Tweede Divisie A 2012-12-02 Leiden Islanders - Red Eagles Den Bosch 2 6-4

De thuisploeg moet het stellen zonder doelman Andrew Buttigieg. Daarvoor in de plaats waren zelfs twee doelwachters beschikbaar. Carli Clemis en de startende keeper Robbert Zeilstra. En dat was een hele eer voor de 15-jarige neo-doelman. Want hij is in zijn eerste seizoen als doelwachter. En dan meteen debuteren in de Tweede Divisie! Bij de Islanders ontbraken op het appel een reeks van spelers, te weten: Jason Tucker, Pascal van Roosmalen, Jason Plomp, Vito Pol, Patrick Thio en Sjoerd Sijbesma. Uiteraard wel aanwezig is verdedigster Nenne Karlsson. De gasten uit Den Bosch misten t.o.v. het voorgaande duel de aanvallers Mirko Bilik, Ivo Bilik, Benny Badinga, Pieter van Dartel en Mark Theunissen.

Het eerste schot op doel komt op naam van Bosschenaar Noes Senerpont Domis. Hij ziet echter zijn inzet door tussenkomst van de legguard van doelman Robbert Zeilstra gekeerd. Red Eagle Brian van Heumen geeft dan scherp voor op captain Ricky Faber, die de puck in de slot min of meer over het hoofd zag. Dan doen ook de Islanders van zich spreken. Erwin Knoetser neemt het Bossche doel van Xander Bolman onder vuur. Op de lip van de goalie probeert Leidenaar Kees Voogd te scoren. Maar ook hij geraakt niet voorbij doelwachter Bolman. Los van zijn verdediger vuurt Brian van Heumen van de linkerflank, maar Zeilstra redt. Het spel blijft op en neer golven. Maar dan passt routinier Sven Karlsson vanachter het doel in de slot op Erwin Knoester. En Erwin jaagt de puck tegen de touwen, 1-0 na 6.16. En er liggen kansen voor Leiden om door te stoten. Red Eagles verdediger Bart Maessen krijgt een retourtje strafbank na het laten struikelen van Sven Karlsson. Maar de Islanders weten geen effectief powerplay op te zetten. Neen, Noes Amos Aijal vuurt zelfs een gevaarlijk schot op het Leidse doel af. Enige tijd later moet Xander Bolman tot tweemaal toe Nathan Kezar van scoren afhouden. Islanders verdediger Ferry Bodijn blijft dan liggen na een "aanvaring" met Noes Amos Aijal. Dat komt Noes op een tienminuntenstraf te staan en een minor penalty, die wordt uitgezeten door Paul Grobbee. En weer laat Leiden het afweten tijdens de powerplay. En weer is het Brian van Heumen, die het Leidse bolwerk belaagt. Maar Robbert Zeilstra redt. Even later haalt Brian van Heumen toch zijn gelijk en scoort na 11.39 de gelijkmaker, 1-1. Een vechtpartijtje tussen Joris Brok en Erwin Knoester levert natuurlijk weer de nodige straffen op. Zo gelijdelijk aan veroveren de Islanders een licht veldoverwicht. Dat vertaalt zich o.a. in een schot binnenkant paal van Sven Karlsson. Maar de puck sprong, helaas voor hem, gewoon weer in het veld terug. Maar als even later Nathan Kezar een pass uit het boekje vanachter het doel op de stick van Jean-Pierre van Mulbrecht plaatst, is het wel raak, 2-1 na 15.30. Een powerplay goal. Maar even later moet Robbert zeilstra wel met een glove save de gelijkmaker door Paul Grobbee voorkomen.

In de tweede periode staat Carli Clemis in het Leidse doel. En meteen moet zij tweemala handelend optreden op schoten van Brian van Heumen. Aan de andere kant een fraaie blocker save van Xander Bolman op een slapshot van Jean-Pierre van Mulbrecht. En weer gaat Erwin KNoester op de vuist. Ditmaal is Paul Grobbee zijn sparring partner. De minor penalties worden door respectievelijk Ferry Bodijn en Melvin van Wingerden uitgezeten. Daarna verdwijnt Bosschenaar Bart Maessen voor twee minuten naar de strafbank. Elf seconden heeft Leiden nodig om te scoren. Doelpuntenmaker op 24.39 voor 3-1: Nathan Kezar. Een weer is het Brian van Heumen, die gevaar sticht voor het Leidse doel. Maar ook ditmaal blijft Carli Clemis winnaar. Verbaal gooit Brian zijn frustratie eruit. Ondertussen schaatst Melvin van Wingerden op me af. Hij maakt o.a. gewag van het spel van de twee sterren uit het team. Melvin:"Ja, we hebben Armand Timmer, die op het hoogste niveau heeft gespeeld in Den Bosch en Utrecht, en Brian van Heumen in ons team. Zij zijn eigenlijk te goed voor dit team en deze Divisie." Leiden gaat door. Verdediger Paul della Villa stoomt op op de linkerflank, schiet en scoort. En het is 4-1 na 26.52. Vanachter het doel geeft Nathan Kezar in de slot voor op Sven Karlsson. En die laat zich dat buitenkansje niet ontnemen, 5-1 na 27.44. Dan een penalty shot. Armand Timmer is belast met de uitvoering. Vlak bij de keeper gekomen wijkt hij uit naar links en veegt met zijn backhand de puck hoog in de touwen. En verkort daarmee tot 5-2 op 32.54. Inzetten van Remco van der Pol en Derek Gransden aan de ene kant en verdediger David Krijnen en Brian van Heumen aan de andere kant vallen alle ten prooi aan de sluitposten van dienst.

In de slotperiode domineert Leiden nog steeds licht. Sven Karlsson legt terug op Harold Paul, die na 45.42 de 6-2 markeert. Den Bosch zit echter niet bij de pakken neer en verhoogt zijn tempo. Vanaf de linkerflank weet Armand Timmer te scoren, 6-3 na 57.19. Als de laatste twee minuten in gaan motiveert Armand Timmer zijn teamgenoten nog eens extra:"Jongens, twee minuten knallen. Kom op." En dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Brian van Heumen soleert en schiet op 58.28 de puck tussen de benen van de keepster door voor 6-4. Met man en macht valt Den Bosch aan. Bastiaan Maessen schiet op de paal. En met nog 57 seconden te gaan zit doelman Xander Bolman op de spelersbank en schaatst een zesde veldspeler in zijn plaats. Maar de stand blijft 6-4 in het voordeel van Leiden Islanders.

Foto's

Terug