten.

Ook de 800m zal traditiegetrouw een sterke bezetting krijgen. Voor de verschillende reeksen zijn hazen voorzien en net zoals vorig jaar is het doel om weer onder de 1.50min te lopen. Het baanrecord van Jan Van den Broeck (1.49.82) staat op de tocht. Voor een overzicht van het deelnemersveld, prijzenschema en alle andere informatie: www.pinksterwedstrijden.nl