Biest pap

Ingedienten/benodigdheden:
-2 beschuiten per liter biest
-1 eetlepel bastardsuiker(kaneelsuiker)per liter biest
-grote pan met dikke bodem

Bereiding:
-doe de biest in de grote pan.
-verwarm de pan langzaam.
-als de biest warm begint te worden roer dan de biest gelijktijdig met bij voorkeur een houten pollepel.
-laat de biest niet niet koken.
-laat wat biest over de bole kant van een metalen lepel lopen.
-als er "pikkeltjes" te zien zijn de warmtebron uitzetten.
(dit hele proces noemt men overigens biest wellen)
-De pan met biest vervolgens in een teil met koud water zetten zodat het snel afkoeld(mag de pap eventueel ook warm laten als u dit lekkerder vindt.
- voeg de verkruimelde beschuit en de suiker toe en roer het door totdat de pap is afgekoeld.

Biest pannekoeken

Ingedienten/benodigdheden:
-3/4e liter biest
-2 eieren
-400 gram meel
-koekepan

Bereiding:
-klopt de biest, de eieren en het meel door elkaar.
-bak de pannekoeken in de pan totdat ze aan beide zijden goudbruin zijn.
-voeg stroop en/of suiker naar smaak toe.