Eredivisie; Tilburg Trappers - Friesland Flyers 3-2 (2015-03-15) Play Offs Best-of-Seven; wedstrijd 4

Tilburg leidt Play Offsfinale 3-1

Zouden de Flyers het patroon kunnen volhouden, dat het uitspelende team de volle winst pakt? Wedstrijd nummer vier in Tilburg stond op het programma. Met een gehandicapt Friesland vanwege het ontbreken van verdediger Dax van der Velden. Maar eerst was er het planten van de vlag op de middenstip. Ditmaal door de zoontjes John en Peter van Biezen. De dreumessen zijn naar schatting drie en vijf jaar oud. De startende goalies zijn zoals verwacht Ian Meierdres (Trappers) en Martijn Oosterwijk (Flyers).

De openingsface off wint Bob Teunissen van Josh Prudden. Maar de eerste minuten zijn voor de Flyers. Na een pass van Marcel Kars vuurt Mitch Bruijsten op doel. Ian redt met zijn stick. Er volgt een icing van de Trappers. Maar ook een eerste schot van Brad Snetsinger. Uit een zeer scherpe hoek wist hij Martijn niet te bedwingen. En Bjorn Willemse krijgt een roughing straf tegen zich uitgesproken. Het enige wapenfeit van Heerneveen is en schot van de blauwe lijn van |Josh Prudden, dat Ian keurig met zijn vanghandschoen pakt. Short handed is Tilburg gevaarlijker. Knullig verspeelt Brandon Greenside de puck aan de blauwe lijn. Ivy van den Heuvel gaat er als een haas vandoort met de puck. Maar hij schiet over. Net nadat Trappers weer compleet zijn lukt het de Friezen echter wel. Een hard schot van de blauwe lijn van Travis Bobbee kan Meierdres niet klem pakken. Mitch Bruijsten heeft de rebound voor het intikken, 0-1 na 6.10. Tilburg wil wat terug doen, maar Peter van Biezen en Steve Mason hebben geen geluk met hun schoten. Wel slepen ze er een straf tegen Marco Postma uit. Edoch, de powerplay is ook niet aan Trappers besteed. Zij komen niet verder dan een mager schot van de blauwe lijn van Bob Teunissen. Na een Fries schot op doel en een rebound daarop onstaat er naast het doel een opstootje. Scheidrechters Debby Hengst en Sven Bergman sturen van beide teams twee spelers naar de strafbank. Een Tilburgse fan is het daar absoluut niet mee eens:"Haal je ogen uit je reet, Bergman". Schalt er door de hal. Steve Mason probeert dan vanuit een wrap-around te scoren. Hij schiet over. Maar de thuisploeg komt wel op voordeel, want Brandon Greenside moet brommen voor holding. Brad Snetsinger schiet op doel. De puck kaatst hoog van het plexiglas terug voor het doel. Ivy van den Heuvel, geposteerd aan de linkerzijde van het doel, scoort in de korte hoek de 1-1 gelijkmaker (10.44). En Tilburg blijft aandringen. Tweemaal moet Heerenveen naar het wapen van de icing grijpen. Jordy van Oorschot ziet zijn polsschot in de vanghandschoen van Martijn Oosterwijk verdwijnen. Brad Snetsinger en Ivy van den Heuvel werken goed samen> De rebound op het schot van Ivy wordt echter door Giovanni Vogelaar opgeruimd. Maar wel weer een straf tegen de Flyers. Andrew Krelove mag zijn zonden (hooking) gaan overdenken. En ruim een minuut later komt Brandon Greenside (kneeing) hem gezelschap houden in de strafbank. Maar met twee man meer en enige tijd later met één man meer weet Tilburg geen potten te breken.

In het tweede deel, na doelpogingen van Ivy van den Heuvel en Diederick Hagemeijer (beide door Martijn Oosterwijk verijdeld), vervovert Maartren Brekelmans de puck in de linkerhoek van de baan. Hij draait handig weg van zijn tegenstander en schaatst de slot in. Vuurt en scoort. 2-1 na 23.38. Meteen daarop een hooking straf tegen Bob Teunissen. Flyers coach brengt dan Josh Prudden, Mitch Bruijsten, Marcel Kars, Travis Bobbee en Brandon Greenside op het ijs. Mitch komt tot een schot dat Meierdres met zijn stick onschadelijk maakt. Een slashing van Tony Demelinne - nota bene in het Friese aanvalsvak - doet het numerieke voordeel teniet. Na een hard schot van Marco Postma, dat over gaat, biedt Brad Snetsinger Bjorn Willemse een niet te missen kans. Maar Bjorn scoort niet. Seconden later een identieke kans voor Alexey Loginov op pass van Mickey Bastings. Maar ook Alexey faalt. Brad Snetsinger voert een aanvallend showstukje op. Maar dat leidt niet tot ene doelpunt. En steeds maar weer is het Martijn Oosterwijk die in het centrum van de belangstelling staat. Maar voorlopig weert hij alle schoten van Van Oorschot, Jeffrey Melissant etc. af.

In de derde periode blijft Tilburg domineren. Masar voorlopig vinden de Trappers nog Martijn Oosterwijk op hun weg. Met stick, blocker, legguard en vanghandschoen weert hij alle schoten af. Maar dan een strak schot van Steve Mason. Martijn moet een rebound geven. De puck kaatst via de inschaatsende Diederick Hagemeijer in het doel. Debby Hengst controleert eerst nog even het videobewijs voor het (terechte) doelpunt toe te kennen, 3-1 na 48.29. Tussen de vele kansen van Tilburg (Snetsinger en Van den Heuvel) is er af en toe een kansje voor de counterende Friezen. Totdat de arbiters Steve Mason voor hooking naar de strafbank dirigeren. Mitch Bruijsten gaat dan alleen door het midden en scoort een beetje gelukkig door de five hole, 3-2 na 55.07. Heerenveen ruikt zijn kans. Maar ook Ian staat zijn mannetje en weert een gevaarlijk schot van Andrew Krelove af. Met nog 1.10 te gaan maakt Oosterwijk plaats voor een zesde veldspeler. De kans op de gelijkmaker was er zeker. Maar met pijn en moeite redt Tilburg de voorsprong tot het eindsignaal

Tja, een benauwde overwinning. Maar er was maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was Tilburg. Deze middag faalde de ploeg echter voor wat betreft scorend vermogen en wisten zij slechts met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Bij de Friezen vielen te veel gaten in de verdediging en de sterspelers Demelinne, Postma, Wurm acteerden onder hun normale niveau. En Mitch Bruijsten soleert te veel. Overigens kregen aan beide zijden menig (jeugd)speler geen ijstijd en gingen de Tilburgse bloemen voor Man-of-the-Match naar Maarten Brekelmans. Beste man op het veld was naar mijn bescheiden mening echter Trappers defensiestrateeg Jordy van Oorschot.

Terug