FB
   
Home Page Image

Next Event >
Almere 2012

Fotoboek

Triathlon Almere HistoryJaartotalen 2013

Lopen 2075 km in 188uur

Fietsen 5778.5 km in 205uur

Zwemmen 278.6 km in 83 uur

 

 01-01-2012 / 31-12-2012

Zwemmen
457.2 km in 61.58 uur


Fietsen
7886.3 km in 272 uur


Lopen
2053 km in 172.55 uur

Jaartotaal 2011

Zwemmen 200km 66.3 uur

Fietsen 7425km 260.3 uur

Lopen 2607 km 227.3 uur

 

Jaartotalen 2010

Zwemmen 244km

Fietsen 5991km

Lopen 2229km

2009
Zwemmen 246km
Fietsen 4978km
Lopen 1910 km

2008
Zwemmen 146 km
Fietsen 7869km
Lopen 1854km

 

 

Almeerders 2003
Almeerders 2004
Almeerders 2005
Almeerders 2006
Almeerders 2007
Almeerders 2008
Almeerders 2009
Almeerders 2010
Almeerders 2011
Almeerders 2012
Deelneemers Almere 2012
Almeerders 2013
 Seizoen 2014

Ironman Klagenfurt 2014

Een jaar van te voren dien je je al in te schrijven waarna de trainingen kunnen beginnen.De bedoeling was om met twee man aan de start te staan maar Eric had te weinig getraind om fatsoenlijk mee te kunnen doen.

De laatste keer dat ik Ironman Klagenfurt had meegedaan was in 2010 toen nog bij de H45 en was toen elfde in die leeftijdscatagorie zo mijn doel was gesteld een top 10 klassering bij de H50 en eventueel kijken of ik dan ook in aanmerking zou kunnen komen voor een slot voor Hawaii, niet dat ik deze op zou halen maar gewoon het idee.Voor de duidelijkheid dit moet er gebeuren als je hier in aanmerking voor kom

t

.All athletes who are in competition for an IRONMAN slot have to be at the slot presentation on Monday at 13:00 in the IRONMAN Dome. To receive the Qualification papers you have to bring a valid photo ID and a valid credit card - U$ 825,- (+ 6% Active fee). Payment only with credit card! There are 50 slots for Hawaii to win!

Daarna zou je de reis en het verblijf nog moeten bekostigen.

Maar dan de wedstrijddag er was al een mogelijkheid om vanaf vier uur te ontbijten vonden wij iets te vroeg omdat de start voor mij om 7uur was en veel tijd in het parc fermee voor mij niet echt meer nodig is levert alleen maar stress op.Om 6:45 gingen de eerste van 2800 deelnemers van start met onder andere Faris al Sultan en Ivan Rana de latere winnaar.

Om 7uur mocht de tweede wave van start de start ging redelijk zo af en toe was strubbelingen maar toch lekker door kunnen zwemmen in een watertemperatuur van zo'n 22 graden, het laatste stuk is altijd door een kanaaltje van zo'n 5 meter breed en dan met zoveel atleten erg krap maar evengoed na 1:05 uur het water uit om op de fiets te stappen en een grote inhaalrace te beginnen. Na een ronde fietsen een gemiddelde snelheid van 36.2km/pu dus een tijd onder de 5uur op het fiets onderdeel zat erin.In de tweede ronde kwam er wat meer wind op zetten en begon het af en toe wat te regenen waardoor ik in de afdalingen wat last kreeg van de zijwind en voelde mijn voorwiel wat wegglijden.Maar omdat het fietsparcours toch wat aan de korte kant was met een gemiddelde van 35.5 toch net binnen de vijf uur gefietst nu het lopen.

Ik had voorgenomen om een hoge D2 lage D3 te lopen en dit zo lang mogelijk vol te houden wat uiteindelijk gelukt is tot aan het eind wat resulteerde in een looptijd van 3:27 en een eindtijd van 9:40 wat goed was voor een derde tijd in mijn agegroup, tevens zou dit betekenen dat ik in aanmerking zou komen voor een Hawaii slot mijn dag kan niet meer stuk.

Aangezien wij de terugreis al gepland hadden waren wij niet aanwezig bij de prijsuitreiking wat een dag later om 18:00uur zou plaatsvinden. Bij thuiskomst toch maar even contact op gezocht met de organisatie om te vragen of ze deze trofee voor mij na kunnen sturen.


