hoofdsponsor

donateur

sponsoren

warrens
kuijkcs
Nieuws 2015

mei 2015
Onlangs heeft het bestuur van RKHAV besloten om vanaf dit jaar opnieuw de Pinksterwedstrijden te organiseren en wel op maandag 25 mei 2015. Echter, men heeft geen gebruik willen maken van de toegekende Nationale status. De wedstrijd zal dan ook op een beperktere schaal gehouden worden en staat open voor alle wedstrijdatleten vanaf D-junioren (miniemen).
Voor verdere informatie zie de uitnodiging en het chronoloog.

Nieuws 2014

maart 2014
Zoals men wellicht al heeft vernomen zal het Pinkster Atletiekgala dit jaar niet doorgaan.
Eén van de redenen is dat eindelijk dit voorjaar is gestart met de bouw van een nieuw clubgebouw met kantine en kleedkamers. Daarbij worden de oude kantine en kleedkamers afgebroken en zal een deel rondom de baan afgesloten zijn vanwege de werkzaamheden.

In tegenstelling tot eerdere berichten in diverse media heeft de Atletiekunie besloten om het eerstvolgende Pinkster Atletiekgala wel degelijk de Nationale Status te verlenen.

Nieuws 2012-2013  
  29 mei 2013
De bestenlijsten vanaf 2003 t/m 2013 zijn weer bijgewerkt. Klik op bestenlijst
 

28 mei 2013
Op de website van fotograaf Edwin van het Westeinde staan vele foto's van de wedstrijden.

21 mei 2013
De Alex van Rie prijzen voor de beste dagprestaties werden gewonnen door Suzanne Wiiliams en Koen Smet.
Op de foto zie je Suzanne op weg naar de overwinning.

Suzanne liep zowel in de serie als in de finale een persoonlijk record van 13.61 op 100m horden.

Koen verraste in de finale van de 110m horden Gregory Sedoc en liep een zeer mooie tijd van 13.66 , terwijl in de series Gregory met 13.68 nog beduidend sneller dan Koen was (13.88) .

Alle 10 beste dagprestaties op een rij vindt U op dagprestaties.

  Alle uitslagen op www.toastit-live.be
 

18 mei 2013
Enkele belangrijke mededelingen aan de deelnemers.
- Zorg dat je maandag ruim op tijd vertrekt, want het kan erg druk zijn op de wegen. Bijv. rond Antwerpen (alternatief is via Bergen op Zoom A12 en de R2 door de Liefkeshoek tunnel) maar zeker ook de laatste 7 km vanaf de E34 over de N290 naar Hulst.
- Zorg dat je je minstens één uur voor aanvang van je (eerste) onderdeel aanmeldt op het wedstrijdsecretariaat. Daarna worden de series etc ingedeeld.
- Na-inschrijven kan dus ook nog tot één uur voor aanvang van betreffende onderdeel. Vermeld je beste prestatie (dus niet wat je denkt te kunnen!) van het afgelopen jaar incl. plaats. Bij gerede twijfel hieraan word je in de laatste serie geplaatst.
- Prijzen etc. kan je persoonlijk! afhalen op het wedstrijdsecretariaat na afloop van je (laatste) onderdeel op vertoon van je startnummer.
- Bonussen worden achteraf uitgekeerd. Daarin willen we zorgvuldigheid betrachten.

  16 mei 2013
Het definitieve prijzenschema is vastgesteld. Het aantal prijzen is voor de meeste onderdelen verhoogd en tevens zijn diverse bedragen verhoogd.
Ook zijn er voor zowel de mannen als vrouwen 5 prijzen voor de beste dagprestaties. 150 - 100 - 75 - 50 en 25 Euro !! Met dank aan onze hoofdsponsor PureBlue AWWS.
  14 mei 2013
De PZC publiceert een artikel over de deelname van Gregory Sedoc en Kadene Vassell.
Klik hier om het te lezen.

13 mei 2013
Gregory Sedoc heeft zich aangemeld ! Zaterdag in Lisse duelleerde Gregory nog met Koen Smet om de overwinning.
Zie de foto.
In Hulst kunnen ze zich nog eens met elkaar meten. Alleen erg jammer dat Erik Leeflang na zijn onfortuinlijke val in Lisse er niet bij kan zijn.
Gregory heeft een grote staat van dienst opgebouwd, waaronder 3x deelname aan de OS, 12x Ned. kampioen, diverse deelnames aan WK's en EK's.
Vandaag staat er nog een groot artikel van Gregory in de Volkskrant: klik hier om te lezen.

