HIJS U8 scoort tegen Amstel Tijgers senioren 1

Bekercompetitie HIJS HOKIJ Den Haag - Amstel Tijgers Amsterdam 11-1 (2016-11-18)

De rangen op de Uithof waren nog beter bezet dan bij de voorgaande thuiswedstrijd tegen Luik. Ook nu weer waren vele sportverenigingen uitgenodigd: Wilhelmus, wederom rugbyclub The Hookers en achter mij zat een grote delegatie van het damesteam van Hockey Club Wateringse Veld. Zo'n 2200 toeschouwers in totaal. Voor dit laatste duel in de bekercompetitie waren beide ploegen verre van compleet. Thuisploeg HIJS kon niet rekenen op de geblesseerden Marco Bommezijn (arm), Kai Rens (knie) en Ben Rurup. Bovendien was Jasper Kick geschorst. Als extra hulptroepen waren opgeroepen: Mike van Oeveren (goed om hem weer eens te zien spelen en de junior en #34 Espen van der Burg. Bij Amstel Tijgers was de nood nog hoger. Geen Josh Prudden, Jacob van Duin, Olivier Leenders, Bryan Hoogenraad, Donny van Musscher, Marino Bakker, Calvin Pohlman en Daniel Lam. Die leemte was opgevuld met spelers uit lagere teams en junioren: Kalle Pirinen, Zeb van Duin, Lance van Duin, Connor Barette, Jeremy Borgman, Mick Vastenhouw en Donny Pohlman. Jasper Jaspers opereerde als aanvaller, terwijl Michael Mackie-Kwist een linie was afgezakt. Danny van Rijswijk startte in het doel voor de Tijgers en Fabian Schotel voor HIJS. Debby Hengst is de principale arbiter.

Amsterdam start met talent Tobie Collard, Marcel Kars en Lance van Duin als eerste aanvalslijn. Er is net ene minuut gespeeld als Jeffrey Melissant de puck voert in het anavalsvak. Hij schaats voor het doel langs draait en schiet raak. 1-0 na 1.13. En Hijs gaat door. Amstel Tijgers kunnne slechts sporadisch een anaval opzetten. Bij één zo'n aanval wordt Tobie Collard in de slot aangespeeld. Hij mist het schot op zijn forehand, maar hij schakelt snel en raakt de puck op zijn backhand. Maar er zit niet genoeg kracht achter het schot en Fabian Schotel kan de situatie simpel bezweren. En dat is dan zijn eerste redding na circa 4,5 minuut. Op de powerplay schiet Stace van Bentem naasst, Alan van Bentem over en doelman Van Rijswijk stopt de doorgebroken Raymond van der Schuit. Langzaam aan lukt het de Amsterdammers om meer een meer voor het Haagse doel op te duiken. Connor Barette dwingt Schotel tot een fraaie stick save. En als Raymond van der Schuit voor interference naar de strafbank moet intensiveert het verkeer voor de Haagse sluitpost. Michael Mackie-Kwist dwingt Fabian tot een glove save laag in de korte hoek. Overigens was Marcel Kars de volle twee minuten powerplay op het ijs. En Amsterdam krijgt nog meer kansen, o.a. via Julian Berteling en Tobie Collard. Maar dan geeft Joey Ossterveld uit de hoek van de baan voor op Alan van Bentem in de slot. Prompt scoort Alan de 2-0 (13.47). Jeffrey Melissant en Filip Martinec zetten samen een aanval op. Jeffrey geeft af aan Filip, die de puck perfect teruggeeft aan Jeffrey. En het is 3-0 na 14.32. En met Stef Overweg in de strafbank krijgt HIJS HOKIJ de kans om er nog voor de pauze 4-0 van te maken. Maar dat is te veel gevraagd. De spelers passen elkaar de puck toe, maar krijgen geen echt goede kans om te schieten.

