(20 juni 1924 - 30 juni 2001)
Chet Atkins was een bescheiden en goedaardig mens met vele kwaliteiten. Hij was een virtuoos gitarist, maar ook een A & R manager / producer voor vele grote sterren, w.o. The Everly Brothers en Elvis Presley. Hij had zijn eigen lijn gitaren, eerst bij de Gretsch Company en later (vanaf begin jaren 80) bij Gibson Guitars. Chet ontwikkelde zijn fingerpicking-style tot een hoog niveau en is daar legendarisch mee geworden. Een voorbeeld voor velen, o.a. Mark Knopfler, Albert Lee en Tommy Emmanuel zijn overtuigende fans. Hij is dan ook van grote betekenis voor de “gitaarwereld” geworden.

Er zijn diverse landen waar een Chet Atkins organisatie aktief is. In Nederland werd er, buiten het “Acoustic Strings Guitar Festival” in Raalte, nog niet veel met de muziek van Atkins gedaan. Daar willen wij iets aan gaan doen. Als een eerbetoon aan Atkins zijn we begin 2005 gestart met ons project, onder de naam: “Dutch Chet Atkins Society”. Chet Atkins verdient het !


Doelstelling D.C.A.S. :


De doelstelling is om de muziek van C.A. levend te houden en waar mogelijk te promoten middels het organiseren van concerten/meetings.We willen dit 1 keer per jaar doen in een kleinschalige opzet onder de naam “Atkins-Music-Meeting”. De meeting biedt een plaats aan liefhebbers/gelijkgestemden van de muziek van Chet Atkins, om samen te spelen, te luisteren en elkaar te ontmoeten in een ongedwongen atmosfeer.

Nieuws:


Mailing en Magazine

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, geef dan uw e-mailadres aan ons door. U ontvangt dan, wanneer er nieuws te melden is, per e-mail onze mailing. Aanmelden via: glemmen@hetnet.nl

Voor meer info over de DCAS is ons blad Chet-Lines gratis verkrijgbaar tijdens onze meetings. Chet-Lines is ons magazine met daarin informatie en nieuws over o.a. Atkins-picking en gerelateerde finger-styles.

Enkele interessante websites

(gerelateerd aan de muziek van Chet)

www.misterguitar.com
www.tommyemmanuel.com
www.nicholmuse.com
www.murielanderson.com
www.doyledykes.com
www.sandguitars.com
www.acousticstrings.nl