Strijd

Een man had eens een cocon van een vlinder gevonden. Op een dag verscheen er een kleine opening in de cocon. De man keek urenlang toe hoe de vlinder moeizaam zijn kleine lichaam uit de cocon probeerde te wurmen.

Na verloop van tijd leek het er op of er niets meer gebeurde. Naar het scheen had de vlinder al zijn kracht gegeven om zich uit de cocon te bevrijden, maar hij bleek niet bij machte verder dan halverwege te komen.

Om de vlinder een handje te helpen, pakte de man een schaartje en knipte voorzichtig het belemmerende stukje van de cocon af zodat de vlinder zonder verdere obstakels naar buiten kon komen.

Inderdaad kwam de vlinder nu met gemak naar buiten, maar nu bleek dat zijn lichaampje er opgezwollen uitzag en dat zijn vleugels erg klein en ineengeschrompeld waren.

De man bleef naar de vlinder kijken omdat hij verwachtte dat nu ieder moment de vleugels van de vlinder zich zouden ontvouwen en dat na verloop van tijd het lichaampje normale proporties zou aannemen.

Dit gebeurde echter niet. De vlinder moest de rest van zijn leven kruipend doorbrengen met een gezwollen lichaam en verdroogde vleugels. Hij zou nooit kunnen vliegen.

Wat de man met zijn goede bedoelingen in de haast niet had begrepen, was dat de belemmerende cocon, en de strijd die er voor nodig was voor de vlinder om zich door het kleine gaatje naar buiten te wurmen, deel waren van Gods plan om op deze manier vloeistof van het vlinderlichaam naar de vleugels te brengen zodat deze klaar zouden zijn om mee weg te vliegen zodra de vlinder zich van de cocon zou hebben ontdaan.

Soms is strijd precies wat we nodig hebben in ons leven. Als God ons toe zou staan zonder enig obstakel door het leven te gaan, dan zou ons dit belemmeren om te worden wat we zouden kunnen zijn. We zouden nooit zo sterk kunnen worden; we zouden nooit kunnen 'vliegen'!

Ik vroeg om kracht... en God gaf me moeilijkheden om me sterk te maken.

Ik vroeg om wijsheid... en God gaf me problemen om op te lossen.

Ik vroeg om voorspoed... en God gaf me hersenen en spieren om mee te werken.

Ik vroeg om moed... en God gaf me gevaren om te trotseren.

Ik vroeg om liefde... en God gaf me mensen in nood om te helpen.

Ik vroeg om gunsten... en God gaf me kansen.

Ik ontving niets waarom ik had gevraagd... maar ik ontving alles dat ik nodig had!

 

Crystal M. Kunze, La Crosse WI, USA

HOME

TERUG NAAR DE VLINDERSITE