Belgische National League 2013-10-18 Olympia Heist-op-den-Berg - Antwerp Phantoms 3-4

 

Nadat De speaker de rugnummers en namen van de Phantoms heeft opgelezen is het de beurt aan de plaatselijke trots. "Bij Olympia met de nummer één Claes, Joris; nummer drie Serneels, Wesley; nummer vier Serneels, Ruben; nummer vijf Serneels, Glenn ......." Ja, na twee seizoenen is hij terug in uniform; the return of the giant: Wesley Serneels. Maar Olympia was ook gehandicapped door de afwezigheid van speler-coach Tim Vos. In de bank is zijn vervanger niemand minder dan voormalig toparbiter Michel Eysermans. Bij Olympia staat Joris Claes tussen de pijpen (tweede doelwachter is mevrouw Jente Vanroy). Arthur Legrand is de doelman bij de Antwerpenaren.

Phantoms aanvoerder Kristof van Looy toont meteen de bedoeling van zijn ploeg: strak in de aanval gaan. Maar zijn beide eerste schoten worden door Joris Claes gekeerd. Namens Olympia probeert Dries Campo de vijandelijke doelman te verschalken, maar Dries schiet naast. Als Matti Agemans voor hooking (4.08) naar de strafbank moet zijn er goede aanzetten voor een powerplay van Heist. Edoch, schiet Wesley van Camp naast en brengt de legguard van Arthur redding op een schot van Wesley Serneels. Na de straf pakt Phantoms de draad weer op. Er zit wat meer lijn in de spelopbouw van de Antwerpenaren dan van de Heistenaren. Vanachter het doel geeft Kenneth Pittoors voor in de slot en Kristof van Looy kaatst de puck in het net, 0-1 na 7.36. Phantoms blijft het overwicht houden, maar de schoten van met name Ben van den Bogaert gaan naast of zijn het prooi van de vanghandschoen van Joris Claes. Ook onderscheidt Claes zich als bij een twee tegen één hij het schot stopt van Kenneth Pittoors. Net voor het verstrijken van de eerste periode krijgt Olympia twee kansjes. Glenn Serneels schiet naast en Kevin de Winter vindt de legguard van Legrand op zijn weg.

De tweede periode is nog maar 55 seconden oud als de puck voor de tweede maal achter Joris ligt. Op aangeven van nummer 13 Jan Bober Mateusz scoort Kristof van Looy zijn tweede goal. Dat deed hij door zijn derde rebound langs de goalie te mikken. Op de volgende aanval duikt doelman Claes naar de puck. Hij mist. En dan is het voor Ben van den Bogaert een simpel kunstje om op de pass van Jeroen van de Velde de puck tegen de touwen te jagen. 0-3 na 21.28. Een terechte stand op dat moment. Phantoms toont beter teamspel. En als Sami Lipsonen Jan Bober Mateusz alleen kan stoppen met een hooking, lijkt de weg vrij voor Antwerp om door te drukken. Maar er is wel een spektaculaire redding van Joris Claes voor nodig om Jeroen van de Velde van scoren af te houden. Maar dan maakt een Phantom verdediger een kapitale fout. Olympia verdediger Jonathan Rymenants onderschept een pass en gaat er als een haas vandoor. Alleen op de doelman afstormend schiet hij hoog in de rechtse hoek, 1-3 na 24.31. Een shorthanded goal. En weg zijn de vloeiende aanvalspatronen van Antwerp. Als even later verdediger mathias van den Bosch van Phantoms naar de strafbank moet voor holding, is er druk van Olympia. Met de grote mannen Wesley van Camp en Jonathan Rymenants voor het doel probeert Olympia met name middels Kevin de Winter een tweede doelpunt te forceren. Vooralsnog lukt dat niet. Maar dan een face off in het aanvalsvak van Olympia, met Wesley Serneels voor de gastheren bij de stip. Wesley schaats om een Phantom heen en haalt verwoestend uit, 2-3 na 34.48. Aan de andere kant kan Ben van den Bogaert alleen onreglementair worden gestopt. Dimitri Kerremans moet brommen. Een fenomenale uithaal op links en Kristof van Looy scoort rechtsboven. Hij liet zijn derde goal noteren op 37.04. En het is 2-4.

Een straf tegen Dries Campo komen de gastheren ongeschonden door. Geert Vermeulen straft bijna een Antwerpse verdedigingsfout af. Maar zijn schot gaat net naast. Aan de andere kant onderscheidt Joris Claes zich andermaal als hij een schot van de blauwe lijn van verdediger Gillis Biesmans onschadelijk maakt. En dan opeens is er de aansluitingstreffer voor Olympia. Wesley van Camp schiet hard op doel. De rebound komt bij Stef Vermeulen en hij scoort verdiend, 3-4 na 47.21. Wie dacht dat Olympia nu door kon pakken kwam bedrogen uit. Zelfs een powerplay was niet besteed aan de Heistenaren. En natuurlijk steekt er de nodige kwaliteit in de ploeg van Phantoms. Maar de schoten van Joris Theunis een Jeroen van de Velde zijn het prooi van Joris Claes, zoals hij zovele stops maakte in dit duel. In de laatste minuut een gevaarlijke situatie voor het doel van Olympia. Jonathan Rymenants weet niet anders te doen dan het doel te verschuiven. En Wesley van Camp en Kristof van Looy gaan met elkaar op de vuist. De beide heren ontvangen een dubbele minor en scheidsrechter Tim Tzirtziganis geeft een penalty shot vanwege het verschoven doel. Kenny de Ceulaer is de executeur. Maar een magistrale glove save van Joris Claes houdt hem van scoren af. Woest slaat Kenny zijn stick uit frustratie tegen boarding. In de laatste minuten speelde Antwerp zo knap dat Olympia niet de gelegenheid kreeg om zijn doelman in te weisselen voor een zesde veldspeler. En Phantoms wint gezien de volle zestig minuten verdiend. Zij hebben het beste spel laten zien.

Terug