NIEUWS

02/10/2006 Weblog

Voor het laatste nieuws en data over GFC-Meetings zie onze GFC-Weblog. Meer info is te vinden op de volgende weblogs: www.gijs-lemmen.blogspot.com, www.dutch-guitar-society.blogspot.com, www.the-six-hands-rhythms.blogspot.com, www.studio-gfc-workshop.blogspot.com


08/02/2006 GFC NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, geef dan uw e-mailadres aan ons door. U ontvangt dan, wanneer er nieuws te melden is, per e-mail onze GFC Nieuwsbrief. Aanmelden via: glemmen@hetnet.nl

01/08/2005 Nieuwe CDOp de GFC Event van 23 oktober zal de nieuwe CD van Gijs Lemmen & Brian "Licorice" Locking in beperkte oplage verkrijgbaar zijn. De CD (14 nummers) is een verzameling van nieuw materiaal plus enkele archiefopnamen. Als extra is een live-versie van "Blues A La Carte" toegevoegd, opgenomen op de 6e Shadows Music Covention in Verden (Duitsland). Daarop is Jens Varmlose (Denemarken) als gast te horen. De titel van het album is "Out Of The Blue".

06/02/2005 Guitar Event 2005

De GUITAR FRIENDS CONNECTION organiseert wederom een EVENT voor gitaarliefhebbers in de sfeervolle ambiance van theatercafé-restaurant SYBOLD te Dordrecht op zondagmiddag 24 april 2005:
Medewerking van:

Just 4 Fun (Shadows/Spotnicks – covers uit Den Haag)
Shadow-Music (Nieuwe Shadows-formatie met o.a. Willy Dona)
The G.F.C. Band (Sixties instrumentals)
Gijs Lemmen (Finger pickin'/Atkins style)

Aanvang: 14:00 uur (zaal open: 13:30). Entree: GRATIS. Theater-cafe Sybold,
St. Jorisweg 76, Dordrecht, 078-6145999.

17/05/2004 MINI-CONCERT

Op zondagmiddag 31 oktober 2004 organiseert de G.F.C. een mini-concert met als special guest uit Engeland BRIAN "LICORICE" LOCKING (ex-Shadows). Onder de naam LICORICE & LEMMEN zullen Brian Locking en Gijs Lemmen de nummers presenteren van hun nieuwe CD "IT'S ONLY NATURAL". Verder staat de Belgische Shadow-formatie ROCKIN' HORSE op het programma, alsmede THE G.F.C. BAND.


LICORICE & LEMMEN

Er zullen slechts 150 kaarten worden verkocht voor dit unieke mini-concert. Toegangskaarten (7,50 euro p.p.) uitsluitend d.m.v. reservering vooraf bij Theater-cafe SYBOLD (tel.: 078-6145999). Voor aanvang (van 14:00 tot 15:00 uur) is er gelegenheid tot een ontmoeting met Brian "Licorice" Locking. Na afloop van het programma kan men (na reservering) gebruik maken van een diner in Sybold.

Aanvang: 15:00 uur (deur open: 14:00 uur). Einde: ca. 17:30 uur.
Theater-cafe Sybold, St. Jorisweg 76, Dordrecht, 078-6145999.


01/06/2003 Foto-impressie Guitar Event 27 april 2003

Met dank aan Rainer Bühren (www.shadows-spotnicks.de)


15/12/2002 Nieuwjaarswens

De "Guitar Friends Connection" wenst alle vrienden, bezoekers, symphatisanten en medewerkenden een gezond en fijn 2003, met natuurlijk veel muziek.

Gijs Lemmen
The G.F.C. Band
Elly Swets
(Strings-Things)
Jan Bek (Theater-cafe Sybold)

15/12/2002 Guitar Event 2003

Hierbij maken we reeds melding van de volgende Guitar Event in Theater-cafe Sybold te Dordrecht. Deze wordt gehouden op zondagmiddag 27 april 2003.
Medewerking van:

The Lefties (Shadow-music)
Just For Fun (Sixties covers)
Gerard Burgerhout (UB Hank Band)
Willem Rozing (Buddy Holly songs)
The G.F.C. Band (Sixties instrumentals)
Gijs Lemmen (Finger pickin'/Atkins style)

Martin de Liefde is met de UB Hank stand weer aanwezig als ook de CD stand van Wilco (West Swing). Aanvang: 14:00 uur (zaal open: 13:30). Entree: GRATIS. Theater-cafe Sybold, St. Jorisweg 76, Dordrecht, 078-6145999.

