Biest te koop

-3,0 euro per liter.
-Rechtstreeks van de boerderij
.
-Leverbaar in 2 liter per fles(ingevroren).

Alleen af te halen in Nijkerk(gld)
(niet op zondag ivm zondagsrust)
Graag eerst bellen of er nog voorraad is en tijdstip van afhalen

telefoonnummer 06-25590943
of stuur een mail naar gjvanesveld@hetnet.nl

Biestmelk is o.a. goed voor:
- Bepaalde diëten bij o.a. de behandeling van kanker(lichaam op peil houden)

- Bij de geboorte van een veulen of kalf en de moeder geeft geen melk
(veulen of kalf heeft binnen 12 uur dringend biest nodig om te overleven)

- Snel herstel van zware sportprestaties
(sporters die biest drinken, hebben na een intensieve inspanning minder afvalstoffen in hun bloed waardoor ze stukken sneller kunnen herstellen, hierdoor zou het wel eens de nieuwe sportdrank kunnen worden als het aan britse onderzoekers ligt(bron: blad veeteelt, 1 maart 2011).

- Verzorging van de huid

- Als lekkernij b.v. biestenpap of pannenkoeken bereid met biest(zie voor recept de bovenbalk)

PS. De verkoop van de biest betekend niet dat kalfjes op onze boerderij te weinig hiervan krijgen.
ook zitten er zeker geen sporen van peniciline in de biest.

Wat is biest en wat kun je ermee?
Biest melk is de 2e melk van de koe(in ons geval) die gevormd wordt als de koe gekalfd heeft(bevallen is). Bij 2e melk bedoelen we de melk die wordt geproduceerd op 12 uur na het kalven. Het is een iets dikkere en gelere melk die vol afweerstoffen zit. Er zit bijvoorbeeld veel meer Vitame A en Caroteen in biest dan in normale melk.

De eerste 24 uur na de bevalling is de biest het rijkst aan afweerstoffen, daarna loopt ze snel terug en komt de gewone melkproductie op gang. De biest wordt dus maar een heel kleine tijd geproduceerd door de koe(in ons geval ongeveer 2 melkbeurten dus 24 uur).

Er zijn mensen die tijdens de behandeling van kanker (bijv. bij chemokuren) biest tot zich nemen omdat het heel goed voor de weerstand is en ook dient het tegen ondervoeding. Een groot gedeelte van de mensen met kanker heeft een te laag albumine gehalte, hetgeen een teken is van ondervoeding.

Ook wordt het gebruikt voor het snel herstellen van sportprestaties (er zijn ook voedingssupplementen in de vorm van pillen die van biest worden gemaakt)

Maar het meest wordt biest gebruikt als lekkernij. Biestpap en pannekoeken bereid met biest komt vaak voor(klik voor enkele recepten en bereidingswijzen op Biestgerechten in de bovenbalk).

Kortom: een mooi middel van moeder natuur.