Sterke atleten actief in Hulst

door Roeland van Vliet. zaterdag 10 april 2010

HULST - De traditionele Pinksterwedstrijden in Hulst zijn dit jaar al verzekerd van een spannende strijd bij het speerwerpen voor vrouwen.

De nationale recordhouders van Nederland en België, Bregje Crolla en Melissa Dupré, hebben zich afgelopen week aangemeld voor de atletiekmeeting op maandag 24 mei.

De 24-jarige Crolla deed twee keer eerder mee bij RKHAV, in 2006 en 2009. Beide keren won de Limburgse ook, met respectievelijk 50,47 en 51,88 meter. Haar persoonlijk record staat tegenwoordig op 57,57 meter.

Ze neemt het nu in Hulst voor het eerst op tegen de 23-jarige Dupré, de winnares van 2007 en 2008. De atlete van RC Gent heeft inmiddels een beste prestatie staan van 56,62 meter.

De inschrijvingen voor de belangrijkste baanwedstrijd van de provincie, die toe is aan de achtste editie, zijn sinds een maand open. Met zeven aanmeldingen loopt het speerwerpen voor vrouwen tot nu toe het best.

Onder de deelneemsters bevindt zich ook Jisca Docters, de Zeeuws-Vlaamse die sinds jaar en dag voor Atletiek Maastricht uitkomt. Zij heeft zich al voor in totaal vier onderdelen opgegeven.

Nieuw op het programma van de Pinksterwedstrijden zijn de hordennummers: 100 meter horden voor vrouwen en junioren en 110 meter horden voor mannen. Voor deze disciplines is echter nog weinig animo.