Domme, domme mensen

Ergeren jullie je ook wel eens aan domme mensen ?

 Ik heb hier een verhaal van mijn grootste ergernis...

Domme mensen, zouden mijns inziens een bordje moeten dragen
waarop staat: "Ik ben dom". Op die manier zou je niet op ze vertrouwen
zoals je normaal gesproken wel eens op mensen vertrouwd. Ik bedoel te zeggen, dat je ze in principe niet zou aanspreken, je zou eerder zoiets hebben van, "Oh sorry, ik zag je bordje niet."

De aanleiding hiervoor komt als volgt:
Mijn vriendin en ik gingen afgelopen week verhuizen en aldus stond mijn oprijlaan vol met allemaal dozen, en een verhuiswagen... Een bekende vriend van mij komt langs en vraagt: "Zo..., ga je vandaag verhuizen ? "
Dus ik zeg, "Nee, we pakken al onze spullen 1 keer in de week in dozen, alleen maar om te kijken hoeveel dozen het in totaal zijn, en dan zetten we alles weer terug, oh ja, hier heb je een bordje..."

Een paar weken geleden ging ik vissen met een andere vriend, toen we uitgevist waren sleepten we de boot op het droge, en gooiden een net vol met vis op de wal. Komt er een vent aangelopen die vraagt: "Heb je al die vis gevangen ???" Dus ik weer: "Nee, ik heb eens goed met ze gepraat, en ze er van overtuigd dat ze een rotleven hebben, zodoende sprongen ze allemaal bij mij in het net. Oh ja, hier heb je een bordje..."

Toen ik onlangs naar Discovery Channel zat te kijken, zag ik een kerel die een haaienbeet-proof pak aan het ontwikkelen was, en er is natuurlijk maar 1 manier om dat goed te testen.
"OK Jim, hier heb je een duikerspak die bestand is tegen haaienbeten, trek hem aan, spring vervolgens in het bad vol met haaien en wanneer ze bijten moet je even zeggen of het pijn doet of niet...",
"OK, dat doe ik, maar, hou even mijn bordje vast als je wilt, ik wil hem niet kwijtraken...." (!)

Of zo'n moment dat je een lekke band hebt, dat je je auto aan de kant zet bij zo'n benzinestation. Komt die vent naar buiten gelopen, kijkt naar mij, kijkt naar mijn auto, kijkt naar mijn lekke band, en ik ZWEER je dat hij zei: "Lekke band ???".
Ik kon me niet inhouden dus ik zeg, "Neu...
Ik reed op mijn gemakkie rond, en toen bliezen die andere 3 zichzelf opeens op. 
Hier heb je je bordje..."

Omdat ik ging verhuizen had ik mijn oude auto ook maar verkocht, komt er een knul naar me toe die een testritje wil maken. Dus wij met die auto rondtoeren voor zo'n 45 minuten, en daarna stapten we weer uit. Hij  loopt naar achteren, pakt de uitlaat beet en zegt: "TERING, dat is heet...."
Kijk, als hij nou een bordje had gehad, dan had ik hem nog tegen kunnen houden, maar nee...

In mijn vroegere jaren was ik een trucker... Ik had mijn eigen 18 tonner... En ja hoor, zoals je al kan raden had ik de hoogte van een brug verkeerd ingeschat. De truck kwam vast te zitten en hoe ik ook probeerde, los kwam hij niet meer. Ik schakel hulp in en na een kwartiertje of zo komt er een agent aan. Hij vuurt zijn normale vragenlijstje af, en dat was geen probleem, tot ....
Ik wist zeker dat hij in principe geen bordje hoefde te hebben, totdat hij vroeg: "Dusse, je truck zit vast ???" Ik kon het wederom niet helpen, Ik keek naar hem, keek naar de truck en zei "Nee, ik bezorg bruggen... hier heb je je bordje...."


Ik hoop dat het een leuk verhaaltje was.....

 

Zie je geen frames, klik dan hier!