Eredivisie 2012-12-11 HIJS Den Haag - Tilburg Trappers 1-5

Ik ben aangenaam verrast door de ruime publieke belangstelling (officieel aangegeven met 2200 bezoekers, waaronder veel Tilburg-supporters). En dat ondanks de winterse hagelbuien. Den Haag had een oude bekende in de gelederen met Jamie Visser. Alan van Bentem ontbrak. Tilburg Trappers uiteraard met verdediger Casey Fazekas en niet, zoals in het programma stond vermeld, met Hank van Boxmeer. Bij beide teams stond doelman nummer één in het doel: Tomas Pek (Den Haag) en Ian Meierdres (Tilburg). Trappers had de jonge verdediger Boet van Gestel in de ploeg. De derde wedstrijd in de "best-of-Three" serie in de halve finale van de bekerstrijd. En dus beslissend.

Een fulminant begin van de wedstrijd van beide zijden. Hoog tempo, flinke bodychecks en een hoge intensiteit. Bjorn Willemse doorbreekt voor Tilburg die goede start. Hij laat Jan-Jaap Natte struikelen. HIJS probeert wel een powerplay op te zetten, maar wordt niet gevaarlijker dan een backhander van Raphael Joly, die naast gaat. Dan een slashing straf tegen Marco Postma. De Trappers zijn wel in staat om een goed powerplay op te bouwen. Eerst weet doelman Tomas Pek nog een schot van de blauwe lijn van Casey Fazekas onschadelijk te maken. Maar op de inzet van Timothy Coffman heeft hij geen verweer. 0-1 na 5.28. En Tilburg gaat door. Maar Pek zegt nee tegen Peter van Biezen die van de linkerflank vuurde. Na een half mislukte bodycheck op Levi Houkes verdwijnt Rody jacobs naar de strafbank. Jan-Jaap natte verzuimt dan zijn ploeg langszij te brengen als hij bij een open kans net naast schiet. Fazekas en Natte mogen daarna samen de strafbanken opzoeken. En die vier tegen vier situatie geeft Tilburg een kwalitatief voordeel. Aanvoerder Diederick Hagemeijer ziet zijn inzet nog gekeerd door Pek. Maar zijn tweede poging is wel doeltreffend. 0-2 na 11.44. Gedurende 1.50 minuten staat HIJS met twee man meer op het ijs. De straftijddoders van Trappers zijn Rody Jacobs, Timothy Coffman en Bjorn Willemse. Waarbij Timothy later wordt afgelost door Diederick Hagemeijer. Jan-Jaap Natte geeft een mooie voorzet over de breedte van het veld aan Ayron Mikkelsen. Maar Ian Meierdres is snel om de andere hoek van het doel te evrdedigen. Nico Sachetti schiet tweemaal via de keeper naast. En de powerplay van Den Haag is voorbij. Vervolgens is het powerplay time voor Tilburg. Timothy Coffman is net niet succesvol met zij wrap-around. En als Jordy van Oorschot de puck over de boarding schiet ontvangt hij een delaying the game straf, En HIjs staat nog maar met drie veldspelers (Nico Sachetti, Ayron Mikkelsen en Eddie Del Grosso) op het ijs. Dale Weise profiteert voor 0-3 op 19.55.

Beide teams kunen de hoge internsiteit van de openingsperiode niet in de middelste periode doortrekken. Maar dat betekent niet dat er geen spektakel voor beide doelen wordt getoond. Casey Fazekas schiet naast. Een fantastische redding van Ian Meierdres op een schot van Levui Houkes. Een onetimer van Jordy van Oorschot die zijn doel mist. En Ritchie van Hulten die naast schiet. Tegen het einde van de periode weer een powerplay voor de Tilburgers. En coach Barry Smith stuurt al zijn buitenlanders het ijs op: Don Nichols, Casey Fazekas, Timothy Coffman, Josh Prudden en Dale Weise. Maar geen derde treffer van de Trappers. Wel vlak voor tijd (39.43) een goal van de immer hardwerkende Marco Postma voor 1-3.

Als in het slotdeel Josh Prudden dan een schot van Don Nichols in het doel deflecteert (42.01) en Ivy van den Heuvel de rebound op een schot van Diederick Hagemeijer binnenwerkt voor 1-5 (45.35) is het feest in het Tilburgse kamp. De zangkoren van de Trappers fans berieken een hoogte punt. Het kampioenschap wordt al gevierd; daarnaast klinkt er "we are number one, we are number one", maar ook "het is stil aan de overkant". De beer is los aan Tilburgse zijde. Zowel bij het team als de fans. Nico Sachetti en Eddie Del Grosso proberen nog wel voor Den Haag te scoren. Maar zonder succes. En de laatste 1.15 met aanvaler Rapahel Joly in de strafbank vervliegt alle hoop voor HIJS. Het blijft bij 1-5. En Tilburg Trappers gaat door naar de bekerfinale. En de tegenstander is dan al bekend. De omroeper heeft de einduitslag Geleen versus Eindhoven al gemeld: 1-2. Een Brabantse derby dus als bekerfinale.

Op de Tilburgse overwinning was niets af te dingen. Zelfs niet door een doorgewinterde HIJS fan, die een hem bekende Trappers fan feliciteerde met de terechte overwinning.

Video:

Foto's:

Paar foto's

Terug