Hugo Keuzenkamp


Startpagina

Wie ben ik?

Publicaties

Nevenactiviteiten

Contactinfo

Verwante sites

In 1961 werd ik in Rijswijk geboren. Na mijn middelbare school studeerde ik economie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie was ik student-assistent bij de Stichting voor Economisch Onderzoek, waar ik later weer terug zou komen als directeur.

In 1986 vertrok ik naar de London School of Economics. Ik had het voorrecht om research-assistant te zijn van Larry Summers, later minister van financiŽn van de VS. Na Londen begon ik een promotie-onderzoek in de VS aan Duke University. Het proefschrift over de grondslagen van de econometrie werd voltooid bij het Center for Economic Research van de Universiteit van Tilburg. Het is als Ď
Probability, econometrics and truthí uitgegeven door Cambridge University Press (inmiddels ook als paperback).

In het VK en de VS beleefde ik de marktwerkingsgolf die Margareth Thatcher en Ronald Reagan ontketenden. In Nederland was daar weinig begrip voor. Zelf had ik een linkse-liberale achtergrond. Thatcher fascineerde me, haar minister Nigel Lawson (financiŽn) maakte indruk op me (zijn autobiografie, The View from No. 11, is een absolute aanrader). Ik ging stukken schrijven over links marktwerkingsbeleid, onder andere als columnist van Het Parool. Binnen de PvdA pleitte ik voor privatisering van de WAO. Werd niet geroyeerd, maar voorzitter van de werkgroep economie. Als linkse markteconoom verschoof mijn aandacht van de zuivere wetenschap naar

Wie ben ik?

beleidseconomie. In 1996 werd ik hoofdredacteur van Economisch Statistische Berichten, het vakblad voor economen. Ik bleef voor een dag in de week verbonden aan de Universiteit van Tilburg.

In 1998 trouwde ik met Gabriele Kasten. Snel daarna kregen wij een zoon, Julius (1999), en in 2005 werd onze dochter Luzia geboren.

Na vier jaar ESB werd mij gevraagd om per januari 2000 algemeen directeur te worden van de Stichting voor Economisch Onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Ik werd tevens hoogleraar toegepast economisch onderzoek. Ook dat deed ik vier jaar lang. Tot Delta Lloyd Groep mij vroeg directeur zorgverzekeringen te worden. Gedurende ruim drie jaar was ik verantwoordelijk voor het ziekenfonds, de invoering van de basisverzekering, een (mislukte) fusie met Agis en Menzis en tot slot een interne reorganisatie.

Zorg is verslavend. De stap naar het zorgaanbod is niet groot. Sinds half maart 2007 ben ik daarom lid van de Raad van Bestuur van het Westfries
gasthuis.


De universiteit heb ik niet helemaal losgelaten. Sinds september 2004 ben ik onbezoldigd hoogleraar Verzekeringskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Links:
Levensloop
CV
Lijst wetenschappelijke publicaties