In de tweede periode een goaliewissel bij Amstel Tijgers. Jeremy Borgman staat tussen de pijpen. Maar HIJS scoort alweer na 1.13 minuten. Jeffrey Melissant geeft voor op Raymond van der Schuit, die de puck met zijn lichaam het doel in kaatst. 4-0 dus. Jay de Ruiter, niet slechts voor een paar shifts op het ijs, maar vol meedraaiend, onderschept aan aanval van de Tijgers. Met een slimme pass lanceert hij Alan van Bentem. Solo gaat Alan op het doel af, de doelman gaat al neer en Alan scoort in de rechterbovenhoek. En na 23.13 is het 5-0. Met een roughing straf gaat Jasper Jaspers naar de strafbank. Korte tijd later gevolgd door Michael Mackie-Kwist (cross-check). Marcel Kars samen met Mike en Stef Overweg mogen het karwei klaren voor de Amsterdammers. Met nog ''een man meer op het ijs scoort een vallende Alan van Bentem 6-0 (25.52).

Ho stop! Wat heeft dit te betekenen? Opeens verschijnen er 5 U8 junioren van HIJS op het veld. Met gemak omspelen Vince Kloosterman en Kyano Buis de Amsterdamse selectie en scoren! Het vijftal gaat klaar staan voor de face off. Maar voor hen is het helaas uit met de pret. Met zachte hand dirigeert een Eersteteamspeler hen naar de spelersbank.

Vervolgens probeert de deze avond heel aanvallend ingestelde Thomas Roosendaal een wrap-around, maar die mislukt. Dan op aangeven van Jeffrey Melissant een vlak hard schot vanuit de slot door Filip Martinec. En het is 7-0 (35.00). En 13 seconden later deponeert Raymond van der Schuit de puck met een polsschot in de linkerbovenhoek voor 8-0. Tot slot nog een kleine kans voor Michael Mackie-Kwist, maar hij kaatst de puck tegen het lichaam van doelman Fabian Schotel.

De slotperiode treedt Mike van Oeveren bij HIJS op als verdediger. Voor het goede fatsoen probeert Amsterdam dan nog wat terug te doen. Maar ook nu weer stuiten Marcel Kars en Kalle Pirinen op Fabian Schotel. Ondertussen loopt Michael Mackie-Kwist nog tegen ene persoonlijke 10-minuten straf op. En ongewoon moet Julian Berteling voor een boarding op Mike van Oeveren naar de strafbank. Maar omdat Mike met zijn vuisten reageerde staan de ploegen met vier tegen vier veldspelers tegenover elkaar. Dan is er ruimte voor Marcel Kars. Geheel ongedekt cirkelend aan de blauwe lijn wordt hij knap aangespeeld vanuit het achterveld. Maar ook ditmaal blijft Fabian winnaar. Aan de andere kant gaat het beter. Op volle snelheid rukt Alan van Bentem op de rechterflank op richting doel. Een backhandschot en de puck glijdt langzaam over de doellijn. Ook al is een Amsterdammer er als de kippen bij om de puck weer in het veld te spelen. 9-0 (51.05). Een kleine tien minuten nog om de 10 te halen. Maar nog in diezelfde minuut. Junior Espen van der Burg onderschpt aan de blauwe lijn een pass. Schaats een paar slagen en haalt dan verwoestend uit. En op 51.58 is de tiende treffer een feit. De eerste goal op dit niveau van Espen. Een paar minuten later een scene achter het Haagse doel. Doelman Schotel speelt de puck. Maar het uitverdewdigen verloopt allerminst soepel. Tobie Collard geeft voor op Donny Pohlman in de slot en laatstgenoemde scoort 10-1 (54.41). Weg (verdiende) shut out voor Schotel. Aan de andere kant mag Raymond van der Schuit ongehinderd vuren op doel en hij bepaalt met zijn doelpunt op 56.52 de eindstand op 11-1. Maar ja, beide teams hadden niets meer te winnen. De Play-Offsboot was al afgevaren voor beide clubs.

Jeff Smith gaat weer als een haas achter de wedstrijdpuck aan om hem aan een jonge toeschouwer te overhandigen. Maar een van de linesmen is hem voor. Bij HIJS is het Raymond van der Schuit die tot Man-of-the-Match wordt uitverkoren.

Terug