Hattrick voor Koopmeiners

Vierde Divisie Poule B; Blue Mountain Cougars Hoorn - Amsterdam Snipers 10-2 (2017-12-23)

Hoorn Rhinos, vorig seizoen nog concurrent van Blue Mountain Cougars, is niet meer. Althans zij nemen niet meer aan de competitie deel. Van de Rhinos gingen o.a. Henk Jan Pranger, Martijn Kooijman, Jasper de Wolff en Jessica de Graaf naar Alcmaria Flames. Maar de grote klapper maakte Blue Mounstain Cougars met de overgang van verdedigers Lorenzo Jongejan en Duncan Kolk en aanvallers Antonio Jongejan. Voeg daarbij de nieuwe aanvallers John de Bruin, Glenn van der Burg en Patrick de Waal en daarmee had Hoorn een danig versterkt team op de been. Tegenstander Snipers Amsterdam had zijn naam ingekort van Shinny Snipers naar Snipers, maar op hun blauwe jerseys prijkte nog fier de oude naam.

De eerste periode liet een voorzichtige start zien van beide zijden. Mitchell Beukema probeert met een vlak schot de Amsterdamse doelman Wing Man te verschalken. Wing weert dit knappe schot goed af. Maar moet wel een rebound toestaan. Inmiddels is Mitchell Beukema vanachter het doel schaatsend weer in de slot aanbeland. Daar ligt de puck helemaal vrij. En Mitchell beukt de puck rechts in het doel. 1-0 na 2.41. Hoorn blijft pressie uitoefenen op het Amsterdamse doel. Maar het keiharde schot van Fabricio Koopmeiners gaat net naast. En de op links solerende Glenn van dr Burg vindt Man op zijn weg. Slechts sporadisch weten de snipers voor het doel van Danny Gelder op te duiken. Met twee tegen één Hoornse verdediger Gijs Schadenberg af naar de op rechts meeschaatsende Gideon de Voogd, hem daarmee een uitgelezen kans biedend. Maar Gideon schiet (redelijk ver) naast. En meteen in de tegenaanval scoort Divanni Koopmeiners 2-0 (8.39). Dan toont met name de center van de eerste aanvalslijn van Amsterdam, Wenzel Tuma, zijn wilskracht. En scheppen de Snipers zich eindelijk enige echte kansen. Maar tot tweemaal toe stopt Danny Gelder schoten van Wenzel Tuma op de powerplay. En shorthanded, met Victor Shcherb in de strafbank, is wederom Wenzel de gevaarlijkste man op het ijs. Danny Gelder blijft echter glansrijk overeind.

Na een korte pauze vangt de tweede periode aan met een doorlopende powerplay van Hoorn. En andermaal weet Divanni Koopmeiners te scoren. 3-0 na 21.08. En andermaal een twee op één voor Amsterdam. Alexander Flos passt de puck naar rechts en biedt Jeffrey Remy een uitstekende kans om te scoren. Maar ook hij kan het rubber niet in de touwen jagen. Gideon de Voogd mag van het arbitrale duo Stan en Roy van der Zee twee minuten uitrusten op de strafbank. Dus powerplay voor Hoorn. Maar de Blue Mountain Cougars verdedigers verspelen de puck aan de blauwe lijn. Gijs Schadenberg gaat er als een haas alleen vandoor richting Hoornse doel. Met een duikvlucht schoffelt doelman Gelder hem onderuit. Een penalty shot. Met een fraaie beweging scoort Victor Shcherb uit dat penalty shot. Een woeste Danny Gelder belaagt de arbiters. En zij beslissen geen goal. Het penalty shot moet nog een keer plaatsvinden. Maar dan door de juiste speler, namelijk: Gijs Schadenberg. Na vele schijnbewegingen besluit Gijs de puck links te schieten. Maar dat heeft Danny door en het blijft bij 3-0. Korte tijd later geeft Antonio Jongejan van rechts voor in de doelmond. Daar staat Mitchell Beukema paraat om voor de tweede maal de puck erin te beuken, 4-0 na 26.55. Tijdens een powerplay een break op rechts van Glenn van der Burg. Op volle snelheid schiet hij onverwacht op doel en scoort de 5-0 (32.00). Een schotje op doel van de blauwe lijn van Lorenzo Jongejan valt pardoes in het doel. En het is na 34.50 6-0. Amsterdam porbeert voor de tweede thee nog wat terug te doen. Danny Gelder moet een rebound geven op een machtig schot van Gideon de Voogd. Een uitgelezen kans voor Wenzel Tuma. Maar met een wereldsave houdt Danny hem van scoren af.

In de derde periode één van de merkwaardigste doelpunten die ik ooit heb gezien. Een uiterst onnauwkeurig en niet al te hard schot van Lorenzo Jongejan van de blauwe lijn wordt met de hand van twee meter hoog uit de lucht geplukt door Sniper verdediger Hugo Schaap. Tot verbijstering/verbazing (doorhalen wat niet van toepassing is) verdwijnt de puck achter Wing Man in het Amsterdamse doel. 7-0 na 41.38. Laat de Hoornse ploeg de teugels wat vieren? Want na een overname schaats Peter Keiser de slot in, schiet en scoort (7-1 op 44.49). Op twee powerplays weet Hoorn niet te scoren. Maar bij vijf tegen vijf lukt Fabricio Koopmeiners de 8-1 (55.55). Dan een boarding vergrijp van Hessel van der Neut op Gijs Schadenberg. En Amsterdam profiteert prompt. Victor Shcherb scoorde uit een scrimmage 8-2 (57.00). De laatste minuut breekt aan. En Divanni Koopmeiners voltooit zijn hattrick, 9-2. Kort daarop gevolgd door een tripping straf van Gijs Schadenberg op Divanni Koopmeiners. En vijf seconden voor tijd maakt Glenn van der Burg de tien vol. 10-2 op 59.55.

Een overtuigende overwinning voor de Hoornse ploeg, die duidelijk aan kwaliteit heeft gewonnen en in de breedte is gegroeid. Bestuurslid voor PR en Sponsoring, Roy Ronda:"Ja, we hebben er paar Rhinos bij en nog een paar andere spelers. Daarnaast is het ons gelukt een flink aantal nieuwe sponsoren binnen te halen. En we hebben ook een nieuw logo. En daarbovenop nog een florerende jeugdafdeling, met een flinke aanwas." En over de afwezigheid van Jeroen Klappe voor deze wedstrijd:"Nee, hij is niet geschorst. Die 5 plus 10 plus 20 voor abuse of officials in de vorige wedstrijd tegen Zoetermeer Panters Bigfields zijn door de scheidsrechters opgeschreven. Maar zo erg was het allemaal niet. Nee, hij is er vandaag niet bij omdat hij zijn broer moet verhuizen. Overigens had ik vandaag zullen fluiten, maar ik was te laat. Stan is voor mij ingevallen." Ondertussen was Hoorn verdediger Hessel van der Nuet ook bij de boarding opgedoken om te melden dat hij de eerste straf van het seizoen te pakken had.

Terug