11 mei 2013
Kadene Vassell heeft zich ingeschreven voor onze wedstrijd.
Zij is baanrecordhoudster op 100m maar vooral lid van de meest succesvolle 4x100m ploeg van de laatste decennia. 2e op EK en 6e op OS, mede Ned. recordhoudster op de 4x100 en enkele malen Ned. kampioene op 200m.

8 mei 2013
Op het onderdeel verspringen komt nagenoeg de hele Belgische top in Hulst aan de start. Nationaal outdoor kampioen 2011-2012 Nicolas Stempnick, nationaal indoor kampioen 2011-2012 Corentin Campener, huidig indoor kampioen Jeroen Vanmulder en ook het junioren talent Mathias Broothaerts. Maar ze gaan flinke tegenstand krijgen van Robert Martey die speciaal voor onze wedstrijd wat eerder uit de VS naar Nederland komt. Robert is lid van PAC en heeft een pr van 7.92m. Ook Jonathan Pengel heeft zich aangemeld en zal dus waarschijnlijk in de buurt van zijn pr (7.62m) moeten springen om op het podium te komen.

  8 mei 2013
Het regionale blad "Hulst Vizier" publiceerde in de mei editie een voorbeschouwing op onze wedstrijd. Dit artikel, gescheven door Frank Boussen, kunt u lezen door op de link te klikken: lees artikel

6 mei 2013
De werponderdelen bij de mannen worden met de aanmeldingen van Daniël Stahl (SWE) , Maarten Persoon en Tom Corstjens nog sterker bezet. Daniël is een jonge zeer talentrijke Zweedse kogelstoter en discuswerper die onlangs nog goud haalde op de European Cup Winterthrowing -23j op kogelstoten met een worp van 18.63m. Zijn pr is 18.76m. Maar ook op discus is hij een topper met een pr van 62.16m.
Maarten is vele malen Ned. junioren kampioen geweest en als senior behaalde hij diverse zilveren en bronzen plakken.

30 april 2013
Het onderdeel 110m horden bij de mannen krijgt een ijzersterke bezetting. Het gaat een Nederland-België worden, met in de Nederlandse afvaardiging Koen Smet (onze nationale kampioen), Erik Leeflang (Ned. kampioen indoor 2013) en ook Tjendo Samuel en Ruben Esajas. Onze zuiderburen komen met Dario de Borger (Belg. indoor kampioen 2013 en diverse keren juniorenkampioen), Quentin Ruffacq (Belg. kampioen 2011) en ook Denis Hanjoul .
28 april 2013
Na de aanmelding van Nils om tempo te maken hebben Jan van den Broeck en zijn clubgenoot Niels Platteau besloten om deel te nemen in Hulst op de 800m. Jan is houder van het baanrecord maar ook diverse keren Belgisch kampioen én 5e op het WK indoor 2012 !!!
Ook onze zuiderbuur Hannes Agache (- 1'50 ) en de winnaar van vorig jaar Willem Dudink hebben zich ingeschreven. Hopelijk komen nog enkele topatleten naar Hulst om er een snelle race te lopen.
23 april 2013
Vandaag heeft Nils Duerinck zich aangemeld. Nils gaat het tempo maken voor de eerste en snelste serie op 800m. Nils is jarenlang tot eind 2012 lid geweest van het zeer succesvolle Belgische 4x400m estafette team.
Dus .... beste 800m lopers , dé kans om in een mooie serie een snelle tijd te lopen.
Op de foto zie je Nils uiterst rechts.
19 april 2013
Bij de mannen werponderdelen krijgt het deelnemersveld vorm. Onze zuiderbuur Jürgen Verbrugghe, nationaal indoor kampioen kogelstoten, gaat flinke tegenstand krijgen van de Canadese topwerper Tim Hendry . Tim (linker foto) heeft een pr van 19.31m en is daarmee een serieuze kandidaat om het baanrecord van Wim Blondeel aan te scherpen. Maar ook Patrick Cronie, zilver op NK outdoor en indoor, is een geduchte tegenstander. En voor discuswerpen heeft de winnaar van vorig jaar, Stephan Dekker, zich weer aangemeld. Bij discus mogen we Milosz Tomanek (BEL) niet onderschatten. Milosz is met ambitie aan het nieuwe seizoen begonnen.