Hoofddoel voor komend seizoen is Ironman Klagenfurt
Laatste cross vaartsluisboscross
Alweer de laatste cross van het kidsfirst cross circuit, weer op de fiets om rustig in te fietsen voor deze wedstrijd. De snelle start zoals ik vroeger deed zit er niet meer in maar wel constant mijn rondjes gadaan om nagenoeg elke ronde wel weer iemand in te halen in het laatste stukje voor de finish was het Hans Bosman maar bij de finish nagenoeg gelijk maar de uitslag zegt heel wat anders door het startnummer te scannen veel tijd verloren.Nu op naar het wegseizoen met als hoofddoel Ironman Klagenfurt.
Kidneyrun eerste wedstrijd atc circuit
Met Wouter afgesproken en samen naar de start ingelopen, er stond een aardig windje op de dijk en het was natuurlijk al donker zodat het zicht beperkt was.Eerst nog even wat inlopen om 7 uur van start te gaan voor het eerst bij de H50 catagorie mijn gevoel zij je kan nog niet goed meekomen met de wat snellere jongens. In het begin kwam ik wat vast te zitten met mijn polsunit en mijn refelcterend hesje waardoor de wedstrijd niet goed geregistreerd is. achteraf mag ik blij zijn met een lage 39er en mijn eerste H50.
De derde cross van het crosscircuit

Zondag 19 januari is de derde wedstrijd van crosscup Almere in het teken van de opbouw gaat elke cross beter.deze was weer eens iets minder maar wel lekker gelopengrotendeels samen met Jefrey Visser in de laatste ronde nog Nina Bakker ingehaald

.

Almere 2013 Challenge Almere-Amsterdam

Voor het eerst niet voor de hele afstand gekozen in verband met rugproblemen, een verstandige keuze bleek achteraf.De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds te temperatuur was voldoende maar veel regen en wind was er zeker. Later bleek dat ik niet als enige van het team Warners zou deelnemen aan de halve maar alleen Jos voor de hele afstand had gekozen vorig jaar was dit net andresom.Doordat ik het hele jaar al wat minder gedaan had was de voorspelling ook al niet al te hoog en zou finishen op een 51e plek overal.

Atc Circuit 2013 is begonnen

Na Almere veel lopen sukkelen met rugpijn en na rontgefoto's gemaakt te hebben blijken de onderste ruggenwerfels versleten te zijn. Na geruime tijd wat rust genomen te hebben langzaam de draad weer opgepakt om toch weer aan de start van het ATC circuit te kunnen staan. Het gehele team van Warners was aanwezig om er weer een leuk seizoen van te maken, normaal gesproken zou een 10 kilometer toch wel binnen de 40minuten moeten gaan maar dit jaar is het gewoon deelnemen voor mij een eijndtijd van 42:30 is dan ook niet verrasend het was koud maar bovendien ook op veel stukken glad waardoor ik op deze plekken zo voorzichtig was dat ik daar veel snelheid moest inleveren om daarna weer langzaam op gang te komen en weer de mensen in te halen die mij zojuist hadden ingehaald. Leuk om te zien dat zowel Wouter als Emile voor mij zaten dit is in het verleden wel anders geweest, maar kan aan gewerkt worden. Wel hopen dat mijn lichaam daar aan mee wil werken. Ik zal komend jaar dan ook niet veel wedstrijden gaan doen en zal ik in Almere wellicht aan de start staan van de Halve Challenge.Je kan op de foto dan ook goed zien dat ik heel voorzichtig aan het lopen was. dsc_0242.jpg

 

Almere Holland Triathlon 2012

De wekker gaat dit jaar iets eerder omdat het weer eens verplaatst is om 5uur30 gaat deze wekker om 6uur 15 weggebracht te worden door Kevin die ons bij het ziekenhuis afzet. Nog even wat laatste dingetjes nog om even voor 7uur30 het water in te gaan voor de 3,8 zwemmen voor de start moest er nog even worden geluisterd naar het Almeerse volkslied dat zoals het inmiddels hoort weer eens flink vals was maar daarna barst het los met zwemmen.

