Reuzendoder OG's

Derde Divisie Utrecht OG's - Enschede Lions 7-2 (2017-10-08)

Een duel in de Derde Divisie. De kampioen van de Vierde Divisie staat tegenover het team dat vorig seizoen nog in de Tweede Divisie uitkwam. Kortom Utrechts OG's tegen de Enschede Lions. De bezoekers uit Enschede hadden niet de beschikking over de sterke aanvaller Marco Peperkamp. De OG's hadden hun kampioensteam bij elkaar kunnen houden en hadden zelfs nog versterking gekregen van Ivo Beulen, terug van Red Eagles Den Bosch, en van de import Kale Jewell. En dat alles onder de bezielende leiding van coach Wicor Telkamp Sr. En voor deze seizoenopener ondersteund door hun fans, de Black & Yellow Army. Zo'n 70 toeschouwers omzoomden het speelveld. Dennis van Onna is de doelman bij de Lions en Gideon Bleuming heeft de voorkeur gekregen boven (de bebrilde) Tom Schellevis bij Utrecht. Twee vingers in de neus voor de Twentenaren?

Zeker niet. Voordat er anderhalve minuut zijn gespeeld kijkt Enschede tegen een 2-0 achterstand aan. Ex-Eredivisionist Nigel Van Acquooy vuurt het eerste schot op doel. Met moeite keert Van Onna de puck. Maar het tweede schot van Kate Jewell is raak! 1-0 na 1.02. Wicor Telkamp Jr. stuit op het uitschuifbeen van de Twentse goalie. Maar even later heeft de bij de verre paal geposteerde Ivo Beulen wel succes, als hij de puck na een voorzet van Justus Bos in de touwen jaagt voor 2-0. En dan staat er pas 1.29 op de klok. De Lions hebben even tijd nodig om van deze schok te bekomen. Maar dan kunnen zij ook in aanvallend opzicht meters maken. Karst van den Hengel schiet via de keeper naast. Ook Bjorn Borger schiet via de keeper en de buitenkant van de paal naast. Dan een heikele situatie voor het Utrechtse doel. Jop Schukkink schiet keeper Bleuming nog aan, maar als de puck terugspringt op de stick van Stijn Wijma is hij er als de kippen bij om van dichtbij 2-1 te scoren (10.52). De OG's beseffen dat een wedstrijd langer duurt dan anderhalve minuut en zetten opnieuw aan. Dennis van Onna stopt knap een loeihard schot van Nigel van Acquooy en ook Kale Jewell geraakt niet voorbij de Enschedese doelman. Maar dan Ivo Beulen aan de puck. Hij maakt een schijnn beweging en is voorbij Stijn Wijma. Hij schiet en hij scoort. En na 18.41 is het 3-1.

Na vijf minuten pauze komen de OG's wederom het snelst uit de startblokken. Bij een uitgestelde straf scoort Wouter Leenen de 4-1 (21.25). En zegge en schrijven 7 (zeven) seconden later verhoogt Teun van Velzen naar 5-1 (21.32). Dylan Escalante verspeelde vlak bij zijn eigen doel de puck aan hem. Met zijn rug liggend op het geeft Teun met zijn stick een zwieper tegen de puck en verschalkt Van Onna. De eerste straf van de wedstrijd is meteen een forse. Santi ten Boske van de Lions krijgt een major en een game aan zijn broek voor roughing. Jop Schukkink zit de tijdstraf uit. Van die vijfminuten straf hadden de OG's moeten profiteren. Maar Kaj Tyszka moet brommen vanwege spelvertraging en Bram Niewold slasht Joy Ekelhof. Maar gelukkig voor Utrecht belandt ook Stijn Wijma op de strafbank. Hij liet Ivo Beulen struikelen. Beide ploegen krijgen kansen, maar weten niet te scoren. Bij een drie tegen een besluit Nigel Van Acquooy zelf te schieten. Zijn keiharde inzet zeilt over.

In de derde periode een fraaie overname door Ivo Beulen. En hij markeert de 6-1 (42.39). Een laatste verwoede poging van de Lions levert uiteindelijk inderdaad een tweede doelpunt op. Op links achter de de doellijn schiet hij de keerp aan en scoort 6-2 (45.02). De geroutineerde verdediger van de Lions, Mark Holkenbrink, moet tot zijn verbazing op het strafbankje plaatsnemen (tripping). Er volgt een waar spervuur van schoten op het Enschdese doel. Uiteindelijk scoort Justin-John Kievit met een backhander de 7-2 (49.43). Een powerplay doelpunt. Utrecht blijft de wedstrijd controleren. En zelfs een periode van meer dan een minuut met twee spelers minder - Ruud van Renen: tripping; Manus van der Linden: holding the stick - komen de OG's, met Teun van Velzen, Nigel van Acquooy en Wouter Leenen op het ijs, moeiteloos door.

Een meer dan verdiende overwinning van de nieuweling OG's. Op kwaliteit. Maar ook door de tomeloze inzet van aanvoerder Manus van der Linden. Niemand op het ijs werkt harder dan hij!

Terug