14 april 2013
De inschrijvingen komen nu binnen. Vooral bij de werponderdelen hebben al diverse topatleten ingeschreven.
Bij de vrouwen heeft Melissa Boekelman (linker foto) zich aangemeld voor kogel en discus. Melissa was enkele jaren geleden zowel wereldkampioene als Europees kampioene kogelstoten bij de junioren en ze is al 11 keer Ned. kampioene outdoor en indoor. Melissa zal het bij het kogelstoten moeten opnemen tegen o.a. meervoudig Belgisch kampioene Catherine Timmermans (foto rechts), voormalig Ned. junioren kampioene Corinne Nugter en Belgisch juniorenkampioene Jolien Boumkwo.
Bij het discuswerpen komt ze Corinne weer tegen maar ook Loes Verlaak die al vele podiumplaatsen behaalde op nationale kampioenschappen en in Hulst al voor de 8e keer gaat deelnemen. Zij is onze trouwste deelneemster!

8 april 2013
Evenals voorgaande jaren heeft de Provincie weer besloten om het Pinkster atletiekgala een subsidie te verstrekken. Onze wedstrijd werd positief getoetst aan de criteria voor topsportevenementen.
25 maart 2013
Vorige week werd de nieuwe kogelring geplaatst door de firma Traas en Ovaa. 
Dus... beste kogelstoters , we hopen dat jullie onze nieuwe ring komen uitproberen en daarop mooie resultaten gaan behalen. Twee sterke baanrecords (van Melissa Boekelman en Wim Blondeel ) staan te wachten om verbeterd te worden.
 

3 maart 2013
Alle te winnen bonussen zijn te vinden bij het prijzenschema. Dat prijzenschema zelf is overigens nog niet definitief.
Door onze hoofdsponsor kunnen we dit jaar meerdere geldprijzen beschikbaar stellen voor de beste dagprestaties.
Niet alleen voor de beste dagprestatie maar ook voor de 2e, 3e, 4e en 5e beste dagprestatie zijn er geldprijzen!!
En natuurlijk zowel voor de vrouwen als de mannen.

  1 maart 2013
Het online inschrijven is nu geopend. Ga in het menu naar online inschrijven en kies daarna het juiste formulier.
Let op: Er kan alleen maar op deze manier meer ingeschreven worden. Alle geheel ingevulde inschrijvingen worden automatisch verwerkt.
28 februari 2013
Ook voor dit jaar heeft Neckermann.com , dé online winkel voor mode, wonen en elektro, zijn steun aan onze wedstrijd toegezegd. Neckermann.com gaat voor het eerst optreden als sponsor van de 800m mannen. We hopen dat dit onderdeel weer sterk bezet wordt met diverse Nederlandse en Belgische topatleten.

Februari 2013
De 5000m voor mannen zal de komende jaren gesponsord worden door de Rabobank Hulst. Al vanaf onze eerste editie van 2003 steunt de Rabobank het Pinkstergala en is hiermee onze trouwste sponsor.
Ook de Gemeente Hulst heeft weer besloten om de wedstrijd te subsidieren. Tevens zal de Gemeente optreden als sponsor van het onderdeel 110m horden voor mannen.

Het voorlopig programma en voorlopig chronoloog is gepubliceerd. Zie daarvoor het hoofdmenu.

24 januari 2013
Tijdens onze laatste twee edities hebben enkele atletes ons opmerkzaam gemaakt op de niet al te beste toestand van de kogelring. Dit jaar hebben we geld vrij kunnen maken om een geheel nieuwe kogelring te plaatsen. Als alles volgens plan loopt zullen we op 20 mei gebruik kunnen maken van deze nieuwe ring.
De ring wordt geleverd en geplaatst door het bedrijf Traas en Ovaa Sport te Heinkenszand. Tevens wordt dit bedrijf sponsor van het onderdeel kogelstoten mannen.

Ook Ford van Putten, Terneuzen-Hulst zal dit jaar ons evenement steunen.
 

