Eisbären in de regen laten staan

Oberliga Play-Offs, Kwartfinale Wedstrijd 3 van 5: Tilburg Trappers - Eisbären Regenburg 4-1 (2018-03-25)

Wedstrijd nummer drie tussen Tilburg en Regensburg in deze best-of-five serie. waarin Trappers leidt met 2-0 in wedstrijden. Ook Regenburg is een vreemdelingenlegioen, met genaturaliseerde Zweden, Canadezen, Slowaken en Tsjechen. Imports zijn de Litouwer Arnoldas Borsas en de Tsjech Nikola Gajovsky. Gajovsky ontbreekt vanwege ene blessure, evenals collega-aanvaller Leopold Tausch. Beide uitgevallen in de voorgaande wedstrijd. Kilian van Gorp ontbreekt in de Tilburgse defensie. De ijshal is weer afgeladen vol. Met dit keer ook een vol gastenblok. En dat hebben we geweten. Maar daarover later meer. Ian Meierdres staat tegenover de Zweeds-Duitse sluitpost Peter Holmgren. Vlak voor aanvang van de match tonen de Duitse fans een groot plakaat: Gute Besserung Obi! (=Leopold Tausch? die per brancard moest worden afgevoerd in de vorige match). En de aankondiging van de startende blokken volgt: Benjamin Kronawitter, Arnoldas Borsas, Korbinian Schütz, Tomas Gulda en Peter Flache voor de EV en Ryan Collier, Alexei Loginov, Brock Montgomery, Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam voor de Trappers. Niemand minder dan legende Sean Simpson verzorgde de traditionele ceremoniële face off.

Mitch Bruijsten dwingt Peter Holmgren tot een geweldige slide om en de goalie keert daarmee de puck. Een heftig aandringend Trappers, dat pas na 2,5 minuten toestaat dat de Duitsers voor het eerst het Tilburgsde verdedigingsvak binnen mogen. Arnoldas Borsas vuurt voor het eerste maal op doel. Dan ook al snel een slashing-straf tegen Ivy van den Heuvel, die Arnoldas Borsas onheus bejegende. Trappers staan EV Regensburg slechts één schotje toe (van Borsas). Dan volgt een ware stormloop op het door Holmgren verdedigde doel. Maar vooralsnog blijft Peter overeind op schoten van Max Hermens, Reno de Hondt en schiet Nardo Nagtzaam centimeters voorlangs. Ian, die niet zoi veel te doen krijgt, moet wel alert blijven. Want opeens duikt Borsas alleen voor hem op. Met een snoekduik redt Ian. En tripping straf tegen Jason Pinnizzotto, die Ryan Collier onderuit haalde, levert weer heel wat vuurwerk voor het Duitse doel op. Maar zowel Jordy van Oorschot, een blast van Bastings en Parker kunnne de doleman niet bedwingen. Weer met vijf tegen vijf mag Jordy tweemaal aanleggen, maar ook tweemaal staat Holmgren op zijn post. Dan haalt Brock Montgomery Sebastian Alt onderuit. We zien de jeugdige veerdediger Philipp Vogel voor het eerst op het ijs en zien Felix Schwarz uit de draaiing naast schieten. Maar dan staan plots Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam tegenover slechts één Eisbär. Handig passen ze elkaar meerdere malen de puck tot, tot vlak voor doel. En dan hoeft Nardo Nagtzaam alleen maar de puck over de doellijn te schuiven. 1-0 na 18.59.

In de tweede periode betrapt hoofscheidsrechter Daniels Ivy van den Heuvel al snel op hooking tegen Benjamin Kronawitter. Door een woud van spelers schiet Tomas Gulda op doel. Alleen om op Meierdres te stuiten. En dan opeens aan de overkant prikt Nardo Nagtzaam de puck in de linkerbovenhoek voor 2-0 (23.0!. Een shorthanded goal. Daarna staat Peter Holmgren steeds in de schijnwerpers. Maar met bravoure keert hij schoten van Ivy van den Heuvel, Giovanni Vogelaar en Max Hermens. Een straf tegen Parker Bowles 9 Hoge stick) komt Trappers duur te staan. Routinier Peter Flake passt vanachter het doel op Jason Pinnizzotto in de dolemond. Zonder mankeren prikt Jason de puck linksboven achter Meierdres voor 2-1 (26.01). Meteen daarna een roughing straf tegen Reno de Hondt. Parker Bowles maakt zich daarover zo kwaad dat hij voor 10 minuten de strafbank mag opzoeken vanwege het beledigen van de arbiters. Maar Tilburg behoudt de overhand. Alleen weten Brock Montgomery en Mitch Bruijsten de Zweedse doelman niet te overwinnen. Bij een tripping straf van Tomas Gulda (tegen Mickey Bastings) werkt Trappers veel te statisch op de powerplay en kan geen potten breken.

Gedurende de gehele tweede pauze één zangkoor van de EV Regensburg fans. Zij 'kennen' slechts één lied: Wij houden van je EVR en daarom zingen wij dit lied. Maar dan op z'n Duits natuurlijk. En dan verschijnen ook de sjaaltjes met opschriften als:'Der EVR ist wieder da!'en 'Scheiss Ingolstadt'. Kennelijk hebbebn ze het niet zo op Ingolstadt, de eerste grote stad zo'n 80 kilometer Donau opwaarts. De barrage op het Duitse doel krijgt een vervolg in het slotdeel. Maar Vogelaar, De Ruijter en Van Oorschot kunnen Holmgren niet overwinnen. Maar dan eenscherpe voorzet van Mickey Bastings op Kevin Bruijsten. Kevin laat de puck op zijn stick het doel in kaatsen. En na 44.30 is het 3-1. Een geweldig schot van Jordy van oorschot dat vanuit de vanghand van Peter Holmgren in de hoek van de baan belandt. Dat is het sein voor EVR coach Igor Pavlov om een time out te nemen. Dat heeft echter geen positief effect op de Eislauf Verein. Trappers vecht nog steeds met doleman Peter Holmgren. Achterenvolgens bijten Jonne de Bonth, Alexei Loginov, Brock Montgomery hun tanden stuk op de sluitpost. Een tijdje later wordt het Duitse doel wel vier keer kort achter elkaar op de korrel genomen. Uiteindelijk is het Parker Bowles die de puck in de korte hoek werkt voor 4-1 (53.04). Daarna volgen nog straffen tegen Philipp Vogel en Benjamin Kronawitter. Daarbij speelt Trappers zelfs 1.33 met twee man meer. Maar de powerplay is te statisch en de grote kans is voorbij. En wat later de wedstrijd ook.

Weer een superieur combinerend Tilburg Trappers. Dat ditmaal Regenburg op vakantie stuurt. Nick de Ruijter krijgt de bloemen als speler van de wedstrijd. En dan volgt de show van de fans van de EVR. Minutenlang zingen zij hun helden toe. En als de spelers al lang vertrokken zijn klinkt het nog steeds:"Wir wollen Peter Holmgren sehen." En als magere reactie van de Trappers fans:"Ian, Ian, Ian." Maar kortom weer een fraai duel van hoog niveau, met name van de Trappers, zoals je dat niet in de overige ijsbanen van Nederland ziet.

Terug