Promotiedivisie IB Zoetermeer Panters Toekomst Team - Amstel Tijgers Amsterdam 4-3 (25-10-2013)

Het team van Zoetermeer Panters had een ware gedaantewisseling ondergaan. Een hele resem spelers was naar HIJS 2 overgestapt: Johnny Ebregt, Savine Wielenga, Ardin Azir, Mike van Oeveren. Arthur Panchenko was gepromoveerd naar Panters 1. De nucleus van het team wordt gevormd door spelers die het afgelopen seizoen deel uitmaakten van het sterke U17 Blauw team van Zoetermeer. Doelvrouw Bianka Bos was n van de weinige spelers, die ook vorig seizoen voor het team uitkwam. Overigens was er nog een dame in het spel, namelijk aanvalster Zo Barbier. En stonden er maar liefst drie Arndt'jes op het ijs: Laurens, Jasper en Marnix Arndt. Laatstgenoemde is captain van het team. En eigenlijk was het bij Amsterdam hetzelfde verhaal. Ook hier bestaat de kern uit spelers die vorig seizoen het U17 team bevolkten. Amsterdam beschikte vorig seizoen niet over een team in de Eerste Divisie, maar toch waren er in dit team een aantal routiniers van de partij: De Eredivisie-ervaren Donny van Musscher (C), Daniel Lam, verdediger Jasper Jaspers en doelman Joris Fagel. Bianka Bos was de startende doelvrouw bij Zoetermeer. Remy Fritschij stond bij Amsterdam tussen de palen.

Beide ploegen moesten duidelijk eerst op gang komen. Al in het prille begin betrapt scheidsrechter Pascal Keus Amsterdam op het spelen met zes veldspelers. Dat gaf de Panters de gelengenheid om de nervositeit af te leggen. Thomas Borgman wilde een doorbraak forceren. Zijn eerste schot was het prooi van doelman Fritschij en zijn tweede doelpoging zeilde langs het doel. Dan na ruim vier minuten de eerste actie voor het Panters doel. Rick Mesman legt terug op Danny Boy Kars. Hayley de Jong lukt het net niet de puck richting doel te deflecteren. Dan doet ook Donny van Musscher van zich spreken, maar hij ziet zijn schot naast gaan. Dan begint Zoetermeer te drukken. Met name Zo Barbier heeft daar de hand in. Amsterdam verdediger Paul van Bentem lukt het net de doorgebroken Laurens Arndt van scoren af te houden. En dan is het opeens 0-1 (10.18). Denzel Mesman schiet van hoog in de slot en scoort. Dat kunnen de Panters natuurlijk niet op zich laten zitten. En zij krijgen "hulp" van Donny Roelvink, die Marnix Arndt onheus bejegent. Een charging straf voor Donny op 11.38. Met niet eens zo'n hard schot, maar wel onverwacht en goed geplaatst weet Chris Toonen doelman Fritschij te verschalken, 1-1 na 12.44. Amsterdammer Danny Boy Kars schiet net over. Thomas Borgman probeert het eerste Panters doelpunt te copieren. Maar ditmaal is Remy's vanghandschoen op tijd. Amsterdam kruipt uit zijn schulp. Niet in het minst vanwege goed verdedigend werk van Niek Brom.

Omdat de Panters te laat uit de kleedkamer terugkomen voor de tweede periode moeten zij ene delayiong the game straf slikken. Ricardo Arendse zit de straf uit. Maar de Amsterdammers weten geen krachtspel te ontplooien. Zij schieten tijdens de powerplay zelfs niet eenmaal op doel. Aan de andere kant, met de Amsterdammer Daniel Lam in de strafbank doet Zoetermeer het niet veel beter. Neen, de jonge Amsterdammer Rick Mesman weet het Panters doel zelfs te belagen. Met de teams weer op volle sterkte is er opeens een brek van twee op nul van Zoetermeer. Thomas Borgman voert de puck, maar verzuimt over te spelen. Zijn schot wordt door Fritschij gekeerd. Daarna heeft Zoetermeer een uitgelezen kans om te scoren. Zij staan met twee man meer op het ijs. Niek Brom, Jasper Jaspers en Donny van Musscher doen echter zeer goed werk voor de Amsterdammers. En natuurlijk is er ook nog Remy Fritschij als sluitpost. De Tijgers wetten effectief de straffen te overleven. Op 32.26 is er een vechtpartij bij het Amsterdams doel. Het loopt zo hoog op dat een Zoetermeerse speler over de boarding klimt om aan het gevecht deel te nemen. Maar halverwege de boarding grijpt een Zoetermeerse teamleider hem in de kladden en de speler verdwijnt uit het zicht achter de boarding. Door die ingreep van de teamleider blijft het bij twee minuten tegen Mark Passchier (cross check) en twee minuten voor doelman Remy Fritschij voor roughing. Zotermeer maakt meteen van de gelegehied gebruikt om van keeper te wisselen. Mark de Vogel komt Bianka Bos aflossen. Via de keeper en de paal gaat een ziedend schot van Danny Boy Kars naast. In de tegenaanval scoort Zoetermeer 2-1 (34.20). Ben Bik is de doelpuntenmaker. Vanuit de de aanval na de daaropvolgende face off schiet ook Donny van Musscher tegen de buitenkant paal. Maar als Chris Toonen voor slashing in de strafbank zit pakt Daniel Lam zijn kans. Van hoog in de slot scoort hij de gelijkmaker, 2-2 (35.41). Dan golft het spel op een neer, met kansen aan beide kanten.

Dat zet zich in de slotperiode voort. Totdat Damian Bominaar passt op Thomas Borgman. Thomas schaatst voor het doel langs en scoort met een backhander, 3-2 (49.44). Seconden daarna een charging straf tegen Randy Fladderak. Daniel Lam heeft slechts negen seconden powerplay nodig om te scoren. En op 50.16 is het 3-3 gelijk. Dat gaat nog spannend worden. En weer moet een Zoetermeerder naar de strafbank. Ditmaal moet Ben Bik van de verkeerde zijkant het spel volgen. Donny van Musscher en Roell Gallee zijn dicht bij een doelpunt, Maar Mark de Vogel geeft geen krimp. Dan een twee op n voor het Amsterdamse doel. Ditmaal geeft Thomas Borgman wel af en Mark Passchier hoeft de puck maar in de verre hoek te schuiven, 4-3 (53.41). Amsterdam legt zich niet zo maar neer bij een nederlaag. Donny van Musscher mag weer eens alleen op de doleman afgaan. Maar ook ditmaal scoort hij niet. Tot overmaat van ramp voor Zoetermeer moet Bas Tammerijn op 56.29 voor tripping naar de strafbank. Maar Danny Boy Kars en Roell Gallee weten het Panters bolwerk niet te nemen. Op 59.23 mag Daniel Lam naar de kleedkamer (abuse of officials). Denzel Mesman zit de straf uit. Ondanks dat ze shorthanded zijn voert Amsterdam de boventoon. De poeier van Danny Boy Kars beland hoog in de touwen. Maar helaas achter het doel. Icing door Zoetermeer. En dan zijn er nog 17 seconden te gaan. Offside Zoetermeer met nog negen seconden op de klok. Het laatste schot van Danny Boy Kars stuit af op een schaats en de match is voorbij.

En zo komt er een einde aan een wedstrijd met veel spanning en een hoog amusementswaarde

Terug