Trappers knikkert Weiden uit de Play-Offs

Oberliga Play-Offs, Achtste Finale Wedstrijd 3 van 5: Tilburg Trappers - Blue Devils Weiden 5-2 (2018-03-13)

Wedstrijd nummer drie tussen Tilburg en Weiden in deze best-of-five serie. waarin Trappers leidt met 2-0 in wedstrijden. Weiden bestaat zoals zovele Duitse teams uit een groot aantal 'Doppelbürger', bij hen veelal geboren Tsjechen (bijv. Petr Heider en Marcel Willaschek), maar ook een Duitse Rus, namelijk Vitali Stähle. Als echte import tellen de Canadees Matt Abercrombie en de inmiddels 40-jarige Tsjechische ex-international Josef Straka. Tilburg heeft extra Floris van Elten in de selectie opgenomen. Weiden start met Johannes Wiedemann in het doel. Trappers met Ian Meierdres.

De eerste aanval de eerste goal. Parker Bowles schaatst achter het doel langs en scoort in de korte hoek 1-0. En dan zijn er welgeteld 30 seconden op de klok afgetikt. Dat is natuurlijk een mooie opsteker. Maar Weiden vecht voor zijn laatste kans. Een loeihard schot van de blauwe lijn van verdediger Peter Hendrikson gaat maar net naast. Er zijn bijna vier minuten gespeeld als de arbiters de Trappers betrappen op het spelen met zes veldspelers. Boet van Gestel zit de straf uit. Kapitein Ralf herbst schiet voorlangs en met een leg save pareert Ian een schot van Michael Kirchberger. Na de straf staat Tilburg op een domineert op het ijs. Vlak voor doel deflecteert Max Hermans een schot van de blauwe lijn. De puck zeilt centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Als Tilburg dan wederom een straf - Jordy Verkiel haalde Josef Straka onderuit - krijgt denk je dat de druk op het Duitse doel even afneemt. Maar niets is minder waar. Parker Bowles en Danny Stempher zetten een aanval op. Zij moeten daarbij één Duitse verdediger omzeilen. Danny geeft af naar links naar Parker. Op het juiste moment passt Parker terug naar Danny, die de Duitse doelwachter kansloos laat. 2-0 na 17.05 door een shorthanded goal. En Kevin Bruijsten is niet bang uitgevallen toont hij, als hij zich in de baan van een schot van Peter Hendrikson werpt. Bij gelijke sterkte nog een laatste schot van Kevin Bruijsten en de periode is voorbij.

In de tweede periode gaat Tilburg op de ingeslagen weg verder. Op de lip van de goalie geposteerd ontvangt Kevin Bruijsten de puck van Mickey Bastings. Een schijnbeweging en met een backhander verslaat Kevin doelman Wiedemann voor 3-0 (22.05). Een overtreding op Kevin Bruijsten komt de Duitsers duur te staan. Als vierde aanvaller staat Mickey Bastings op de blauwelijn. Hij lost een machtig schot, dat net voor doel door Ivy van den Heuvel van richting wordt veranderd. En het is 4-0 na 26.50. Aan beide kanten kansen. Maar Tilburg is wat minder dominant in de rest van de periode. Nee, zij moeten die dekselse Matt Abercrombie flink in de gaten houden. Ook op een Trappers powerplay.

In de slotperiode van de wedstrijd meteen al gegoochel voor het Tilburgse doel. En uiteindelijk prikt Vitali Stähle, door de spreelstalmeester consequent als Stahle uitgesproken, de puck achter Ian. 4-1 na 40.35. Door goed powerplay van o.a. Kevin Bruijsten weet Trappers zonder veel moeite een straftijd tegen aanvoerder Ivy van den Heuvel door te komen. Een straf tegen Tom Pauker, die Ryan Collier 'aan de haak sloeg'. Nu fungeert Danny Stempher als vierde aanvaller op de blauwe lijn. Maar verder dan een schot voorlangs van Reno de Hondt komen de gastheren niet. Nee Danny moet zelf naar de strafbank ene tijdje later als hij de doorgebroken Tom Pauker vasthoudt. Een mmoie pass van Tom Pauker uit de hoek van de baan op Peter hendrikson in de slot. En Peter scoort fraai hoog rechtsboven. En dan is het 4-2 na 57.18. Weiden ruikt kansen. De goalie wordt naar de kant gehaald en Matt Abercrombie, de grote aanvallende animator en Josef Straka staan beiden tegelijkertijd op het ijs. Maar op links krijgt Max Hermens de puck en scoort koel oin het verlaten doel. 5-2 na 57.45. Abercrombie probeert het dan nog een keer op eigen houtje. Maar dan is er een cross check van Vitali Stähle en de wedstrijd is gedaan.

Een superieur combinerend Tilburg Trappers, met hier en daar een verdedigingsfout en wat ongelukkig in de afwerking. Maar van een andere (hogere) liga dan het vreemdelingenlegioen van Weiden. En in het minst aantal wedstrijden sturen zij de blauwe duivels op vakantie, 3-0 in wedstrijden. Dus op naar de kwartfinale. Maar niet nadat Ivy van den Heuvel tot Man-of-the-Match wordt uitgeroepen. En na een fraaie geste van Marcel Waldowsky, die niet alleen de eigen aanhang bedankt, maar ook de Trappers aanhang door al applaudiserend een ronde over de ijsbaan te maken.

Terug