Tweede Divisie B 2012-11-11 Zoetermeer Outlaws - Enschede Lions 1 10-8

Bij de Zoetermeer Outlaws blazen een aantal voormalige eerste teamspelers van HIJS hun deuntje mee, zoals Dolf Mook, Jack Baard en Marco Hotinga. Bij de Enschede Lions verwelkomde men na de promotie naar de Tweede Divisie de Duitslangangers Marco Perperkamp en Karst van den Hengel terug. Beide speler hadden een uitstapje gemaakt naar het net over de grens liggende Nordhorn om voor de plaatselijk GEC Die Ritter uit te komen. Een ploeg die uitkomt in de Duitse Oberliga. Deze avond was echter alleen Marco Peperkamp van de partij. Bij Outlaws is Hein van Eijkern de startende doelman.

Aanvankelijk golfde het spel heen en weer over de ijsbaan en waren de kansen evenredig verdeeld. Maar geleidelijk aan zag je de Outlaws vaker voor het Enschedese doel opduiken dan dat de Lions aanvallend actief waren. Helemaal natuurlijk toen Marco Peperkamp naard e strafbank werd gestuurd. Zoetermeer had nauwelijks meer dan een halve minuut nodig om het net te cinden. Een sluwe breedtepass van Lars bakker op Jack Baard. En laatstgenoemde dirigeert de puck in de lege helft van het doel, 1-0 na 8.28. Een doorgebroken Manuel Homijer gaat voor de five-hole. Maar Hein van Eijkern is hem voor. En nadat Enschede doelman Dennis van Onna met een legsave een schot van Jack Baard onschadelijk maakt is het even later wel raak. Frans Porrenga scoort i de korte hoek 2-0 (13.30). En op de volgende anaval schaatst Michael Reimer voor het doel langs en lanceert half achterwaarts een polsschot. En na 14.10 is het 3-0. En die voorsprong was meer dan verdiend. Maar kort daarop verdwijnt Marco Hotinga (tripping) naar de strafbank. Mark Holkenbrink wil de powerplay op touw zetten met een blast vanachter de blauwe lijn. Maar tot ieders verrassing slaat de puck in achter Van Eijkern, 3-1 (15.43). En als kort voor tijd Bjorn Borger met een backhander verkort tot 3-2 (19.01) doen de Lions weer mee.

In het middendeel pakten de Lions door. De Outlaws lieten de touwtjes vieren en dat betekende dat Enschede steeds vaker gevaarlijk werd voor het Zoetermeerse doel. En weer is het verdediger Mark Holkenbrink die uit een slapshot scoort, 3-3 na 21.13. Zoetermeer doet meteen iets terug. Roger Christon schaats door de slot en vuurt af vanuit een draaiing: 4-3 (21.33). Nadat doelman Hein van Eijkern Bjorn Borger berooft van een doelpunt is het aan de andere kant een snoekduikende Dennis van Onna, die Oscar Wesseling de weg naar het doel versperd. Dennis kan dat alleen doen door zijn tegenstander beentje te lichten. Dus besluiten scheidsrechters Rob Snelleman en Martin Donker tot een penalty shot. Oscar mist echter het doel. In rap tempo wordt dan de Zoetermeerse strafbank bevolkt. Met twee man meer op het ijs lukt Jurjen van den Hengel de 4-4 gelijkmaker (25.51). De op links doorgebroken Rick Koopman zet met een laag schot Enschede voor het eerst op voorsprong, 4-5 (28.03). Op 30.50 is er een goaliewissel aan Zoetermeerse zijde. Nummer 1 Edgar Sanders lost Hein van Eijkern af. En meteen moet Edgar al handelend optreden om twee inzetten van Marco Peperkamp onschadelijk te maken. Dan lanceert Bjorn Borger Jorick Koelman. Met een niet al te hard schot is Jorick wel doeltreffend, 4-6 (35.27).

Duidelijk was dat de Outlaws met een andere instelling de derde periode benaderden. Kennelijk had de coach, oud-international en oud-HIJS coryfee Ben Roomer een hartig woordje gesproken met zijn manschappen. Van meet af aan oefenden zij grote druk uit op het doel van Dennis van Onna. Een spervuur van schoten vuren o.a. Kevin Wuister en Marco Hotinga af op het Enschedese doel. Zittend op het ijs heeft doelman Dennis van Onna geen antwoord op een schot van Frans Porrenga, 5-6 (43.39). Op andere inzetten, van o.a. Marco Hotinga en Jack Baard, heeft Dennis wel een antwoord. Dan na ruim acht minuten de eerste aanval van de Lions. En het is meteen raak! Op de rechterflank gaat Jurjen van den Hengel er alleen vandoor. Hij is de defensie van de Outlaws te snel af. Hij schiet en hij scoort. En op 48.33 is de marge van twee doelpunten hersteld: 5-7. Op de tegenaanval is Dolf Mook doeltreffend, 6-7 (48.59). De beer is dan los bij Zoetermeer. Michael Reimer snijdt scherp voor het doel langs en scoort op 49.27 de 7-7 gelijkmaker. Schietend van de linkerflank zet Kevin Wuister zijn team weer op voorsprong, 8-7 (51.02). Er op en er over dus. Helemaal als Walter Wesseling 27 seconden later met een slapshot de 9-7 markeert. Een onhoudbaar schot in de rechterbovenhoek. Even later een perfecte pass in de slot van Bjorn Borger. Manuel Homeijer hoeft alleen maar zijn stick naar voren te schuiven voor de perfecte tip-in: 9-8 (52.44). Op 54.27 krijgt Lions aanvoerder Mark Holkenbrink een 10-minutenstraf aan zijn broek: Abuse of officals. Laaiend van woede is hij dat hij de ontknoping van de match moet aanzien vanuit de strafbank. Zeker als hij ziet dat Marco Hotinga uit een scrimmage de five hole vindt voor 10-8 (57.35). Maar er is nog hoop voor Enschede. Vanaf 58.08 is er powwerplay voor de Lions na een slashing van Kevin Wuister. Met man een macht - maar wel met Van Onna in het doel - probeert Enschede te scoren. Een vileine actie (check from behind) aan de boarding van Marco Peperkamp op Jack Baard levert eerstgenoemde een game misconduct straf op. Santi ten Boske neemt plaats in de strafbank en het pleit is beslecht. Een narrow escape voor de terechte winnaar Zoetermeer Outlaws.

Foto's:

IJshockey 2e Divisie A-Zoetermeer Outlaws - Enschede Lions 1

Terug