07/12/2002 Uitnodigingen

Voor het jaar 2003 staan er voor Gijs enkele bijzondere concerten op het programma. Allereerst maakt hij zijn opwachting op het "Acoustic Strings Festival 2003" in het Hoftheater te Raalte, met o.a. Tommy Emmanuel. Ook kreeg Gijs de eervolle uitnodiging om zijn finger-pickin' style te laten horen op de 5e Shadows Music Convention in Verden (Duitsland). Er wordt ook nog onderhandeld over een show met Tommy Emmanuel in Dortmund.


Gijs en Tommy Emmanuel aan het repeteren


07/12/2002 Strings-Things

Er is weer een nieuwe editie van het clubblad "Strings-Things" in de maak, met daarin deze keer onder andere aandacht voor ex-Shadows gitarist John Farrar. Natuurlijk weer gratis te verkrijgen op de volgende Guitar Event in Dordrecht (27 april).

01/12/2002 G.F.C. drukte

Gijs en The G.F.C. Band beleven drukke tijden. Naast de reguliere optredens werden er de afgelopen periode diverse (gast) optredens verzorgd, o.a. in Zoeterwoude bij het vijfjarig bestaan van de UB Hank Guitar Club. Ook in Hoorn bij de reunie van The Blue Devils (de eerste band van Peter Oerlemans in zijn vroege jaren), maar ook bij The Guitar Man in Rotterdam/Zevenkamp en op een groots opgezette akoestische "Pickin'-Party" in Gorinchem.

26/10/2002 Vooraankondiging Guitar-Event Sybold

Hierbij maken we alvast melding van de volgende gitaar middag in Sybold te Dordrecht. Afspraken zijn reeds gemaakt met Gerard Burgerhout (solo-optreden), The Merwecasters en onze huisband The GFC Band. Tevens zal er nog een Shadowsband aan toegevoegd worden. Datum is vastgesteld op zondag 27 april 2003.

26/10/2002 GFC Band en Rarity Records

De GFC Bands en Rarity Records hebben plannen om met elkaar een CD op te nemen en uit te brengen. Details volgen binnenkort.

26/10/2002 GUITAR FRIENDS CONNECTION EVENT: 6 OKTOBER 2002-10-07.
Door Ger Cupido
Foto's: Rob van Ooijen

Het theater café-restaurant Sybold was weer tot de nok gevuld met gitaarvrienden. Elke keer lijken er weer meer mensen de weg te vinden naar deze sfeervolle zaal om te genieten van gitaarmuziek in zijn vele vormen. Voor de vijfde maal al weer ontmoetten de Guitar Friends elkaar op deze locatie. Om 15.00 heette Jan Bek iedereen welkom. Gijs Lemmen opende de middag met "Freight Train" een nummer van zijn grote idool Chet Atkins. Hij vervolgde met een stuk van een andere gitaarvirtuoos, Tommy Emmanuel. In het laatste nummer van "String Things" beschrijft Gijs uitgebreid de ontmoeting met deze held. Inmiddels had Gijs versterking gekregen op het podium. Elly Swets op basgitaar en Willem Rozing, percussie stonden hem bij in enkele eigen werkjes. Langzamerhand verscheen de hele GFC band op de bühne. Voor een volledige line-up kan je terecht in het oktobernummer van "String Things. De band bracht een set met veel afwisseling, waarin vooral het langzame "Fingerprints" veel lof oogstte.


Ook op 6 okt. weer gezellig druk

Rob Aartsen, begeleid door de GFC band, speelde achtereenvolgens: Shindig, Windy and Warm ( dat heb ik nog op een oud eepeetje van The Spotnicks) en Apache. Inmiddels had Willem Rozing de bongo's terzijde gelegd en de keel gesmeerd. Behalve enkele Cilff Richard classics, verrastte hij met een Gijs Lemmen composities "When the winds". En "Take some music".


Gijs akoestisch

Martin de Liefde van de UB Hank band kwam hierop in actie. Eerst in duet met Gijs. Het blijft een boeiend effect; twee solgitaristen in de Marvin stijl. Tweestemmig klonken de vertrouwde nummers: Theme for young lovers. It's been a blue day en Dance On, toch net weer even anders. Martin soleerde nog even verder met: Wonderful land, Saturday Western en Shadoogie.


