home

nogzowiets

dup

tragius

freekie

meer verhalen

links

Toen de voordeur gisteren hard achter me dicht sloeg en ik mijn jas prachtig over de kapstokhaak mikte, hoorde ik de telefoon. Aan de andere kant van de lijn klonk een opgewonden stem. Ik hoorde het meteen. Het was Dup.
Hij praatte snel, hij struikelde over zijn woorden. 'Je moet mijn verhaal van je website af halen,' gilde hij zowat.
'Hoezo?' vroeg ik natuurlijk. 'Dat gaat zomaar niet! Ik heb dat verhaal zelf verzonnen. Het is mjn verhaal.'
'Maar het gt over mij!' riep Dup. 'En als k er niet geweest was, dan was er niet eens een verhaal!'
Daar kon ik natuurlijk geen speld tussen krijgen.
'Doe het nou maar,' ging hij verder. 'Ik vertel je later wel waarom. Het is groot nieuws, heel groot nieuws. Wacht maar af!'
En meteen hing hij op.
Wat zou er met Dup aan de hand zijn? Waarom wil hij zo nodig dat zijn verhaal van mijn website verdwijnt? En vooral: wat is dat grote nieuws? Die vragen spookten de hele tijd door mijn hoofd.
Ik kwam er niet achter, hoe lang ik er ook over nadacht. En om je de waarheid te vertellen: ik snap er nu nog steeds niks van.
Maar... ik heb het wl gedaan. Het verhaal 'Dup vangt een staart' is weg. Dat mest ik gewoon doen. Van Dup.
En over een tijdje - dat weet ik zeker - dan weet ik meer. Dat heeft Dup me zelf beloofd. En als k meer weet... zijn jllie de eersten aan wie ik het vertel. Reken daar maar op!

Het laatste nieuws!!!

Beloofd is beloofd. Ik weet meer. Veel meer! Luister...
De afgelopen tijd is er heel wat gebeurd. Nadat ik achter 'Dup vangt een staart' een punt had gezet, ben ik aan het tweede verhaal over Dup begonnen. Het moest weer een heel spannend avontuur worden. In de tussentijd liet ik het eerste verhaal van Dup aan een mevrouw van uitgeverij 'De Eenhoorn' in Belgi zien. Ze zei tegen me dat ze er wel een boek van wilde laten maken. Dat was pas goed nieuws!
Toen ik een tijdje later ook met het tweede verhaal - 'Dup in de Bramenstraat' - klaar was, liet ik dat die mevrouw ook lezen. En je raadt het misschien al; we hebben afgesproken dat ook het tweede verhaal over Dup een boek wordt. Terwijl het eerste er nog niet eens is. Het moet niet veel gekker worden!
En wat ook spannend is, is dat de uitgeverij Milja Praagman, een heel goede illustratrice, heeft gevraagd om tekeningen bij de verhalen van Dup te maken. Die tekeningen - kan ik je vertellen - maken het helemaal af. Het ziet er heel mooi uit.
 

Het ALLERlaatste nieuws!!!

'Dup vangt een staart' ligt in de boekwinkel. 'Dup in de Bramenstraat' trouwens ook. Ga eens bladeren, lees een stukje en... neem de boeken lekker mee naar huis. Op Internet zijn de boeken van Dup ook gemakkelijk te vinden. Alvast wat lezen? Klik maar op de kaft van de boeken hieronder. Dan ben je ook meteen op mijn nieuwe website... www.henkjoosen.nl