Division1 Antwerp Phantoms 2 - IHC Beaufort 1-18

Een walk-over (2017-02-18)

Antwerp coach Lucas Janssens vertelt:"Mijn zoon Jonas Janssens is er vandaag niet bij. We zijn vandaag nog met hem bij de dokter geweest. Maar die heeft hem een speelverbod opgelegd. Daarnaast hebben we een drietal lang geblesseerden. Een speler met een polsbreuk, een speler met een liesbreuk en één voor wie het seizoen voorbij is met een schouderblessure. Vaak kunnen we een beroep doen op spelers uit Phantoms 1. Maar Ax L Kila, Dimitri Kerremans en Patrick van Noten Junior spelen allen met Phantoms 1, het Bene-Liga team, in Zoetermeer. En doelman Bruce Hallewaert heeft problemen met zijn liezen; hij speelt als verdediger." In de catacomben van de Ruggenveld ijsbaan in Deurne stuit ik op het Luxemburgse Beaufort duo Benny Welter en Joël Holtzem. Beiden langjarige international voor Luxemburg. Benny:"Ik zal nog twee jaar voor Luxemburg uitkomen." "Voor mij nog één jaar", zegt Joël. Benny:"Dit jaar spelen we de WK in Sofia, Bulgarije. En voor volgend jaar gaat Luxemburg proberen de WK naar Kockelscheuer te halen. Helaas hebben we gisteren in de Luxemburg Cup verloren tegen de Puckers Luxemburg, zeg maar Tornado 2. Een team met vele routiniers, die in de Franse Vierde Divisie uitkomen. Mijn vader, coach Carlo Welter, is niet meegekomen in de bus. Hij heeft een rugblessure en kan niet tweemaal drie uur in de bus zitten. Vorig jaar speelden we in Duitsland in de competitie mee. Maar de Belgische competitie bevalt ons beter. Hoewel we af en toe wel ver moeten reizen. Hier speel je meer wedstrijden." Buiten coach Carlo Welter - Benny Welter treedt op als speler-coach - zijn ook niet aanwezig de verdedigers François Schons und Yvan Boumal en de aanvallers Cyril Roux en Brian Schleimer. En natuurlijk mist het team de Tsjechische aanvaller Marek Holy, die naar GIJS Groningen is gewisseld. Robin de Groote staat bij Phantoms 2 in het doel, terwijl ex-international Michel Welter de startende doelman van 'Béfort' is. Overige internationals bij Beaufort: verdediger Cedric Farinon en de aanvallers Mirko Mosr en Nicolas Mossong. Overigens was de club afgelopen zomer twee internationals kwijtgeraakt aan het topteam van het Groot-Hertogdom, Tornado Luxemburg, namelijk Robert Beran en stiefzoon Thierry Beran.

De eerste aanval komt van Antwerp. Dean de Souter geeft voor op David Veeckman in de slot. Maar David mist de puck. Aan de andere kant gaat Nicolas Mossong voor de korte hoek. Maar Robin de Groote, die met zijn lengte zijn naam eer aan doet, heeft de hoek goed verkleind. Claude Mossong schiet De Groote aan. Maar even later lukt het Benny Welter toch om in de korte hoek te scoren, 0-1 na 2.28. Dan een ver schot van Cedric Farinon. Hij schiet minstens een meter naast het doel. Maar via de achterboard stuit de puck terug in de slot. Claude Mossong staat op de juiste plaats om de puck tegen de touwen te jagen, 0-2 (3.26). En ja, zo af en toe moet ook Michel Welter ingrijpen. Bijvoorbeeld op een schot van Filip Fedorek. Nadat Nicolas Mossong van dichtbij de keeper aanschiet, kan Phantoms aanvoerder Nick Nesen niet verhinderen dat Claude Mossong verhoogt naar 0-3 (7.04). Dean de Souter probeert dan wat terug te doen namens de Belgen. Maar weer staat Michel Welter in de weg. Verdediger Kai Linster vuurt van de blauwe lijn op het Antwerp doel. Maar De Groote redt met ene fantastische redding met zijn vanghandschoen. Dan krijgen Tex Claessens en Kevin Strebel het met elkaar aan de stok. Scheidsrechter Wim van Mele stuurt hen beiden naar de strafbank. Joery Hanzen probeert keer op keer de Phantoms aanval gestalte te geven. Michel Welter keert een van zijn mooie schoten met een butterfly save. Een interference straf tegen Benny Welter maakt dat de Luxemburgers met drie man tegenover vier tegenstanders staan. Verdediger Bram Eggers schiet tweemaal op doel. De eerste maal is er een rebound. Maar het naschot van Bruce Hallewaert wordt door Michel onschadelijk gemaakt. Het tweede schot van Bram gaat naast. In ondertal zoeken Joël Holtzem en Ben Houdremont de aanval. Doelwachter Robin staat paraat. Als beide ploegen weer compleet zijn slaan Mossong en Mossong toe. Nicolas geeft voor op Claude, die de 0-4 scoort (13.17). Tweemaal moet Robin de Groote ingrijpen op schoten van Benny Welter. Een elbowing straf tegen Bob Linster geeft de thuisploeg weer wat kansen. Een machtig schot van de blauwe lijn van Nick Nesen verdwijnt echter in de glove van Welter. Komend vanuit de strafbank krijgt Bob Linster de puck aangespeeld. Hij snelt op doel af, maar Robin de groote stopt hem.