Elly geconcentreerd bezig in de akoestische set

Na de pauze traden "The Dowshads" aan. Kees van Beek (solo) - Jim de Jong(slag) - Peter Oerlemans ( bas) en Willem van de Water ( drums) speelden een uitgebreide set. Willem kon weer eens uit z'n dak in Little B. Naast bekende Shadownummers als Kon Tiki, Atlantis, Quartermaster's store en anderen, had de band gekozen voor een nummer van eigen bodem, namelijk "Rounding The Cape" van het Volendamse tweetal Tol en Tol. (jawel, ex B.Z.N.!) Ook in internationale Shdadowkringen is dit nummer bekend.


Martin en Gijs in duet

Als sluitstuk verscheen de GFC band weer ten tonele met vocalist Willem Rozing. Na "Holiday pleasures ( Gijs Lemmen) vervolgde hij met enkele bekende Buddy Holly songs. Met "Be-bop-a-lula (Gene Vincent) en "I wanna be your man" (The Beatles) kwam er een spetterend eind aan deze middag. De GFC mag andermaal terugzien op een geslaagd evenement. Gezien het bezoekersaantal is deze vorm van muziek maken en beluisteren een succesformule. Het feit dat de deelnemende muzikanten belangeloos optraden, benadrukt nog eens dat de GFC een vriendenclub is, met muziek voor en door gitaarvrienden.


The Dowshads uit Noord-Holland ook aanwezig

31/08/2002 Enkele nieuwe foto's van The GFC Band

Met dank aan Rob van Ooijen

14/07/2002 Vanwege interne omstandigheden bij de band JUST FOR FUN zal deze niet kunnen optreden op de gitaar-middag van 6 oktober. Hun plaats zal worden ingenomen door de nieuwe veel belovende Shadows-formatie: THE DOWSHADS. Deze band bestaat uit o.a. Peter Oerlemans en Wim van de Water (bekend van Hans van Eijk en ook ex-FBI).

09/06/2002 Eerstvolgende Guitar Event: Zondagmiddag 6 oktober 2002

Opgetreden wordt door: De Shadows-formatie Just For Fun, Martin de Liefde, Jan Bek, Rob Aartsen, Willem Rozing, Gijs Lemmen en The G.F.C.-Band. Plaats van handeling: Theater-cafe Sybold (Sint Jorisweg 76, Dordrecht). Aanvang: 15:00 uur (Deur open: 14:00). De toegang is wederom gratis.

27/04/2002 FOTO IMPRESSIE GUITAR EVENT 24 MAART

Rob van Ooijen stuurde ons een aantal foto's van de laatste GFC-Event, die we hierbij graag publiceren.De GFC Band akoestischGijs in een afscheidsduet met Jan de KoningDruk, druk, druk...Mr. Six-Bass: Robbert VossesteijnWillem Rozing & Gijs Lemmen'Grand Finale' met Don Muller, Barry vd Berg en Martin de Liefde

06/04/2002 Zomerstop

Wij gaan het in de (warme) zomermaanden rustiger aan doen. Dat wil zeggen geen Meetings/Events doch we werken wel rustig aan de voorbereidingen van komende activiteiten (na de zomerstop). De eerstvolgende Guitar Event in Sybold zal w.s. in oktober worden georganiseerd volgens de inmiddels bekende formule (een mix van stijlen: finger-picking, swing, sixties en een deel Shadows-music). Verder denken we na over: gezamelijk bezoek van gitaar-concerten in de toekomst (bijvoorbeeld Shadowmania of Tommy Emmanuel) en een Workshop/contactavond met Guitar Friends enthousiastellingen. Wij wensen iedereen een fijne zomertijd en hopelijk treffen wij elkaar weer in oktober.

31/03/2002 Strings Things

Wanneer men iets kwijt wil in het blad, een recensie, een advertentie o.i.d. stuur of mail het naar Elly: e.swets@hetnet.nl. Het is geheel kosteloos. De komende periode probeert zij weer een nieuw blad in elkaar te zetten, zodat we in oktober (bij de volgende Event) weer van nieuwe informatie worden voorzien.

