Trappers haalt angels uit de schorpioenen

Oberliga Play-Offs, Halve Finale Wedstrijd 3 van 5: Tilburg Trappers - Hannover Scorpions 4-1 (2018-04-06)

Wedstrijd nummer drie tussen Tilburg en Hannover in deze best-of-five serie. waarin de stand in de serie 1-1 is. Ik kom heel vroeg het stadion binnen en wordt meteen in het Duits verwezen naar de kaartjescontrole. Vroeg gekomen om een mooie plaats te veroveren in vak D1. Maar vlak voor de wedstrijd begint komt de ontknoping. Vak D1 blijkt ook met plaatsreservering te werken en ik heb een kaartje voor D1, maar zonder plaatsreservering. Kortom mijn plek is op de trap, waarbij de bierrunners steeds weer om mij heen moeten laveren. Bij de Trappers nog geen Kilian van Gorp en natuurlijk niet de geschorste Brock Montgomery. Maar wel weer standby is verdediger Floris van Elten, retour van het U18 WK. In het team van Hannover 5 spelers met dubbele nationaliteit en de imports Chad Niddery, een Canadese aanvaller, en Brian Gibbons, een Amerikaanse aanvaller. De beide supergoalies staan tussen de pijpen: Björn Linda en Ian Meierdres. De eerste lijn van Tilburg bestaat uit Ryan Collier, Alexei Loginov, Mitch Bruijsten, Parker Bowles en Nardo Nagtzaam. Die van de Scorpions uit Dennis Schütt, Sebastian Lehmann, Patrick Schmid, Björn Bombis en Chad Niddery. De 39-jarige Russische Duitser Andrei Strakhov speelde als verdediger.

Mitch Bruijsten vangt een pass van de Duitsers af en snelt op het doel af. Hij kan niet scoren, maar Patrick Schmid moet al na 26 seconden wegens slashing de strafbank opzoeken. Eén gevaarlijk schot van de Trappers van Parker Bowles van de blauwe lijn. Maar daarmee klop je Linda niet. Er zijn al bijna 5 minuten verstreken vooraleer de Scorpions, in de persoon van Dennis Schütt, de eerste maal het doel van Ian serieus onder vuur nemen. Superieur plukt Meierdres de puck met zijn vanghand uit de rechterbenedenhoek. Hoewel Tilburg optisch de bovenhand heeft krijgen beide partijen goede kansen. De Trappers via Nick de Ruijter, Danny Stempher en Reno de Hondt. Scorpions o.a. via echte Hannoveraan Noah Janisch. Maar dan een bekeken pass van Ivy van den Heuvel op Mitch Bruijsten bij de verre paal. Mitch vindt Linda op zijn weg, maar de rebound werkt hij wel langs de doelwachter, 1-0 na 14.48. En de Trappers gaan door. Maar daarbij looppt verdediger Jordy van Oorschot teggen een high sticking straf aan. Dat is op 17.28. Zes seconden later ligt de puck achter Ian. Een machtig schot van Sean Fischer van de blauwe lijn betekende de 1-1 gelijkmaker (17.34). Kort voor het einde laat Mickey Bastings in het Trappers aanvalsvak Christoph Koziol struikelen.

In de tweede periode loopt die straf nog 1.32 door. Maar geen powerplay van de Duitsers. Nrado Nagtzaam geeft scherp voor op Mitch Bruijsten, maar die mist de puck. En na de straf begint het bombardement op het doel van Björn Linda. Maar Mickey Bbastings, Mitch Bruijsten, Danny Stempher en Nick de Ruijter hebben geweldenaar Linda tegenover zich. En daarbij wordt er niet alleen vehement aangevallen, maar zijn er ook defensieve kunststukjes van Ryan Collier en Giovanni Vogelaar (mooi liften van de stick van de tegenstander) te bewonderen. Trappers voeren nogmaals de druk op en dan is het uiteindelijk Danny Stempher, die een pass van de linkerflank van Parker Bowles direct omzet in een hard schot. 2-1 na 33.54. Slechts een sporadische uitval van Hannover. Maar niet geheel gespeend van gevaar. Zo schiet Chad Niddery over het doel en schiet de solerende Robin Marek naast. Op 36.45 de roughing straf van Nick de Ruijter, die Robin Marek te grazen nam. Maar 9 seconden later mag Christoph Koziol (tripping) ook op de strafbank plaatsnemen. Gevaar geweken. Hoewel Sean Fischer met zijn schot voor de korte hoek gaat. Maar er staat natuurlijk niemand minder dan Ian Meierdres in het doel.

In het slotdeel schiet Max Hermens op de paal. Terwijl Nick de Ruijter zijn schot via de binnenkant van de paal het veld weer ziet inkaatsen. Op 47.48 staat het stadion op zijn kop. Op de lip van de doelman schiet Mitch Bruijsten de puck in het doel. Maar het gejuich verstomt als de scheidsrechter het doelpunt afkeurt. Dan wordt Ivy van den Heuvel onderuit gehaald. Gevolg geen straf. Volgens de Trappers fans de zoveelste keer dat de Tilburgers door scheidsrechter Robert Paule worden benadeeld. Inmiddels heb ik in vak C op een lege stoel plaatsgenomen. De buurman met een geel-blauwe muts en een shirt aan van Bruijsten #20 zegt:"Schrijf je op dat de scheidsrechter niet deugt?" Bij dezen dus. En bijna al de toeschouwers zijn boos als Reno de Hondt wel wordt bestraft (charging). Maar de Scorpions zijn niet meer bij machte een powerplay op te zetten. Het bombardement van het Linda doel wordt vervolgd. Overigens wat mij betreft het enige minpunt van de wedstrijd, dat een deel van het publiek dan begint te scanderen:"Linda, Linda, who the f*ck is Linda." Dat gebeurde vaak ook bij een optreden van Raphael Joly. Maar dat is natuurlijk gans onnodig om op een negatieve manier de tegenstander te benaderen. Een schot van Nardo Nagtzaam kan Björn nog pareren. Maar de deflectie op het schot van Boet van Gestel door Danny Stempher is ook hem te machtig. 3-1 na 55.38. Overigens wees de scheidsrechter eerst abusievelijk Mitch Bruijsten aan als doelpuntenmaker. Jonne de Bonth schiet net naast. De Scorpions zijn in paniek. Niddery moet naar de strafbank. Ivy van den Heuvel schiet dan op (de verre) paal. Maar na de powerplay lukt Reno de Hondt alsnog de 4-1 (58.48). Een laatste poging van de Scorpions via Sean Fischer en de wedstrijd is gespeeld.

Een meer dan terechte overwinning voor de Trappers. De Duitsers konden in de eerste periode nog enigszins oppositie bieden. In periode twee en drie domineerde één team, namelijk de Tilburgse vallenzetters. Giovanni Vogelaar krijgt de bloemen als speler van de wedstrijd. Bij de tegenstander bevielen mij Björn Linda en Sean Fischer het beste. Mason en Nason bespreken druk gebarend de wedstrijd na op de tribune. Kortom de staf van Oranje was present. En het was weer een mooie ijshockey-avond. Friday Night, Hockey Night in Tilburg.

Terug