Home
Stamreeks
Kwartierstaat
Publicaties
Aanvullingen Zwerven door Zuid-Holland
Contact
Terug

Naast het uitzoeken van mijn eigen kwartierstaat doe ik ook nog onderzoek naar de familie Van Wouw, oorspronkelijk afkomstig uit de omgeving Wassenaar/Voorschoten. Waarom Van Wouw? De familie Angevaare/ Angevare/ Angevaren/ Aengevaeren is een aantal jaren al eens helemaal uitgezocht door achterneef Wim Angevaare, dus daar was niet veel meer aan te doen. Het lag voor mij de hand om me op de familie van mijn moeders kant te concentreren. 

Een eenvoudige stamreeks is via de link hiernaast te raadplegen, maar een veel uitgebreidere is te vinden in het boek "Zwerven door Zuid-Holland". De geschiedenis van de familie Van Wouw wordt in dit boek verteld in de vorm van een tocht door het verleden Ún door Zuid-Holland. Het verhaal start met opa Henk van Wouw en zijn 2 echtgenotes, 17 kinderen en 43 kleinkinderen, en volgt dan verder de rechte mannelijke lijn zo'n 500 jaar terug in de tijd. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de echtgenotes en de gezinnen van de Van Wouwen, en waar ze gewoond hebben.
De tocht door Zuid-Holland begint in Voorhout en voert via Schiedam, Den Haag, Wateringen en Voorschoten terug naar Wassenaar. Ook zijn er uitstapjes naar Vlaardingen, Rijswijk, Noordwijk, Leiderdorp en Valkenburg en verdere reizen naar Noord-Brabant, Henegouwen, Westfalen en Zuid-Afrika, waar en passant een relatie met de bekende beeldhouwer Anton van Wouw wordt gelegd. 

Het is niet mijn bedoeling geweest om zoveel mogelijk personen met de naam Van Wouw te verzamelen en zo een heel dik boek vol met namen en data te maken. Ik heb daarentegen geprobeerd steeds een verhaal over en rond de gevonden voorouders te vertellen. De omvang is daardoor een beetje bescheiden gebleven (95 pagina's) maar ik hoop dat dat wordt goedgemaakt door de verhalen zelf, de foto's kaarten en andere afbeeldingen.

Mocht je belangstelling hebben, het boek kan on-line besteld worden bij de uitgeverij, Kirjaboek (link via logo onder, kijk bij "Geschiedenis"). Voor de kosten hoef je het niet te laten, die zijn slechts € 14,--.

Natuurlijk kan het ook bij je eigen boekhandel worden besteld, het ISBN is 978-90-77668-71-9.
Overigens is het boek ook aanwezig bij het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) in Den Haag, de bibliotheek van "Ons Voorgeslacht" in Rotterdam en de Koninklijke Bibiliotheek (KB), ook in Den Haag.

Graag hoor ik natuurlijk reacties en eventuele aanvullingen of correcties (mail-adres via "Contact
"). Belangrijke aanvullingen worden op een aparte pagina op deze site gemeld (zie linklijst).
Laatste update:  30-09-2016