25/03/2002 KORTE TERUGBLIK SYBOLD 24 maart

De Guitar-Event voldeed weer ruimschoots aan de verwachtingen en we kunnen wederom spreken van een succesvolle middag. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de massale opkomst van het publiek, maar ook aan de optredende muzikanten/bands. Bijzonder waren de optredens van de jongere generatie, zoals Barry van den Berg & The Shadads (fantastische sound) en Richard de Paus (een solist voor de toekomst). Ook niet te versmaden waren Hans Robert Vossensteijn met zijn zes-snarige Fender Bass en onze eigen vocalist Willem Rozing en The GFC Band. (Allen goed in vorm, vooral de laatste Rock & Roll-set). Tenslotte was er een verrassende finale met daarbij alle muzikanten op (of naast) het podium. Als extra gast voegde zich ook Martin de Liefde (van de UB Hank Club) bij het gezelschap. Toen was men compleet voor het nummer "Dance On". Uitgevoerd door vijf solo-gitaristen op een rij zorgden zij voor een breed geluid. Het enthousiaste publiek vroeg om meer en er volgde een daverende "Shadoogie" als uitsmijter. Om 18:00 uur was het weer over en ging het publiek voldaan huiswaarts.

12/12/2001 KORT VERSLAG G.F.C. GUITAR-EVENT 25 NOV. 2001

Het is weer mooi geweest daar in theater-cafe SYBOLD te Dordrecht. Sfeervol was het zeker en ook de gemoedelijkheid van de vorige keer was er weer. Gijs Lemmen begon om precies 14.00 uur met een openingswoord. Hij gaf daarna de microfoon aan presentator Jan Bek, die de rest van de middag aan elkaar praatte. Jan, (eigenaar van SYBOLD) nam zijn taak serieus en kondigde met verve de musici aan.Eerst Gijs Lemmen met alleen de akoestische gitaar. Hij bracht hierbij een tribute aan zijn "mentor", de op 30 juni 2001 overleden meestergitarist Chet Atkins. Een emotioneel moment, zowel voor Gijs persoonlijk alsook bij het publiek. Hierna liet de Dordtse gitarist Nico Nelson wat van zijn pas verschenen CD horen met een prachtig Fender Strat sound. Peter Nuijten en Cees van Os (vroeger samen in de Dordtse Moving Strings) deden daarna een aantal jazzy swingende stukken alsook een paar Chet Atkins nummers. Tenslotte nog een hommage aan "Beatle" George Harrison in een uitvoering van "Here Comes The Sun". Als laatste voor de pauze Vaderlands Trots: The UB Hank Band. Martin de Liefde en Gerard Burgerhout speelden prachtig solo in harmonie met een mooie uitvoering van het bekende "Somewhere" en een aantal, niet zo overbekende, Shadow-tunes w.o. "Another Night". Waarvoor hulde ! De stemming steeg alsook de temperatuur. En toen was het pauze.Na de pauze zagen we het akoestische Trio Fasolla aan het werk met een aantal eigen compo- sities in de Django Reinhardt sfeer. Met de Maccafferri gitaren en contrabas speelde deze conservatorium geschoolde musici op hoog niveau. Een verademing voor de gitaarliefhebbers. Hierna was het de beurt aan de bekende bassist Hoss (v.Hardeveldt). Bijzonder was de Focus compositie "House Of The King". Hoss hanteerde prachtige bas-lijnen tijdens dit geweldige optreden : een Basgitaar in de hoofdrol, en hoe.... Het publiek genoot. Een andere bekende is Arie v/d Graaf. Dagelijks aan het werk bij The Amazing Stroopwafels en nu als solist. Het was de tweede keer dat Arie te gast was bij de GUITAR FRIENDS CONNECTION. De reden: Het geweldige succes van de vorige keer. Arie speelde vnl. eigen werk dat hogelijk werd gewaardeerd door publiek en medemuzikanten. Hij besloot zijn set met een bewerking van het duet uit "De Parelvissers", waarbij hij zowaar een menselijke "opera" stem uit zijn gitaar toverde. De aanwezigen genoten wederom en Arie zelf niet minder. Toen werd het tijd voor de "Huisband" van de Guitar Friends. The G.F.C. Band met Gijs Lemmen op leadguitar speelden o.a. een instrumentale versie van de Cliff Richard klassieker "Theme For A Dream". Goed gespeeld met een mooie gitaar-sound. De gang kwam er goed in toen "Red River Rock" werd ingezet en het publiek kwam los. Tijdens deze set kwam vocalist Willem Rozing ten tonele en deed met de GFC Band eigen werk plus een aantal Buddy Holly songs. Willem zong zich enthousiast door z'n set met als hoogtepunt een rockende versie van "Rave On". De zaal swingde en was op een kookpunt beland. Men riep om meer...... Tenslotte riep Gijs Lemmen een aantal muzikanten oop het podium terug w.o. Martin de Liefde, Hoss, Gerard Burgerhout en GFC drummer Ad Vos voor een kolkende finale-sessie. Tesamen werden gespeeld o.a. "Nivram" en een swingende "Shadoogie". Het publiek vroeg om meer. Vooruit dan maar.... Dan "The Savage" er nog maar achteraan. Een komplete ontlading. Prachtig, die vier rode stratocasters op een rij. Een mix van UB Hank Band met GFC Band leden in de houding. Wat kan er dan nog mis gaan?Toen was het de hoogste tijd. De G.F.C. kan terug zien op een zeer geslaagde middag met veel goede gitaarmuziek. Tsja, met zo'n 300 bezoekers mag men niet klagen. GFC mensen, graag tot de volgende keer!

