Geflatteerde winst

BeNeLeague HIJS HOKIJ Den Haag - Bulldogs Luik 7-3 (2017-11-03)

Bij HIJS waren alle jongelingen, Jay de Ruiter, Dani van Schilt en Justin van Baarsen, in de selectie opgenomen. Bij Luik ontbrak #77 Kevin Henin. Hij zat op de tribune. Daarentegen was Florian de Vriendt, de zoon van de Luikse voorzitter, wel weer present. En Luik natuurlijk met de nieuwe import, verdediger Nicholas Rivait. Een Canadees met vier jaar universiteitsijshockey (SUNY - Oswego; Divisie III) en twee jaar minor pro, Fayetteville FireAntz (Southern Professional Hockey League), op zijn CV. Een wedstrijd met incidenten. En dat begon al na het inspelen. Via de omroepinstallatie werd iedereen gesommeerd de hal te verlaten. Door een storing in het koelsysteem was een kleine ammoniakwolk ontsnapt. Daarvan was overigens niets te ruiken. Maar du moment dat ik naar buiten wilde stappen werd het alarm ingetrokken. Later kwam er over de omroepinstallatie een excuus:"Excuses voor het misverstand. Het was een vals alarm." HIJS natuurlijk met Fabian Schotel in het doel en de Bulldogs met ex-Eater Stef Verhulst.

Na de hervatting meteen deze scene. Met een ongevaarlijk uitziend schot vuurt Viktor Gibbs Sjödin vanaaf de blauwe lijn op het doel. Pardoes verwdwijnt de puck tussen de benen van Stef door in het doel. Een kolossale keepersfout betekent de 4-0 (20.15). En later weer een schot van Viktor. Vlak voor doel deflecteert Marco Bommezijn de puck dusdanig dat de gapende five hole wordt gevonden. 5-0 na 27.53. En dan is het even doordrukken en je hebt de tegenstander volledig op de knieën. Zo niet HIJS. Tweemaal een gouden kans voor Akim Ramoul. Tweemaal redt Fabian Schotel. Waarbij na de tweede doelpging Akim zijn stick in wode tegen het glas laar dreunen. Maar op de powerplay is Luik dan alsnog succesvol. Op aangeven van Akim Ramoul lukt Thomas Matheson de 5-1 (32.48). Dan een heveig overtreding van Loris Darques op Dyordi Vols. Mike van Oeveren snelt op Loris af een een flink vuistgevecht volgt. Mike ontvangt een match penalty. Loris een game miscondut voor kneeing en een match penalty for fighting. M.a.w. vijf miniuten powerplay voor Den Haag. Maar Luik scoort. Brian Henry tikt van dichtbij de 5-2 binnnen (34.10). In het vervolg van de powerpla komt HIJS niet tot grote daden en na veertig minuten is de stand nog steeds 5-2.

In de derde periode blijft Luik aandringen. En als dan Marco Bommezijn naar de strafbank moet gaat doleman Stef Verhulst een paar keer voor een extra veldspeler van het ijs. Tweemaal gaat de puck ruim naast het verlaten Luikse doel. Maar Luik lukt alsnog een powerplay doelpunt via aanvoerder en verdediger Jordan Paulus. En het is 5-3 (48.19). HIJS blijft in de verdrukking. Maar tegen de verhouding in lukt HIJS een verassingsgoal. Jeffrey Melissant tipt in voor 6-3 (53.53). Dan volgt het derde incident. Schreeuwend en gebarend geeft Ton Demelinnne aan scheidrechter Pascal Keus aan dat een glasplaat achter het Luikse doel uit zijn sponningen is geraakt. Pascal heeft niets door. Vanuit de bench wordt het riedeltje afgespeeld zoals bij het einde van de wedstrijd. Nog geen reactie. Toeschouwers schreeuwen naar pascal. En dan eindelijk na ruim een minuut heeft Pascal Keus de kapotte boarding gespot. In koor klinkt het vanaf de tribune: "Goed gezien, *ul." Verder niets dan goeds over Pascal Keus, die de wedstrijd soeverein leidde. Dan mag junior Dani van Schilt zijn opwachting maken in de slotminuten van de wedstrijd. Hij geeft voor op Thomas Roosendaal. Roosendaal schiet loeihard op doel. Met de rug naar het doel werkt Donny van Musscher de puck met ene backhander in het doel. 7-3 na 58.29. Die assist is natuurlijk een mooi opsteker voor de jonge Dani, die in een eerdere match ook al scoorde.

Een beetje geflatteerde en gelukkige overwinning voor de thuisploeg. Als je met 5-0 voorstaat mag je de wedstrijd natuurlijk niet zo laten lopen. En met de factor geluk bereik je dan alsnog een 7-3 zege. Fabian Schotel werd bij HIJS tot Man-of-the-Match gekuurd. Van de buitenlanders vond ik Pataky onopvallend en zag ik in Sjödin een defensiestrateeg. Bij Luik staat Akim Ramoul op eenzame hoogte. Op afstand gevolgd door Jordan Paulus.

Terug