In hoog tempo walst Beaufort in het begin van de tweede periode over Antwerp heen. Benny Welter geeft voor op Kai Linster die van dichtbij de 0-5 binnen schiet. Op de volgende aanval scoort aanvoerder Joël Holtzem 0-6 (21.20). Benny Welter verhoogt naar 0-7 op 22.25. Joery Hanzen probeert wat terug te doen, maar natuurlijk staat Michel Welter weer in de weg. Hij pareert de puck met een legguard save. Dat doet Robin de Groote ook op een schot van Mirko Mosr. Maar dan slaat Claude Mossong tweemaal toe. Hij scoort eerst de 0-8 op 25.58 en daarna de 0-9 na 27.47. Op 31.04 is er een goaliewissel bij de IHC. Piotr Swiderek lost Michel Welter af. Voor even stokt de score dan. Maar als eerst David Veeckman (interference) naar de strafbank moet, kort daarop gevolgd door Nick Nesen (slashing) treft Kevin Strebel met een polsschot doel in de verre hoek. En na 32.36 is het 0-10. Nog steeds op de powerplay geeft Ben Houdremont voor op Mirko Mosr in de slot. Hij haalt uit een scoort de 0-11 (33.45). Eric Wambach, met als naam Vampy op zijn shirt, die vanwege meerdere afwezigen als verdediger acteert, ziet zijn schot voorlangs gaan. Een mooi trailerpaasje van Joël Holtzem brengt Claude Mossong in kansrijke positie. Maar hij schiet De Groote aan. Dan een roughing straf tegen Joël Holtzem. Maar ja, als iemand tegen Joël, met zijn lengte en gewicht, aanrijdt dan moet je wel vallen. Niet voor niets doopten de teamgenoten van Joël hem in zijn Britse tijd bij het Wildcats Universiteitsteam van Newcastle: Colossus. Op de powerplay schiet David Veeckman naast. Tex Claessens gaat voor de korte hoek, maar daar staat Piotr Swiderek. Weer terug op het ijs benut Joël Holtzem een rebound op een schot van Claude Mossong om de 0-12 te markeren op 39.05. Op 39.15 moet Bob Linster naar de strafbank voor tripping. Zijn tegenover Bruce Hallewaert volgt hem op 39.15, hooking op Cedric Farinon, naar de strafbank. Dus vier tegen vier.

