Huishoge favoriet Trappers komt goed weg: Bekerfinale 2013-01-13 - Kemphanen Eindhoven - Tilburg Trappers 3-5

De reis naar Tilburg begint met een passende bezigheid: de ijslaag van de voor- en achterruit van de auto krabben.
Anderhalf uur voor het begin van de wedstrijd zit de korte kant van de tribune al stijfvol Trappers-supporters. Op de tribune voor de Kemphanen supporters, waar ik een plekje vond, waren niet alle zitplaatsen bezet. Maar de stemming zat er goed in bij alle toeschouwers. En dan worden de goalies en eerstelijn-spelers van beide teams individueel voorgesteld. En volgt het Wilhelmus gezonden door de Bossche sopraan Franka van Dommelen. En o ja, Tilburg is de gastploeg.

Het eerste schot op doel is van Kemphaan Jan Bohac. En na 40 seconden is er ook al een eerste opstootje. En ook meteen de eerste uitsluitingen. Zowel Ivy van den Heuvel als Eindhoven verdediger Pippo Limnell Finocchiaro worden door scheidsrechters Debby Hengst en Martin de Wilde naar de strafbank verwezen voor roughing. Naar mijn idee ook een preventieve maatregel om erger in het vervolg van de match te voorkomen. En als op 1.04 ook Trapper Peter van Biezen de strafbank moet verwarmen heeft Eindhoven vrij spel. Met name Sean Muncy is zeer actief op de powerplay. Maar hij schiet naast en ziet het schot op zijn fraaie pass naar Dave van Mol in het zijnet belanden. Maar hierdoor tanken de Eindhovenaren wel zelfvertrouwen en zullen de hele periode domineren. En dat ovewicht vertaalt zich op 11.40 eindelijk in klinkende munt. Het schot van Bob Teunissen wordt nog geweerd door Tilburg doelwachter Ian Meierdres, maar de rebound is voor Gregg Collins, 1-0. Eindhoven blijft de betere ploeg, maar tegen de verhouding in is de stand na twintig minuten 1-2. Heeft eerste Josh Mizerek de Trappers met een snoekduik nog van scoren weten af te houden, op de volgende aanval egaliseert Tim Coffman (14.19 voor 1-1). En Mickey Bastings lukt 45 seconden voor tijd de 1-2. Schaatsend vanaf de linkerflank in de slot vuurt hij af en scoort.

In het tweede deel weet Tilburg zich een beetje te ontworstelen aan de omstrengeling van de Kemphanen. Kansen zijn er voor beide partijen. In dit deel moet ook Deniz Mollen zij keeperskunsten tonen. Eerst wordt Deniz getorpedeerd door Tim Coffman, die zelf in het doel beland. Maar even later schaats Tim Beheerst in van de linkerflank, doet of hij afspeelt en vuurt dan onverwacht een polsschot op doel af. En passeert de goalie aan zijn linkerzijde, 1-3 na 35.36. En na de veertig minuten meldt de stadionspreker dat de strikte scheiding tussen de Eindhovense en Tilburgse supporters is opgeheven, vanwege de vriendschappelijke sfeer in de ijshal.

In het slotdeel een sterker Tilburg. Dat powerplay oefent bij vijf tegen vijf. Maar gelijk de eerste periode scoort ook nu de "onderliggende" partij. Ian Meierdres moet een rebound geven op een schot van Josh Mizerek. De wezelvlugge Danny Stempher is er als de kippen bij om de Tilburgse goalie te passeren, 2-3 (47.41). En het zou nog mooier worden voor de thuisploeg. Bij een zeer fraaie aanval voert Sean Muncy op links de puck. In het midden schaatst Jan Bohac mee, die Muncy's pass genadeloos langs Meierdres werkt. En na 49.33 is het 3-3. Meteen daarna is Gregg Collins dicht bij 4-3. Maar dan Jeffrey Melissant. Hij wringt zich links buitenom de Kemphanen defensie en scoort met een polsschot in de rechterbovenhoek, 3-4 (52.52). Op 18.09 een Time Out van Eindhoven. Met nog een minuut te gaan verlaat Deniz Mollen het speelveld voor een zesde veldspeler. Maar als een Kemphanen verdediger in zijn eigen verdedigingsvak de puck op de stick van Ivy van den Heuvel deponeert is het pleit beslecht. Met een empty netter tekent Ivy voor 3-5.

En daarna is het feest in het Tilburgse kamp. Een mooie spannende match met een underdog Kemphanen Eindhoven dat naar mijn idee te weinig kreeg. Positief vielen mij niet zoeer de buitenlanders op als wel de Tilburgse verdediger Max van Lieshout en de kleine wezelvlugge Kemphaan Danny Stempher. En niet alleen vanwege zijn doelpunt... Ook verdedigend weet hij van wanten.

Bekerfinale 2013-01-13 Kemphanen Eindhoven - Tilburg Trappers

Terug