09/12/2001 Met ingang van het nieuwe jaar gaat Gijs Lemmen in samenwerking met theater-café Sybold een z.g. Zondagmiddag-Matinee organiseren (met een frequentie van 1 keer in de twee maanden). Onder de noemer: "Lemmen ontvangt...." wordt per middag een gast c.q. groep in het zonnetje gezet. De bedoeling is een soort mini-concert (beperkte plaatsen) met uitsluitend akoestische muziek. De eerst volgende matinee wordt gehouden op zondagmiddag 24 februari 2002; Aanvang: 15.00 uur. Naast Gijs op akoestische gitaar zijn als extra gasten deze keer te zien: Trio Fasolla met hun Django Reinhardt stijl.

07/12/2001 Op 20 januari 2002 is The GFC Band te zien en te horen op de door POBE georganiseerde Rock & Roll Party in theater de Lampegiet te Veenendaal. Zij spelen daar samen met onder andere The Blue Sharks, Pipeline '61 en Adventure.

Voor inlichtingen: tel. 0318-692667 (Albert)

01/12/2001 De voor de grap geformeerde GFC-huisband (The All-Stars) gaat nu officieel verder als "The GFC Band" en zal tevens gaan fungeren als begeleidingsband voor Gijs Lemmen en zanger Willem Rozing.

30/11/2001 Verslag GFC-workshop 6 okt. 2001 Sliedrecht CJMV gebouw 20.30 uur.

GIJS LEMMEN de grote motor achter het gebeuren van de GUITAR FRIENDS CONNECTION opende met uitleg over wat de bedoeling is van deze avond. Het uit een ideaal geboren idee om met liefhebbers van gitaar muziek leuke avonden te organiseren voor mensen van allerlei pluimage. GIJS zelf beet de spits af met een akoestisch setje, een eigen nummer in de stijl van Chet Atkins met daar achter de Guitar Boogie van Arthur Smith. Deze uitvoeringen waren een lust voor het oog en oor.

Direct daarna kwam GIJS terug met zijn eigen "GFC ALL STARS" in combinatie met WILLEM ROZING de ex zanger van de Vlaardingse ARROWS. Here, there and everywhere van GIJS zijn nieuwe CD ( een aanrader ) gevolgd door nog meer mooi instrumentaal werk van de "GFC ALL STARS" bracht WILLEM ROZING in de verleiding om wat te gaan zingen. Een eigen compositie van GIJS en wat werk van Buddy Holly bleek al gauw de basis van een goed ingespeelde formatie.

Ook op zo'n avond een verrassing van jong talent, RICHARD de PAUS 24 jaar en in de ban van The Shadows, de aanleiding was zijn vader, maar voor wie niet. Het was zijn eerste optreden voor publiek. RICHARD zag al gauw dat er wat jongens om hem heen stonden van een aardig Shadow niveau, maar deze RICHARD had genoeg in huis om er zich voor de eerste keer erg goed door heen te slaan.Shindig - Apache - The Lute Number en Sleepwalk kwamen er goed uit, dit beloofd wat voor de toekomst, op deze leeftijd.

