Weer nipte zege over Essen

Oberliga Nord Tilburg Trappers - Moskitos Essen 3-2 (2018-10-26)

Altijd weer een feest, het bezoek aan een thuiswedstrijd van de Tilburg Trappers. Volle bak en fantastische sfeer. En bij de warming-up meteen al een aangename verrassing. De terugkeer van de geblesseerden Alexei Loginov en Kevin Bruijsten. Maar daarentegen was er een nieuwe uitvaller: Max Hermans. Opvallende speler bij Moskitos Essen: ex-DEL speler en routinier Carsten Gosdeck. Nieuw bij de Moskitos, nadat hij al eens eerder (2005-2007) de kleuren van Essen verdedigde.

Essen was gekomen om te winnen. Dat maakten zij meteen vanaf de start duidelijk. Aaron McLeod dwong startende doelman Ian Meierdres meteen tot een moeilijke redding. Een met een zekere vanghandschoen onderschepte Meierdres een strak schot van de ex-Nijmegen speler Stephan Kreutzmann. Maar zo af en toe een kansje voor de Trappers. Via o.a. Kilian van Gorp, die op zijn schot de puck uit de vanghandschoen van Essen doelman Patrik Cerveny naast zag gaan. Danny Stempher trekt aan de noodrem, voordat Julian Lautenschlager gevaarlijk kan worden. Twee minuten voor tripping. Zeven secondne later ligt de puck in het Tilburgse kooitje. De jonge Moskitos verdediger Marcel Pfänder schiet vanaf de blauwe lijn rechtsboven raak. 0-1 na 12.20. Na twintig minuten prijkt die terechte voorsprong van de Duitsers nog steeds op het scorebord. En hebben we ook al een eerste vuistgevecht gezien.

In de tweede periode moet Ian Meierdres alle zeilen bijzetten om Valentin Pfeifer, Julian Airich en Carsten Gosdeck van scoren af te houden. En dan opeens slaat Danny Stempher aan de andere kant toe. 1-1 na 24.11. Het leek alsof er een zucht van verlichting door het Trappers team ging. Die oppepper bleek Tilburg echt nodig te hebbben. Hoewel verdediger Thomas Richter nog wel de paal raakte met een vilein schot, was het toch eigenlijk allemaal Tilburg wat de klok sloeg daarna. Zelfs shorthanded maakte Reno de Hondt het doelman Patrik Cerveny knap moeilijk. Dan vliegt opeens Julian Airich door de lucht en zijn stick nog meters hoger. Terwijl Airich gestrekt bleef liggen onstond aan de boarding een matpartij. Ivy van den Heuvel mocht naar de kleedkamer vertrekken met 5+20 voor kneeing. En van de oppositie kreeg Yannich Walch een game aan zijn broek. Door nog bijkomende straffen was het gevolg dat de teams beiden met vier man speelden, na twee minuten gevolgd door een powerplay van drie minuten voor Essen. En dan opeens een geniaal moment van Reno de Hondt. Van de linkerflank schaatst hij naar de slot een lanceert een gemeen schot. En hij scoort 2-1 (35.15). Door hun felle optreden komt de Brabantse ploeg de man minder situatie zonder problemen door.

In de derde periode is het bijna voor de derde keer raak. Later staat Nardo Nagtzaam alleen in het aanvalsvak tegenover vier Duitsers. Zo waar weet hij er een hooking starf tegen Stephan Kreuzmann eruit te slepen. Wel flink powerplay. Maar geen goal. Later schaatst Kevin Bruijsten voor het doel langs en scoort, 3-1 (51.17). Na wat kansen aan beide zijden gaat de laatste minuuut in. Doelman Cerveny komt naar de kant voor een zesde veldspeler. En zo waar lukt het Essen om te scoren. 3-2 op 59.41. Na de face off snelt Cerveny weer naar de spelersbank. Maar gelukkig laten de Trappers niets aanbranden.

Gezien het vertoonde spel gaf die marge van een doelpunt goed het verschil weer tussen de beide ploegen. En mooi dat de jongelingen Wouter Sars, Delaney Hessels en Floris van Elten ook ijstijd kregen. Met iedereen al van de baan kwamen zij gedrieën terug om zich te bedanken voor de ondersteuning vanuit het sfeervak. Voor wat betreft Essen. Alle achting voor de 39-jarige Carsten Gosdeck. Nog steeds een dominante speler op het ijs. En 'last-but-not-least' de eer voor beste speler van de wedstrijd ging naar Reno de Hondt.

Terug