EfficiŽnt en effectief

WK Divisie IIA Nederland - ServiŽ 5-0 (2018-04-26)

Het Nederlands team moest het stellen zonder verdediger Ryan Collier. Hij liep in het slot van de wedstrijd tegen IJsland een enkelblessure op. En kan niet meer aan de start komen voor ornaje tijdens dit WK. Startende doelman voor Oranje: Ian Meierdres.

Nederland start goed. Met meteen een schot (over) van Giovanni Vogelaar. Maar ook al snel een straf tegen Raymond van der Schuit, die Marko Brkusanin hinderde. Maar de tegenstander kan tegen dit Nederlands team geen powerplay opzetten. Eerst schiet Jurryt Smid nog naast. Joly schaatst om het doel en schiet tegen de keepr aan. De rebound is voor de jonge Ties van Soest die prompt de 1-0 scoort (4.21). De Serven beseffen dat ze een tandje bij moeten zetten. Een schot van Marko Sretovic en de puck belandt via het lichaam van Ian in zijn vanghandschoen. En met zijn blocker weert Meierdres een schot van Dominik Crnogorac af. Maar dan is de beurt weer aan Oranje. Danny Stempher en Raymond van der Schuit zijn elk dicht bij een doelpunt. En ondertussen deelt Jurryt Smid een daverende bodycheck uit aan junior Mirko Djumic. Joey Oosterveld schiet van de blauwe lijn op doel. Keeper Arsenije Rankovic geeft een rebound. De puck komt op de stick van Ties van Soest, die voor de tweede maal genadeloos uithaalt, 2-0 na 9.40. Op twee opeenvolgende powerplays weet Nederland niet te scoren. Met Julian van Lijden in de strafbank geeft Nederland de spelers van de Balkan geen schijn van kans. Een subliem staaltje straf doden.

In de tweede periode is een powerplay weer niet besteed aan Oranje. Nog een fraaie defensieve actie van Alexei Loginov, die geen kans biedt aan het duo Nemanja Vucurevic en Robert Sabados, die tegenover hem staan. De wedstrijd kabbelt wat voort. Tijd voor coach Doug Mason om in te grijpen middels een Time Out. Korte tijd later een roughing straf tegen Uros Blejogrlic. Raphael Joly staat als vierde aanvaller op de blauwe lijn. Via Jordy van Oorschot en Kevin Bruijsten krijgt aanvoerder Ivy van den Heuvel de puck. Hij scoort prompt van de rechterflank. Een doelpunt voor 3-0 op 31.56. De Time Out heeft kennelijk iets losgemaakt. Want de powerplay loopt nu wel als een trein. Met als geweldige afsluiting een daverend schot van links van Giovanni Vogelaar die in de rechterbovenhoek verdwijnt. Nu ja, verdwijnt. De puck kwam haast zo snel weer uit het doel als dat hij erin ging. 4-0 op 32.26. Dan wat dwalingen van de arbiter, die het dolepunt eerst toekende aan Kevin Bruijsten. Een reglementaire verdedigingsactie van Jordy van Oorschot op Petar Novakovic bestrafte en een vermeende 'too many men on the ice' moest terug draaien, omdat hij het verkeerd had gezien.

In het begin van de slotperiode flink wat straffen, omdat het spel fysieker wordt. Jurryt Smid schiet tweemaal van de blauwe lijn, maar scoort niet. Raphael Joly laat dan zijn Oberliga-kwaliteiten zien. Shorthanded. En ook op een solo met een karrenvracht aan technische hoogstandjes. Hij komt alleen voor Rankovic en schiet backhanded. Met veel geluk werkt de keeper de puck net naast het doel. Dan laat Jordy Verkiel Dominik Crnogorac door de lucht vliegen. Hij krijgt een straf voor kneeing. Na de Time Out zet Ivy van den Heuvel een shorthandeded aanval op. Vanaf de rechterflank bedient hij de inschaatsende Jordy van Oorschot, die de Servische doelman kansloos laat. 5-0 na 54.06. Daarna is het weer knokken gelblazen. Letterlijk dan. Dus vele straffen. Op de powerplay schaatst Raymond van der Schuit, de puck voerend, voor het doel langs. Nog voordat hij kan schieten verschuift Rankovic het doel. Maar Raymond weet alsnog het net te vinden. Maar de Poolse scheidsrechter Thomas Radzic keurt het doelpunt af. Ik neem aan omdat hij al had afgefloten. En ServiŽ komt er met een minor penalty wegens delaying the game vanaf. Ook Reno de Hondt loopt nog tegen een straf aan en de wedstrijd is gedaan. Al met al geen superwedstrijd van Oranje, dat wel heel effectief het Servisch team aan de kant zette. En ook weer de nul wist te houden.Vanuit het 'sfeervak' klonk het furieus: Tilburg! Tilburg! Tilburg! En ja, de Trappers vormen meer dan alleen het geraamte van Oranje. Daarmee nog eens het feit onderstrepend dat Trappers 'die Hollšndische Nationalmannschaft gleicht.' Overigens mochten Robert Sabados en Danny Stempher het cadeau ontvangen als speler van de wedstrijd. Overigens zat het stadion maar voor drie-vrijfde vol.

Terug