En weer haalt HIJS de tien

BeNeLiga HIJS HOKIJ Den Haag - Chiefs Leuven 10-0 (2016-11-25)

Het team van de Chiefs uit Leuven kende nogal een gedaanteverwisseling voor dit seizoen. De Let Deniss Baskatovs kwam van Eindhoven naar Leuven. Dennis Moesen en Jonathan Rymenants sloten aan van Olympia Heist-op-den-Berg. Doelman Mike Gysbrechts, Hobie Fransen en verdediger Patrick Callaert kwamen van HYC. Gabriel David Yeung speelt al langer in België maar stond vorig jaar niet op het ijs. Aanvaller Martin Vachal kwam vorig seizoen uit voor HC Klatovy van de Tsjechische Derde Divisie, maar was in 2014/15 actief bij Haskey Hasselt. Verder in het team de geblokte Belgische Rus Borya (Boris) Kolyashnikov, die bij Liedekerke Lions het ijshockey leerde. Terwijl collega Ben Boute dat deed bij het inmiddels ter ziele gegane Yeti Bears Eeklo. Captain Dean Thurura is Belgisch international, evenals Maxime Pellegrims, tevens topscorer van dienst. Vanwege het echec in Eindhoven ontbreken de azen Martin Vachal en Maxime Pellegrims deze avond vanwege schorsingen. Ter vervanging waren junioren Alec James en Jeffie Versin opgeroepen. En rest nog te vermelden dat doelman Keanu Evers en aanvaller Mickey Evers beiden in de voetsporen zijn getreden van hun legendarische vader en clubicoon Bruno Evers. De bakker uit Leuven. Voor HIJS - praktisch compleet aangetreden - stond Fabian Schotel in het doel, terwijl coach Gil Paelinck op Keanu Evers vertrouwde. Jan- Paul de Brabander had de aanvallende angel al voor HIJS uit de Leuvense ploeg gehaald. Dat met een veredeld juniorenteam aan de face off kwam. Maar nog voordat de wedstrijd begon had Jeff Smith al de traditionele puck uitgedeeld aan een jeugdige bezoeker. Dan was dat al maar vast niet vergeten. Trouwens weer veel genode gasten in de Uithof. O.a. van SV Loosduinen en korfbalclub Die Haghe. En ook een neo-toeschouwer met een Ajax-sjaaltje. Je zult begrijpen dat dat niet in goede aarde viel bij het Haagse publiek. Op een vriendelijke manier werd hem te verstaan gegeven om dat sjaaltje opgerold in zijn jaszak te stoppen. Echter, voordat het duel kon starten moest eerst nog een reparatie aan een doel worden verricht. Dat alles onder de bezielende leiding van tweede doelman Clint Soer.

De startende lijn van HIJS bestaat uit de gebroeders Rurup, Jasper Kick, Bas Britstra en Johnny Ebregt. David Yeung, Baskatovs, Kolyashnikov, Pieter-Jan Wouters en Callaert vormen het startende vijftal van Leuvense zijde. Het eerste schot op doel komt op naam van David Yeung. Maar aan de andere kant is het raak. Jeffrey Melissant schaats achter het doel, geeft voor in de slot en Raymond van der Schuit treft doel. 1-0 na 1.47. Kort daarna torpedeert Ilya Palmaerts Stace van Bentem in kansrijke positie. Dus powerplay voor de Hagenaars. Keanu Evers werkt met zijn schouder ene schot van de blauwe lijn van Johnny Ebregt over het doel. De voor de korte hoek kiezende Jasper Kick stuit ook op doleman Evers. En de powerplay is voorbij. Het spel blijft eenzijdig op het Leuvense doel. Maar dan een volgende straf (slashing) tegen Patrick Callaert op Alan van Bentem. Aanvankelijk blinkt Deniss Baskatovs uit op de penalty kill. Maar een frommelgoaltje, waarbij Jeffrey Melissant de puck onder de doelman door schiet, telt natuurlijk wel, 2-0 na 14.15. Nog in diezelfde minuut krijgt Ben Rurup de puck aangespeeld na een verdedigingsfout van de Belgen. Ben staat helemaal vrij neemt zijn tijd en schiet raak, 3-0 (14.53). Voor de eerste thee probeert Leuven nog iets terug te doen. Maar David Yeung schiet naast. En een deflectie van Dennis Moesen op een schot van Jonathan Rymenants belandt op de borst van Fabian Schotel.

In de tweede periode een eerste doelpoging door Boris Kolyashnikov. Meteen gevolgd door een cross check van Luke Zwartbol op Borya. Tijdnes de powerplay komt Leuven slechts tot één schot van de stick van David Yeung. En dan bewijzen Jefferey melissant en Filip Martinec dat zij uitstekend harmoniëren. Filip gefet voor op Jeffrey. Melissant brengt de puck naar zijn backhand en scoort in de rechterhoek de 4-0 (27.18). En bij een 2 tegen 1 bedient Stace van bentem Joey Oostwrveld perfect. En Joey tekent voor de 5-0 (29.20). Op de opvolgende powerplay kan Chiefs geen krachtspel laten zien. Wie dat wel kan is Joey. Eerst porbeert hij in de korte hoek te scoren. De legguard van Keanu Evers verhindert dat. Maar Joey haalt de puck uit de hoek, schaatst naar de slot en Oosterveld scoort hoog in de rechterbovenhoek, voor 6-0 (35.31). Dan moet Johan Rurup met een slashing straf naar het bankje der zondaren. Maar HIJS valt aan. Een schot, een rebound en Jasper Kick kan de puck in het verlaten deel van het doel mikken, 7-0 (38.19). Een shorthanded goal dus.

In de slotperiode scoort Filip Martinec de 8-0 (43.10). Even is er een opleving bij Leuven. De gewiekste junior Jeffie Versin dwingt Schotel tot een fraaie butterfly redding. En Boris Kolyashnikov schiet via de vanghandschoen van Fabian over. Maar HIJS straft die genadeloos af met de 9-0 door Joey Oosterveld (52.30). Het publiek roept dan, tien, tien, tien. En wie geeft daar gehoor aan? Natuurlijk Joey Oosterveld! Hij verzilvert een rebound op een schot van Alan van Bentem voor de 10-0 na 55.27. Kort daarna betrapt Pascal Keus Ben Rurup op een hooking tegen Boris Kolyashnikov. Gijs de Saeger ziet zijn inzet in de handschoen van Schotel verdwijnen. Jeffie Versin, die het hele team van HIJS voorbij was gesoleerd, stuit ook op de Haagse doelman. In de slotminuut moet Fabian Schotel nog driemaal handelend optreden. Maar dan is zijn shut out veilig. HIJS wint verdiend met 10-0. En wie anders dan de viervoudige doelpuntenmaker Joey Oosterveld kan de Man-of-the-Match zijn? Niemand natuurlijk! Bij Leuven vielen mij de hardwerkende Borya op en de talentvolle center Jeffie Versin.

Terug