Dan iets geheel anders, JOOP en JAAP of JAAP en JOOP.Akoestische gitaren, een viertal nummers, met daar bij een gedicht en wat praatjes tussen door. Deze kant van het gitaar spelen is zeker niet de makkelijkste manier.Het is dan ook de bedoeling van GIJS om deze avonden zo gevarieerd mogelijk te maken, en naar mijn mening is hij er goed in geslaagd. Toen JOOP en JAAP het voor gezien hielden heeft GIJS nog wat uitleg gegeven over gitaar spelen, en gitaren in het algemeen, met leuke tips voor een ieder.

Na een korte pauze kwam er wat meer power in de zaal door de gelegenheids formatie YOUNG BELEGEN. Vader WILLEM BRANDENBURG met zijn zonen MAARTEN ( drums ) ROB ( solo/zang ) en als zaalvulling ( letterlijk en figuurlijk ) NICO GRAVESTEYN.Na een nummer van Stevie Ray Vaughan, Cuby en John Mayall kwam er een set akoestisch van The Beatles. De door YOUNG BELEGEN gekozen nummers brachten wat meer beweging in de zaal omdat deze songs de gevoelens van toen weer een beetje terug brachten.

Na het geweld en nostalgie kwam daar HANS ROBBERT VOSSENSTEIN met zijn inmiddels wel bekende SIX BASS. Deze bariton gitaar zorgt voor een verrassend geluid, en HANS is inmiddels uitgegroeid tot een bekende gitarist in de Shadow wereld. Zijn sound is bij elk optreden weer voor veel mensen een verrassing. Het zou eigenlijk wel leuk zijn als HANS een eigen band kan formeren. Als er dus mensen zijn die er iets voor voelen om HANS te begeleiden neem dan gerust contact met ons op.

ROB AARTSEN stond werkelijk te trappelen van ongeduld om zijn bijdrage aan deze avond uit te voeren. Een praatje over, wat is en doet een echo in de zo bekende Shadow muziek. Voor sommige van ons was dit gesneden koek maar voor het grote publiek was het misschien toch wel leuk om er iets meer van te weten te komen. Na wat uitleg en voorbeelden speelde ROB wat stukjes met een backing track om de verschillende echo's die hij had meegenomen te demonstreren. Onder de gitaristen van deze muziek lopen de meningen nog al uit een over het echo geluid, naar mijn mening hoef je niet altijd gelukkig te zijn om je zelf purist te noemen.

Na ROB kwam daar NICO NELSON, een oude rot in het vak. Als je werkelijk deze man moet aankondigen in dit stukje, kan je beter overgaan tot het schrijven van een dik boek. Dit is een man met vele verhalen in voor en tegen spoed, zoals blijkt uit zijn verschenen CD "VOOR JOU VAN MIJ" ( ook een aanrader )Als voorbeeld: het geluid van ROY ( FBI ) is grotendeels afkomstig van NICO en wij weten allemaal dat het geluid van ROY een prachtig sound geeft dat door vele van ons gewaardeerd wordt.

Dan een spannend moment, BARRY van den BERG ( de jonge H.B. Marvin ) is zijn gitaar kwijt. Een geleende Fender strat reissue '57 Dus paniek in de tent, maar na wat heen en weer gereden te hebben is alles toch nog op zijn pootjes terecht gekomen.Tijdens dit incident gingen diverse sologitaristen aan de slag met wat nummers.Bijvoorbeeld Dance On met vier sologitaristen.De avond werd afgesloten met nog een optreden van "GFC ALL STARS" en WILLEM ROZING. Deze band is toch zeker de basis voor de "GFC" avonden in de toekomst, en mensen geloof het maar, dit is nog maar het begin van "GFC".

Nico GravesteynWil je meer weten over de Guitar Friends Connection, klik hier

06/05/2001 Verslag G.F.C. MEETING d.d. 22-04-2001 door Ger Cupido

Het fraaie lenteweer kon de echte gitaarliefhebber er niet van weerhouden koers te zetten naar het theatercafé-restaurant Sybold om te genieten van een afwisselend programma. Om twee uur precies heette Gijs Lemmen de aanwezigen welkom en kondigde meteen de openingsact aan: The Arrows. De groep uit Maassluis speelt al ruim 20 jaar in deze formatie en de leden maakten daarvoor deel uit van verscheidene bands. Het interview met Jan de Koning in het vorige nummer is daar een voorbeeld van. Sologitarist Cor Vielvoye, basgitarist Arie de Bruyne en drummer Henk Kelfkens beten het spits af met zeven Shadow classics: Dance on; Chatta Nooga Choo Choo; The Rise and Fall of Flingel Bunt ; Mustang Foot Tapper; Atlantis en Apache, op ludieke wijze aangekondigd door Henk. Ondanks het vroege tijdstip - te vroeg volgens Henk - klonk het goed.