Met een doorkomst van net even over het half uur en een eindtijd van 1,04:11 ben ik zeer tevreden, het fietsen op de fiets van Eric Visser waar ik hem zeer dankbaar voor ben ging prima met een fietstijd van 4uur59 stond ik na 6uu:06 wedstrijd al klaar voor de afsluitende marathon, die had ik het liefst in een keer uit willen lopen omdat ik na het fietsen bleek later op een tweede plaats liep in mijn catagorie met alleen Peter Vocking voor mij, maar toen kreeg ik toch last van mijn onderrug en moest ik toch zo af en toe even stoppen maar dan toch nog een 3uur31 op de marathon is prima de finish werd uiteindelijk 9uur40minuten en 45 seconde goed voor een vijfde plek in mijn catagorie en mijn snelste tijd in Almere. Dit alles wel met schema´s van Lars Karmelk anders had deze (snelle tijd) er niet ingezeten.

Hierbij een lijst met Almeerse deelnemers aan de wedstrijd over de hele afstand

Verder heb ik niet veel gedaan afgelopen jaar in de vorm van wedstrijden daarom wil ik wel graag goed presteren tijdens de hele van Almere in de voorbereiding gebruik gemaakt van schema's van Lars Karmelk.

Inmiddels is de traditionele foto ook weer gemaakt van alle Almeerse atleten

Ava 81 Lenteloop
Zondag 25 Maart is er weer de jaarlijkse lentloop van de Ava81 aangezien ik deze vorig jaar gewonnen had de 20 kilometer mocht ik dit jaar gratis meedoen. Ik had mijn Polar RCX5 ingesteld op racepace en zat ik vooraf te denken aan een eindtijd van 1:19 omdat ik vorig jaar nog in 1:17 over de finish kwam leek mij aangezien mijn huidige vorm redelijk te doen. Bij de start kwam ik al gauw in een groepje te lopen met Antonie Dam en Abdelkader Boukali die ik na halverwege moest laten gaan waardoor er achter mij een groepje dichterbij kwam door constand stukken af te steken. Voorop bij de 20 liep Tjardo die zou finishen in 1:14 ik kwam uiteindelijk als derde over de finish in 1:20.
ATC 10 Miles

Al weer enige tijd geleden maar dan hierbij alsnog een klein verslag :

De eerste wedstrijd in het ATC circuit was koud en ik had veel last van een onderrug blesure waardoor een goede tijd er sowieso niet in zou zitten. Uiteindelijk kwam ik over de finish in een tijd van 1:06 goed voor een vierde plek in mijn agegroup die dit jaar maar weer eens veel sterker bezet is dan voorgaande jaren, zo is dit jaar een vierde plek in het eindklassement het hoogst haalbare.

Houtwijk kerstloop Dronten

Zaterdag 17 December

Dan is er de jaarlijkse kerstloop in de vorm van een halve marathon aangezien ik twee weken geleden weer eens was gevallen met de atb, gevolg weer eens een gekneusd rib was ik deze wedstrijd ingegaan met een opdracht. De bedeoling was de eerst 10 kilometer te lopen op D3 een hartslag van max 135 deze 10 gingen in een tijd van 46:30 waarna ik verder los kon in D4 tot een max van 145 daardoor kon ik de tweede ronde nog veel mensen inhalen en uit te komen in een eindtijd van 1uur34:35.Onderweg nog een paar keer Corine Nelen gehaast maar zij kon het hellaas niet vasthouden en kwam uit op 1uur36:30 maar wel een vijfde plaats dus was het wachten op de prijsuitreiking verder liep Cor Boerman nog de 10 en kwam uit uit op 40:08.

Almere Triathlon 2011

Hierbij vast een link naar Almerelokaal waar een interview is afgenomen ter voorbereiding van de wedstrijd van volgende week.Als je aan Almere holland triathlon meedoet zit altijd al de hele week te kijken wat het weer doet, ik pak meestal de meest positieve weerman er tussenuit en zo zien ik de zaterdag tegemoet.Vrijdag met het ophalen van de spullen en het wegbrengenvan de fiets kwamen er zo nu en dan nog wat buitjes voorbij.

