Leidse promovendus legt het af tegen Haagse kogels

Vierde Divisie Poule A; Key Town Tigers Leiden - Hijs Hokij The Hague Bullets 1-5 (2017-12-10)

Als ik de ijshal binnenstap weten de scheidsrechters van de avond, Bastiaan en Olivier Prinsen, te vertellen dat de voorgaande wedstrijd tussen de staartploegen uit de Vierde Divisie Poule B, Leiden Polar Bears en Blue Mountain Cougars Hoorn is afgelast. Dat betekent dat de Leidse en Haagse spelers het ijs kunnen gebruiken voor een heuse warm-up. Alhoewel de Hagenaars maar met een smalle selectie zijn aangereisd; een keepr en 10 veldspelers. Grootste afwezige bij hen is de topscorer Timotej Gontkovic, die normaliter goed is voor minimaal twee doelpunten per wedstrijd. Wel op de sheet, maar niet aanwezig waren Steve Marinus en Sander Kuipers. Gastploeg Leiden had wel haar topscorer in de gelederen: Gert-Jan Vreeburg. Ook goed voor gemiddeld meer dan twee doelpunten per wedstrijd. Bij de Key Town Tigers waren grosso modo alle vaste spelers beschikbaar. Een doelman en 17 veldspelers. En dat alles onder aanvoering van kapitein Robert den Boer.

De eerste periode een eerste speldenprik van de Leidse vleugelaanvaller Sander Blanken. De Haagse doelman Pascal Choy redt met gemak, want Sander was omringd door vier Hagenaars, die zijn bewegingsruimte danig inperkten. Den Haag neemt over. Maar de schoten van Anthony ten Berge en Michael Resetar gaan naast het doel. En de leidse doelman Erik Maassen treedt kordaat op bij een solo van Sander Knijnenburg. Dan schaatsen Mark Hendrikx en Tim Kaslander zich vrij en mogen van de Leidse defensie vrij op Maassen afschaatsen. Precies op het juiste moment passt de puckvoerende Tim Kaslander de puck naar links en Mark Hendrikx maakt af 0-1 na 3.26. Slechts zo af en toe een sporadische uitval van Leidse zijde. Maar geroutineerd pakt Pacal de harde inzet van Benny Kielman. Den Haag heerst. Zelfs met een man minder - Sander Blanken trok aan de noodrem bij een dreigende doorbraak van Anthony ten Berge- blijven zij het spel dicteren. Ondertussen raakt het schot van Michael Resetar de lat. Met vier veldsplers tegen vijf weten Craig Safir en Ulf Salomonsson de puck knap in de ploeg te houden. Maar dan begaat Benny Kileman een overtreding op Tim Kaslander. Met twee man meer maken de Bullets korte metten met de sleutelstad tijgers. De bij de verre paal geposteerde Tim Kaslander kan vrij eenvoudig scoren; 0-2 na 19.14.

Na een korte pauze vangt de tweede periode aan. En ook nu heerst Den Haag. Michael Resetar schiet naast. De solerende Sander Knijnenburg schaats alles en iedereen voorbij, maar niet Erik Maassen. Ook stopt Maassen de van dichtbij schietende Patrick Jespers. Maar Erik moet een rebound toestaan op een schot van Kaslander en beheerst jaaft Sander Knijnenburg de rebound tegen de touwen, 0-3 na 22.29. Daarna volgt een periode met vele straffen aan beide zijden. Uiteindelijk lukt Michael Resetar een wrap-around op de powerplay. En na 35.18 is het 0-4. Dan probeert Sander Blanken ook een wrap-around. En hij scoort via de five hole. 1-4 na 36.20. Dat levert een enorme vreugdesuitbarsting bij de doelpuntenmaker op. Andermaal raaakt Den Haag slechts het ijzer. Een schot buitenkant paal van Tim Kaslander.

In de derde periode moet Leiden eerst nog de straf tegen nathan Safir doden. Met Gert-Jan Vreeburg als verdediger lukt dat prima. De Key Town Tigers kennen een opleving en dat resulteert in meer spelaandelen. Maar dan sturen de heren Prinsen Sander Blanken naar de strafbank voor hooking. Na het affluiten meent Craig Safar te moeten scoren. Dat levert hem natuurlijk een unsportmanlike conduct straf op. Maar er gebeurde kennelijk meer op het ijs, want Craig moet de kleedkamer opzoeken. Zal wel een game zijn vanwege abuse of officials. Joachim Kattenberg zit de straf uit. Dan staan alleen Nathan Safir, Ratislav Vargus en Benny Kielman tegenover vijf Hagenaars. Dan springt de klok opeens op 20.00. De reconstructie leidt tot een tijd van 48.40 op de klok. Een met twee man minder weet Ratislav Vargus bijna te scoren. Bijna, maar Ivan Portik doet dat aan de andere kant helemaal. 1-5 na 49.08. Op een volgende powerplay raakt Den haag ook niet meer dan de buitenkant paal. Van de linkervleugel een machtig schot van Gert-Jan Vreeburg. Maar dat gaat over. Dan meent ook Michael Resetar te moeten scoren na het affluiten. De arbiters kunnen dan natuurlijk niets anders doen dan dat te bestraffen. Nog een laatste straf tegen Kees den Haan en de match is gedaan.

En zo weet het flink lager geklasseerde Hijs Hokij The Hague Bullets toch op vrij eenvoudige wijze te winnen van promovendus Key Town Tigers Leiden. De verdediging onder leiding van aanvoerder Dennis Hekking zat solide in elkaar. En racemonsters Tim Kaslander en Sander Knijnenburg zorgden iedere keer weer met hun snelheid voor een tempoversnelling van de match. Overigens ook de nodige bewondering voor doelman Erik Maassen, die menig puck uit zijn doel ranselde. En last but not least eer aan Agnes Maassen. In haar eentje - de oudere mevrouw Karin Roodakker durfde het kennelijk niet aan om op de fiets glibberend naar de ijshal te komen - was Agnes zowel Official scorer, tijdopnemer en straftijdopnemer en moest zij ook nog een falende wedstrijdklok repareren. O ja, na de tweede periode was 40% van de toeschouwers opgestapt. Met andere woorden er waren 3 toeschouwers over.

Terug