5 januari 2013
Zowel op de website van de PZC als in de zaterdageditie van de PZC en BN de Stem wordt er bericht over onze nieuwe naam en hoofdsponsor.
Voor het artikel op de website, lees verder hier.
Voor het artikel uit de krant, lees verder hier.

21 december 2012
Vanaf 21 december heeft het Pinkster Atletiekgala de eerst komende jaren een heuse hoofdsponsor, namelijk
PureBlue Advanced Waste Water Solutions (AWWS) te Kapellebrug, gemeente Hulst.
Zie voor alle info over PureBlue AWWS: www.pureblue.nl

Vanaf nu heet onze wedstrijd: Het PureBlue Pinkster Atletiekgala .

De overeenkomst werd op 21 december ondertekend op het kantoor van de Director Dhr. Angelo de Mul.

Dhr. de Mul van AWWS, Jan van Laarhoven en Anja Boidin van de organisatie.


 

november 2012
Het programma voor 2013 ondergaat enkele wijzigingen, mede op verzoek van atleten. En ook om onze wedstrijd beter tot zijn recht te lat
en komen als een kwalificatiemoment voor alle internationale toernooien.
De 110m horden mannen en de 100m horden vrouwen alle cat. worden bij voldoende deelname uitgebreid met finales.
De 3000m mannen wordt vervangen door een 5000m.
Voorlopig hoofdprogramma:
Mannen alle categoriëen: 100m - 200m - 110mh -
800m - 5000m - kogel - discus - speer - ver
Vrouwen alle categoriëen: 100m -200m - 100mh - 1500m - kogel - discus - speer - ver
Jongens A: 110m horden (100cm)
Jongens B: 110m horden (91,4cm)
Meisjes B: 100m horden (76,2cm)

oktober 2012
Vanaf 2010 is the Dow Chemical Company Worldwide Partner of the Olympic Games. In 2013 zal Dow onze 11e editie gaan steunen en wel als sponsor van de 100m vrouwen. Een treffende combinatie omdat het nationale 100m estafetteteam in London een prachtige 6e plaats behaalde.
1 oktober 2012
De (inter)nationale kalender voor 2013 werd door de Atletiekunie gepubliceerd. De Pinksterwedstrijden zullen in 2013 weer de N-status bezitten en staan gepland op Pinkstermaandag 20 mei.
   
Nieuws 2011-2012
 
  Alle wedstrijdgegevens zoals chronoloog, serie-indeling, resultaten zijn vanaf nu rechtstreeks te volgen via http://results.toastit-live.be/ . Klik op live-results
05-03-2012
The english version of our website is now published. The most important files were translated.
9 juli 2012
Nu ook op onze website de fotoreportage van Ed Turk. Klik hier om het foto album door te bladeren.
Wilt U een origineel bestellen, neem dan contact op met Ed Turk.
  9 juni 2012
Voor een fotoreportage van Jeroen Bosman klik hier
  4 juni 2012
Voor een fotoreportage van Alex Groothaert klik hier

podium 100m vrouwen Janice-Kadene-Madiea

31 mei 2012
Op de Omroep Zeeland website staan enkele reportages van de wedstrijd.
- Interview met Eugene Martineau: klik hier
- Korte samenvatting: klik hier
- Een 2e samenvatting: klik hier
- Interview met de organisatie: klik hier
- Uitgebreid verslag: klik hier
Op de rechter foto het podium van het verspringen vrouwen: Carla Marais (RSA), Lynique Prinsloo (RSA) en Natasha Coleman (USA).

 

30 mei 2012
Twee fotoreportages van Ed Turk.
Voor foto's van het hoofdprogramma: klik hier
Voor foto's van het voorprogramma (jeugd): klik hier

28 mei 2012
De Alex van Rie dagprijzen zijn dit jaar gewonnen door:
Bij de vrouwen Janice Babel, die op de 200m met 23.88 een nieuw baanrecord liep.
Op de foto snelt ze naast Madiea Ghafoor naar de overwinning op de 200m.
Bij de mannen Ignisious Gaisah, die bij verspringen met 7.66m ook zijn eigen baanrecord met één cm verbeterde.
Op de foto is Ignisious op weg naar een sprong van zowat 8m maar er stond een afdruk van zijn teen op de plasticine.
Voor alle uitslagen in pdf bestand: klik hier

  Voor het uitgebreide nieuws over de editie 2012 zie: nieuws-2012
  Berichten vorige edities