De zaterdag vroeg op omdat we ook vroeg hadden afgesproken om ongeveer 6uur15 a 6uur30 stonden we met het hele team bij het parc ferme, een ieder van ons team nog wat tips meegegeven om er een mooie dag van te maken. Het zou in de ochtend ook droog blijven en dat was het ook, Het zwemmen was een zware opgave lijkt wel of dat elk jaar moeilijker wordt in Almere ik stond dan ook pas na 1uur 11 weer op de kant om aan het fietsen te kunnen beginnen het zou volgens de voorspellingen windkracht drie zijn maar kon ook windkracht vijf worden wat volgens mij ook aardig gelukt was, de wind die er stond kwam heel erg ongunstig op het parcours waardoor je hem niet altijd volledig mee of tegen had, in de derde ronde kwam ik nog bij Wouter te rijden die gelukkig te veel gels had meegenomen om ereen af te staan ik had er te weinig meegenomen. Nu de wissel fietsen naar het lopen in de hoop dat ik met lopen nog wat plaatsen goed kon maken dit is uiteindelijk redelijk gelukt met een looptijd van net even binnen de 3uur30 en een eindtijd van 10:04.22 ik kwam uiteindelijk als 74e van de fiets af om als 46e te finishen. En dit jaat een mooie medaile en voor de verandering een finishershirt in de kleur groen hoe toepasselijk kan het zijn.

Weesp 2011

Voor Weesp 2011 sta ik op de wachtlijst.

ik bepaal dan ook later of ik wil gaan starten door mij op de dag aan te melden in de hoop dat ik mee mag doen.

De dag voor de triathlon van weesp heb ik contact gezocht met de organisatie en te horen gekregen dat ik mag starten. Zondag 21 Augustus een week voor Almere toch nog gestart in Weesp, vooraf was ik bang dat het zwemmen niet zou gaan maar al na 15:30 stond ik aan de kant dit geeft hoop voor Almere. Het fietsen gewoon zoveel mogelijk volle bak was wel veel inhalen maar wat wil je als je 5 ronde's moet fietsen met een afstand van 38,5 km net niet binnen het uur, het lopen ging wel redelijk in het begin nog wat triathleten weg laten lopen om in de loop van de wedstrijd een aantal daarvan weer terug te pakken zo heb ik de tweede ronde samengelopen met teamgenoot Thilo die hellaas in de laatste ronde niet verder met mij mee kon waardoor ik voor hemover de finish kwam in een tijd van net boven de twee uur het lopen was dan ook iets langer dan 10 kilometer.Als ik het goed heb ben ik 10e overal waar ik vorig jaar nog 11e was.

Finale ATC circuit


De eerste zondag in juni is het bijna traditioneel de laatste wedstrijd van het ATC Circuit.
Dit jaar al achtervolgd door pech met bv bij de zwemloop een klap op mijn oog tijdens het zwemmen, maar nu is het tijd voor de Olympische triathlon, in het klassement was het dusdanig spannend geworden dat de nummers twee drie en vier nog van plaats konden wisselen.
Dus mijn taak om tweede te worden Frank deed al niet mee door een blesure en Ruud zij voor de start dat hij niet ging lopen, op deze manier stond mijn tweede plek al vast.
De start was een half uur uitgesteld ivm onweer, het zwemmen ging wel redelijk tot de helft daat kreeg ik een trap tegen mijn borst met als gevolg een gekneusd rib en wat moeite met ademhalen, maat toch maak ik de wedstrijd af.
Op de fiets iets minder lucht maar kon toch redelijk tempo houden waardoor ik binnen het uur finishde op het fietsen maar eenmaal aan het lopen zag ik dat Ruud toch was gaan lopen en ik moest voor het eindigen om de tweede plek te behalen met zo weinig lucht was dit niet makkelijk hij liep toch zo'n anderhalve minuut voor mij, Randy liep daar nog tussen maar die loopt dan toch normaal gesproken iets harder dan mij maar Ruud heb ik met veel moeite nog in de laatste ronde lopen in kunnen halen waardoor ik toch nog tweede in het eindklassement ben geworden.

zondag 29 mei 2011

Almere City Run

Op Zondag 29 Mei was de tweede Almere city run vorig jaar met veel regen een halve marathon gelopen dit jaar wat meer werken aan de snelheid en gekozen voor de 14 kilometer.
Bij de start zag ik Remco Grasman die ook voor de 14 ging dus eerste kon ik al niet worden, later kwam ik Robin van de Linden ook nog tegen maar in de wedstrijd stapte hij na drie kilometer al uit ik liep toen 5e in de wedstrijd na een rondje van 7 kilometer liep ik volgens mij vierde met de nummer twee en drie in zicht.
Ongeveer halverwege de tweede ronde liep ik derde en niet veel later had ik de nummer twee ook ingehaald nu al sla'omend naar de finish om als tweede te finishen dit jaar was er dan wel geen regen maar de wind was wel degelijk aanwezig.
 