In het derde deel komt Antwerp vliegend uit de kleedkamer. Joery Hanzen schiet op doel. Piotr moet een rebound toestaan. Dean de Souter staat klaar voor het naschot en hij scoort, 1-12 na 40.34. Grote vreugde bij het Belgische team. En de Phantoms gaan door. Een gevaarlijk schot van Joery Hanzen, een rebound. Joeri Vandevelde weet Swiderek niet te bedwingen. Ook Tex Claessens stuit met zijn schot op de doelman. Maar dan zijn de heren uit Béfort weer bij de les. Kevin Strebel en Nicolas Mossong stuitten nog op doelman De Groote. Maar als Benny Welter vanuit de linkerhoek van de baan voorgeeft op Kevin Strebel in de slot is het wel raak, 1-13 (45.03). Solo verhoogt Claude Mossong na 48.27 tot 1-14. En op de volgende Luxemburgse aanval de mooiste goal van de avond. Benny Welter voert op links de puck. Hij passt op Ben Houdremont in de slot. Ben kaatst de puck meteen terug naar Benny, die de puckenpakker kansloos laat. Een Sbornaja achtig combinatiespel. En het is 1-15 (48.46). Na een klassieke hooking van Joël Holtzem en de daarbij behorende straf, gaat Ben Houdremont solo op avontuur. Met een schitterend schot boven in de linkerhoek treft hij doel, 1-16 (53.51). Kort daarna een vechtpartijtje op het ijs. Wim van Mele stuurt van Beaufort Nicolas Mossong, Claude Mossong en Kai Linster naar de strafbank. Voor Phantoms moeten David Veeckman en Bram Eggers de gang naar de penalty box maken. En dus powerplay voor Antwerp. Een solerende Benny Welter scoort shorthanded 1-17 (55.09). Hij scoorde met een fantastisch backhandschot. Een laatste opleving van Phantoms. Maar zowel Tex Claessens, Filip Fedorek en Joeri Vandevelde schieten over. Robin de Groote moet alle zeilen bijzetten om Cedric Farinon en Eric Wambach van scoren af te houden. Maar tegen het uitgekiende schot van Ben Houdremont in de verre rechterbovenhoek is geen kruid gewassen. Ben bepaalt de eindstand op 1-18 (58.20).

Tja, Beaufort was huizenhoog de betere. Sticktechnisch en qua samenspel blonken de Luxemburgers uit. En de grote zege was een terechte afspiegeling van de krachtverhouding tussen beide teams. Verdediger Andreas Figorilli en de zijnen hadden weinig in te brengen tegen Dennis Gronlund en de zijnen.

Antwerp Trainer Lucas Janssens erzählt:"Mein Sohn Jonas Janssens ist heute nicht dabei. Heute sind wir noch beim Arzt gewesen. Der aber hat ihm ein Spielverbot auferlegt. Ausserdem haben wir ein Trio Verletzten. Ein Spieler mit einer Handgelenkfraktur, ein Spieler mit Leistenbruch und einer für den der Saison vorbei ist wegen einen Schulterverletzung. Oft können wir rechnen mit Verstärkung aus der ersten Mannschaft. Aber Ax L Kila, Dimitri Kerremans und Patrick van Noten Junior spielen alle mit Phantoms 1, das Bene-Liga team, in Zoetermeer. Und weiter hat Torwart Bruce Hallewaert Leistenbeschwerden. Er wird als Verteidiger auflaufen." In den Katakomben des Ruggenveld Eisstadions in Deurne begegne Ich das Luxemburgische Beaufort Duo Benny Welter und Joël Holtzem. Beide langjährige Internationale für Luxemburg. Benny:"Ik werde noch zwei Jahre für Luxemburg auflaufen." "Für mich gilt noch ein Jahr", sagt Joël. Benny:"Dieses Jahr spielen wir die WM in Sofia, Bulgarien. Und für nächstem Jahr wird Luxemburg sich bewerben um die WM aus zu tragen und nach Kockelscheuer zu holen. Leider haben wir gestern in der Luxemburg Cup verloren gegen Puckers Luxemburg, sprich Tornado 2. Ein Team gespickt mit vielen Veterane, die in der Fransözischen Vierten Division mitmischen. Mein Vater, Trainer Carlo Welter, is nicht mitgekommen im Bus. Er hat einen Rückenverletzung und kann nicht zweimahl drei Stunden im Bus sitzen. Letzte Saison spielten wir in der Deutschen Meisterschaft. Aber die Belgische Meisterschaft gefällt uns besser. Obwohl wir ab und zu weite Auswärtsspiele bestreiten müssen. Hier gibt es einen regelmässigen Spielbetrieb." Ausser Trainer Carlo Welter - Benny Welter ist Trainer und Spieler - sind auch noch abwesend die Verteidiger François Schons und Yvan Boumal und die Angreifer Cyril Roux und Brian Schleimer. Und natürlich nicht mehr dabei im Team der Tschechische Angreifer Marek Holy, der nach GIJS Groningen ist gewechselt. Robin de Groote ist der Torsteher des Phantoms 2, während ex-Internationale Michel Welter der startende Torwart für 'Béfort' ist. Andere Internationale bei Beaufort: Verteidiger Cedric Farinon und die Angreifer Mirko Mosr und Nicolas Mossong. Übrigens hatte der Verein im Sommer zwei Internationale verloren an das Topteam des Grossherzogtums, Tornado Luxemburg, nämlich Robert Beran und Stiefsohn Thierry Beran.

