Aanmeldingen van atletiektoppers voor Pinkstergala RKHAV blijven binnenstromen

door René van Stee. woensdag 30 april 2008

HULST - Het deelnemersveld van het zesde Pinkstergala van RKHAV in Hulst krijgt langzaam maar zeker gestalte.

Nog steeds komen inschrijvingen van topatleten binnen.

De 1500 meter voor vrouwen wordt dankzij de deelname van Stephanie de Croock (pr 4.17 minuten) een sterk bezet nummer. Op het WK in Osaka deed zij vorig jaar mee op de 3000 meter steeple.

Xenia Luxem is ook van de partij. Zij werd op een haar na Belgisch kampioen veldlopen.

Tom van Hooste gaat het tempowerk verzorgen op de 3000 meter. De atleet uit Sint-Niklaas miste op de marathon van Rotterdam de limiet voor de Olympische marathon van Peking, maar wordt wellicht toch uitgezonden. Elke van Hoeymissen, de Belgische kampioene veldlopen, doet hetzelfde als Van Hooste op de 1500 meter voor de vrouwen. Op die afstand probeert Lindsey De Grande, Belgisch ranglijstaanvoerster op de 800 meter, de limiet voor het jeugd-WK te lopen.

Bij de sprinters is Youssef el Rhalfioui van de partij op de 100 en 200 meter. Hij is diverse malen Nederlands kampioen op de 400 meter. Ook de Nederlands kampioen hinkstapspringen David van Hetten meldde zich enkele dagen geleden aan voor dezelfde nummers.

Eric Cadée doet voor de tweede achtereenvolgende keer mee aan het discuswerpen. Hij kwam ook uit op het WK in Osaka. Cadée bezit het baanrecord in Hulst met een worp van 59,15 meter. Zijn persoonlijk record bedraagt 62,68 meter. Hij krijgt concurrentie in de persoon van Jo van Daele, de nummer tien van het EK in 2002. Zijn Belgisch record staat op 64,24 meter. Thomas Smet is de favoriet bij het speerwerpen. Op het EK voor junioren haalde hij in 1997 brons. De Belg wierp al eens 77,68 meter.

René van der Donk neemt het bij het kogelstoten onder andere op tegen Wim Blondeel, de houder van het baanrecord.

Andere atleten die al hebben ingeschreven zijn onder anderen Melissa Boekelman, Jeroen Blommerde, Monique Jansen, Giovanni Codrington en Pieter Gruijters.

Het Pinkstergala begint op maandag 12 mei om 12.00 uur.