35e Geinloop
Vroeger heb ik de Geinloop regelmatig meegedaan voor sportlife als bedrijvenloop. Nu is het even een tussendoor loopwedstrijdje om te kijken hoe het zit met de snelheid, Aan de start zie ik al gauw bekende zoals Barry Dooper,Chris Borch, Ruud van der Laan en Frans Woerden allemaal goede atleten en allemaal gaan ze weg op de zelfde afstand de halve marathon, als snel ontstaat er een kopgroep met alleen Barry vooruit die we ook niet meer terug zien na zo'n 6 kilometer kom ik samen te lopen met een voor mij onbekende maar na de 10 kilometer was ik hem ook kwijt de 10 kwam ik door net binnen de 39 minuten het gaatje begon groter te worden en na wat lusjes kon je goed zien waar een ieder liep, in de laatste 2 kilometer kreeg ik wat kramp in mijn rechter kuit maar mijn tweede plek kon ik vasthouden door in 1.21:53 te finishen
Zwemloop ATC
De derde wedstrijd van het ATC circuit beloofd een wedstrijd te worden met veel toppers bij de H40 met o/a Frans van Heteren en Johan Neevel. Zaterdag om 16:45 het startschot in een baan met 6 man van te voren afgesproken wie voorop gaat zwemmen en de verdere volgorde maar dit ging voor mij al na 25 meter helemaal mis dooreen klap op mijn oog was ik genoodzaakt even het water uit te klimmen omdat ik even niet goed meer kon zien nadat ze 150 meter verder in de wedstrijd waren heb ik besloten om alsnog verder te gaan.Dit koste mij al gauw twee minuten waardoor ik alleen in de baan kwam te zwemmen en pas met 18 minuten kon gaan hardlopen, aangezien ik aardig wat achterstand had opgebouwd kon ik alleen nog een goede 10 kilometer gaan lopen in de hoop dat ik dichterbij kon komen met een hoge 36ér is dat wel geslaagt en was ik tot een halve minuut genaderd op mijn directe concurenten. Dus als ik geen pech had gehad had ik overal derde kunnen worden achter winnaar Frank Veltman en Johan Neevel nu was ik zesde en vierde van het ATC circuit.Nu in de avond blijkt mijn oog redelijk dicht te zitten en begint het ook iets van blauw te worden. Uitslagen
Marathon Diever

Het eerste grote doel van 2011 is de marathon dit maal een in het Drentse Diever. De voorjaars marathon. Wat een mooie test voor de rest van het seizoen zou worden is uitgelopen op een fiasco. Allereerst bij de start kreeg ik mijn HF niet zichtbaar waardoor ik op snelheid moest gaan lopen, We begonnen met een kopgroepje van vier maar al snel werden dat er twee de eerste 8 km samen gelopen met Jan van de Marel de latere winnaarin 2.45. Maar na die 8km liep Jan heel makkelijk naar het kopgroepje waardoor ik alleen kwam te lopen. Doordat ik alleen kwam te lopen moest ik goed opletten dat ik niet verkeerd zou lopen de eerste keer na zo'n 13km liep ik rechtdoor volgens de pijlen maar bleek ik rechtsaf te moeten, ik werd gelukkig al snel geinformeerd waardoor een stukje door het bos onvermijdelijk was. Maar na zo'n 25 km kwam ik terecht bij een T-splitsing waar geen wegwijzering stond ik liep toen nog vierde in de wedstrijd, na zo'n 300 meter bleek er iemand achter mij te zitten die riep dat ik verkeerd ging ik had er flink de pest op in waardoor mijn snelheid flink terug liep eenmaal weer op de juiste weg was ik inmiddels ingehaald door twee lopers. Nu nog proberen uit te lopen door de terugval kwam de drie uurs grens dichtbij, met een zesde plaats en een eindtijd van 3:oo:01 was ik dan ook niet echt blij

Dit is mijn homepage en hiervan kunt u verder naar de wedstrijden die nog gaan komen of wedstrijden die al geweest zijn.

Verder ben ik ook nog te volgen via of acebook.

Mijn hoofddoel voor 2011 is het NK in Almere over de hele afstand.

Verder zal ik mij laten zien bij team aangelegenheden zoals het ATC circuit en een aantal plaatselijke wedstrijden.

En doe ik al sinds 1992 mee aan de hele van Almere en houd ik sinds een aantal jaren bij wat het klassement van de Almeerders is tijdens deze wedstrijd.

 
 

 

 

 


   
 
   
    Free counter and web stats