Antwerp greift zuerst an. Eine Vorlage von Dean de Souter auf David Veeckman im Torraumbereich. Aber David verpasst den Puck. Auf die andere Seite zielt Nicolas Mossong das kurze Eck an. Aber Robin de Groote, der mit seiner Grösse seinem Namen alle Ehre macht, hatte den Winkel geschickt verkleinert. Auch Claude Mossong kommt nicht an De Groote vorbei. Aber etwas später glückt es Benny Welter doch um in die kurze Ecke zu Punkten, 0-1 nach 2.28. Dann ein Weitschuss von Cedric Farinon. Er schiesst mindestens ein Meter neben das Tor. Aber der Puck kommt im Torraum zurück von der Bande. Da steht Claude Mossong goldrichtig um den Puck ins Tor zu versenken, 0-2 (3.26). Und ja, so ab und zu muss auch Torwart Michel Welter eingreifen. Zum Beispiel bei einem Schuss von Filip Fedorek. Nachdem Nicolas Mossong nahe das Tor den Torwart anschoss, kann Phantoms Mannschaftskapitän Nick Nesen nicht verhindern das Claude Mossong erhöht auf 0-3 (7.04). Dean de Souter versucht für den Belgiern das Spiel bequemer zu gestalten, aber Michel Welter steht im Wege. Verteidiger Kai Linster schiesst von der blauen Linie auf das Antwerp Tor. Aber De Groote rettet mit einer phantastischen Parade mit seinem Fanghandschuh. Tex Claessens und Kevin Strebel streiten sich. Hauptschiedsrichter Wim van Mele schickt beide auf die Strafbank. Joery Hanzen versucht ein aufs andre Mal den Phantoms Angriff anzukurbeln. Michel Welter wehrt einer seiner guten Schüsse ab mit ein Butterflysave. Eine Behinderungstrafe gegen Benny Welter ist verantwortlich dafür das die Luxemburger mit drei Mann gegenüber vier Gegnern stehen. Verteidiger Bram Eggers schiesst zweimal aufs Tor. Das erste Mal gibt es ein Abpraller. Aber der Nachschuss von Bruce Hallewaert wird von Michel unschädlich gemacht. Der zweite Schuss von Bram verfehlt das Tor. In Unterzahl suchen Joël Holtzem und Ben Houdremont die Offensive. Torsteher Robin steht parat. Nachdem beide Mannschaften wieder vollzählig auf dem Eis standen, schlugen Mossong und Mossong zu. Nicolas gab eine Vorlage auf Claude, der das 0-4 schoss (13.17). Zweimal musste Robin de Groote ingreifen auf Schüsse von Benny Welter. Eine Ellenbogenstrafe gegen Bob Linster gab die Heimmannschaft mehrere Chancen. Ein Gewaltschuss von der blauen Linie von Nick Nesen verschwindete aber in der Fanghandschuh von Welter. Kommend aus der Strafbank bekam Bob Linster den Puck zugespielt. Er lief schnell zum Tor, aber wurde von Robin de Groote gestoppt.

Mit hohem Tempo drückt Beaufort Antwerp am Anfang des zweiten Drittels in die Verteidigung. Benny Welter gibt eine Vorlage auf Kai Linster der in Tornahe den 0-5 einschiesst. Im folgenden Angriff trifft Mannschaftskapitän Joël Holtzem für 0-6 (21.20). Benny Welter erhöht auf 0-7 nach 22.25. Joery Hanzen versucht für Phantoms 2 zu punkten, aber natürlich steht Michel Welter wieder im Wege. Er wehrt ab mit einer Torwartschienenparade. Dass macht Robin de Groote auch gegen ein Schuss von Mirko Mosr. Aber dann steht Claude Mossong im Scheinwerfer, mit zwei Treffern. Er erzielt zuerst das 0-8 nach 25.58 und später das 0-9 mit 27.47 auf die Uhr. Mit 31.04 auf die Uhr gibt es ein Torwartwechsel seitens die IHC. Piotr Swiderek löst Michel Welter ab. Fúr einige Zeit kommt das Toreschiessen zum Stillstand. Aber wenn zuerst David Veeckman (Behinderung) zur Strafbank wird geschickt un dwenig später (Stockschlag) trifft Kevin Strebel mit ein Gelenkschuss in die weite Ecke. Und nach 32.36 is es 0-10. Noch immer beim Powerplay bedient Ben Houdremont Mirko Mosr im Torraum. Er zielt und schiesst den (33.45). Eric Wambach, mit Namen Vampy auf dem Trikot und der wegen mehrere Abwesenden Verteidiger spielt, sieht sein Schuss am Tor entlang verschwinden. Eine schöne Vorlage von Joël Holtzem auf dem hinter Ihm kommende Claude Mossong gibt ein freier Schusbahn. Aber De Groote rettet. Dann eine Übertriebene Härte Strafe gegen Joël Holtzem. Na aber, wenn jemand zusammentrifft mit Joël, mit seiner Länge und Gewicht, da fällt man. Nicht umsonst tauften siene Mannschafftskollegen Joël in seine Britischen Zeit bei den Wildcats Universitätsteam von Newcastle: Colossus. In Überzahl schiesst David Veeckman neben das Tor. Tex Claessens zielt die kurze Ecke an, aber da steht Piotr Swiderek goldrichtig. Wieder zurück auf dem Eis verwertet Joël Holtzem ein Abpraller vom Schuss Claude Mossongs um den 0-12 zu kennzeichnen (39.05). Um 39.15 muss Bob Linster wegen Beinstellen zwei Minuten Pause machen. Sein gegenüber Bruce Hallewaert muss auf 39.15 denselben Gang machen, haken gegen Cedric Farinon. Also Vier gegen Vier.

