Mond-tot-mondreclame brengt Pinkstergala gewilde topbezetting

door Roeland van Vliet. zaterdag 10 mei 2008

HULST - Is het Pinkstergala van RKHAV inmiddels een begrip? "Nee, dat is overdreven", zegt aanjager Jan van Laarhoven. "Maar de mond-tot-mondreclame doet wel goed z'n werk.

Over het deelnemersveld hebben we dit jaar niet te klagen."

Dit in tegenstelling tot vorig jaar. Toen hadden de pinksterwedstrijden last van concurrentie van andere atletiekevenementen in het land. Van Laarhoven: "Ik had verwacht dat we er ook nu hard aan moesten trekken. Want er zijn weer meerdere wedstrijden tegelijk. In het begin hebben we dus ook heel actief atleten benaderd, maar in de laatste week meldden veel toppers zich uit zichzelf aan. Het is boven verwachting goed gegaan."

Dinsdag kwam bijvoorbeeld de inschrijving van Jamile Samuel binnen. Zij is pas zestien jaar en werd afgelopen jaar tweede op de 200 meter op het NK voor senioren. In Hulst zal ze eveneens de 100 meter lopen.

Ook Pelle Rietveld (Nederlands kampioen meerkamp), Youssef el Rhalfioui (veelvoudig Nederlands kampioen 400 meter) en de Belgische atletes Stephanie de Croock (WK-deelneemster) en Lindsey De Grande (topper op 800 meter) vonden pas laat hun weg naar de Piet Vonckbaan.

Eerder al zegden Melissa Boekelman (discus/kogel), Erik Cadée (discus/kogel), Giovanni Codrington (100 meter) en Hans van Alphen (Belgische tienkamper) hun deelname toe. "De nationaal kampioenen van Nederland en België zijn niet meer op twee handen te tellen", vertelt Van Laarhoven trots.

Het Pinkstergala, dat in 2003 nieuw leven werd ingeblazen, is voor Zeeland weer een flink evenement geworden. Een grotere status moet de wedstrijd echter niet krijgen, vindt het boegbeeld van RKHAV. "Dit is het maximale voor Hulst. We horen niet bij het nationale baancircuit en dat beogen we ook niet. Daar is bijvoorbeeld onze accommodatie niet op berekend."