Na deze set kwam Gijs - the man himself - voor het voetlicht. Hij startte op een Gibson Chet Atkins gitaar met een eigen compositie in de finger-picking stijl, genaamd D-Play. Vervolgens ging hij over op de vertrouwde Fender Stratocaster om Pickers Delight; Fluts en het sfeervolle Fingerprints te spelen.Hans van Eijk & Gijs Lemmen
tijdens een gezellig intermezzo


Naar aanleiding van het succesvolle optreden op de vorige G.F.C. meeting kwam de 27-jarige Barry van den Berg ten tonele en speelde met begeleiding van een backing CD vervolgens:Shadoogie; The Rumble; 1861 en Perfedia.

Daarop brak het moment aan waarop velen hadden gewacht. Hans van Eijk, bijgestaan door Gijs Lemmen (2e gitaar); Hans Jansen (bas) en Willem van de Water (drums) speelde een afwisselende set van eigen werk en ouder materiaal. Dit alles onder de naam: Jumping High. Over het ontstaan van deze formatie staat een artikel in het vorige blad. In de "nieuwe" nummers Skydiver; Moonlight Shadow en Custom made klonk de onmiskenbare sound van Hans vetrouwd in de oren. Toch ook nog een Shadows nummer: Return to the Alamo. Red River Rock en San Antonio Rose complementeerde de set.Jumping High: succesvol

Martin de Liefde van de UB Hank guitarclub band speelde: Wonderful Land; Gonzales, Atlantis en Apache. Zijn band timmert steeds meer aan de weg gezien de vele optredens in binnen- en buitenland. Zelfs Bruce Welch was onder de indruk van het optreden tijdens de Pipeline Convention in Londen.

Een bijzondere verrassing vormde het optreden van Arie van der Graaf. Arie speelde in de groep Fungus (Jan Pier Joris en Korneel) en maakt nog deel uit van The Amazing Stroopwafels. Als solist is hij heel bijzonder en liet dat horen in de nummers: Rollercoaster; Voyage en Braziellug, stuk voor stuk technische hoogstandjes van een bijzonder kaliber.Eerste solo-optreden van Arie van der Graaf

In de hierop volgende pauze kreeg je een indruk van de enorme opkomst. Sybold was afgeladen en de sfeer prima. Barry van den Berg trad aan voor zijn tweede optreden. Nu warm gespeeld vertolkte hij Shindig; Foot Tapper, Peace Pipe en The Savage. Slechts weinigen kunnen de improvisatie in het midden van het laatste nummer goed aan; Barry is daar één van.

The Arrows - nu klaarwakker - traden weer aan voor hun tweede set bestaande uit: Theme for young Lovers; Shadoogie; In the Mood; The Savage en Little "B". In dit laatste nummer liet Henk alle remmen los in een spetterende solo. Uitgewoond bereikte hij de eindstreep, terwijl de zaal op het kookpunt was. Een fantastisch optreden!

Daarna was het weer de beurt aan Martin de Liefde. Na het drumgeweld van Henk en de reactie van het publiek had hij even moeite om de draad te pakken te krijgen in The frightened City. Martin liet zich niet kennen en vervolgde met; Dance on; The Breeze and I. Ter afsluiting speelde hij Main Theme.Martin de Liefde in volle actie

Arie van der Graaf rondde zijn bijdrage in geheel eigen stijl af met: Ta - Ku; Sad Song en Guitar Rodeo.

De slot act bestond uit - hoe kon het anders - Jumping High. Bluesine; Nivram (met Hans Jansen als limbo-dansende bassist); Dream of the West (OEHOEHOEHOE); Walk, don't run; Irish Washerwoman ( wat ik als 16 jarige maar niet uit de gitaar kon krijgen) en als daverend slot: Dark Town Strutters Ball.

Zo kwam een eind aan een geweldig gitaarspektakel waar velen van hebben genoten. Gijs kan dan ook terugzien op een bijzonder geslaagde meeting die ons doet uitzien naar de volgende.

Wil je meer weten over de Guitar Friends Connection, klik hier