Im Schlussdrittel kommt Antwerp fliegend aus der Kabine. Joery Hanzen schiesst aufs Tor. Piotr muss sich ein Abpraller leisten. Dean de Souter ist am richtigen Moment da und punktet, 1-12 nach 40.34. Grosser Freude seitens das Belgischen Teams. Und Phantoms macht weiter. Ein gefährlicher Schuss von Joery Hanzen; ein Abpraller. Aber Joeri Vandevelde kann Swiderek nicht bezwingen. Auch der Schuss von Tex Claessens ist die Domäne des Torwarts. Aber danach sind die Herren aus Béfort wieder bei der Sache. Kevin Strebel und Nicolas Mossong stoszen noch auf Torsteher De Groote. Aber wenn Benny Welter aus der Linkerecke des Eisbahns Kevin Strebel im Torraum bedient hat Robin keine Chance: 1-13 (45.03). Solo erhöht Claude Mossong nach 48.27 auf 1-14. Und beim darauffolgenden Angriff der Luxemburger gibt es das schönste Tor dieser Abend. Benny Welter läuft auf Links mit dem Puck. Er gibt eine Vorlage auf Ben Houdremont im Torraum. Ben prallte den Puck auf dem Stock von Benny zurück, der den Torwart Chancenlos liess. Eine Sbornaja artiges Kombinationsspiel. Auf der Anzeigetafel steht: 1-15 (48.46). Nach einer klassischen Behinderung von Joël Holtzem und die dazu gehörende Strafe, fängt Ben Houdremont ein Solo-Abenteuer an. Mit ein phantastischer Schuss Linksoben ist er erfolgreich, 1-16 (53.51). Kurz danach gibt es eine Rauferei. Wim van Mele schickt von Beaufort Nicolas Mossong, Claude Mossong und Kai Linster auf die Strafbank. Für Phantoms müssen David Veeckman und Bram Eggers die Gang zur Sünderbank unternehmen. Und es gibt also ein Überzahlspiel für Antwerp. Ein Solo von Benny Welter und er trifft in Unterzahl den 1-17 (55.09). Er schoss ein fabelhaftes Rückhandtor. Eine letztes Wiederaufleben der Phantoms. Aber sowohl Tex Claessens, Filip Fedorek und Joeri Vandevelde schiessen über das Tor. Robin de Groote muss alles in Bewegung setzen um Cedric Farinon und Eric Wambach das Toreschiessen zu verhindern. Aber auf dem anspruchsvollen Schuss Ben Houdremonts in die weite Ecke rechts oben hat er keine Antwort. Und damit legt Ben das Ergebnis auf 1-18 (58.20) fest.

Ja, Beaufort war Haushoch überlegen. Stocktechnisch und im Kombionationsspiel glänzten die Luxemburger. Auch in dieser Höhe war der Sieg ein richtiger Widerspiegelung der Kraftverhältnisse beider Mannschaften. Verteidiger Andreas Figorilli und siene Mitspieler konnten das gute Spiel von Gegenüber Dennis Gronlund und seine Mannschafft sehr slecht Paroli bieten.

Foto´s - Photos IHC Beaufort


Terug