Doelpuntenfestijn in Leiden

Derde Divisie Leiden Islanders - Dordrecht Lions 2 9-9 (2018-11-18)

Schandalig weinig toeschouwers, namelijk drie (3) bij deze cruciale wedstrijd m.b.t. de laatste plaats in de rangschikking van de 3e Divisie. Twee supporters voor Dordrecht en een neutrale toeschouwer (ondergetekende). En wat oudere man kwam voor Lions 2 #28 aanvoerder Kevin van Miltenburg. Een een jongedame die door Lions 2 #18 Dany Willeboordse was meegesleept naar de wedstrijd:"Ik moest meekomen. Want ze zouden vanavond deze wedstrijd gaan winnen." De wedstrijd werd geleid door twee spelers van Leiden Polar Bears, die net daarvoor een nipte nederlaag hadden geleden tegen Flyers Heerenveen 4, 1-2. Te weten Bastiaan Prinsen en Raymond van der Vlist.

Een eerste schot van Lion Rogier Venema die vlak over de rechterbovenhoek zeilt. En dan meteen bij de eerste aanval van Leiden een doelpunt. In de doelmond komt de puck bij Laurens Staats die uit de draaiing de Dordtse doelman verrast en scoort in de linkerbenedenhoek. 1-0 na 0.58. Meteen daarna geeft Erik Heens vanachter het Dordtse doel voor op Roy van Leeuwen. Die schiet maar rakelinks naast. Islander Jean-Pierre van Mulbregt mikt iets beter, maar zijn schot van de rechterflank spat uiteen op de verre paal. Na een fraaie legsave op een schot van Dominique Laroche moet Lions Idse Bosma zijn meerdere erkennen in Roy van Leeuwen, die helemaal vrij de linkerbenedenhoek uitzocht. 2-0 na 5.27. Later geeft Erik Heens van achter het doel voor op Roy van Leeuwen en hij scoort weer. 3-0 na 8.56. Ondertussen moet Leiden doelman Erik Maassen met een leg save Elio Barone van scoren afhouden. Maar meteen daarna scoort Erik Heens zelf, 4-0 (9.59). Dat waren de tien minuten van de Islanders zoals later zou blijken. Het tweede deel van de eerste periode was voor Dordrecht. Die werd ingeleid door een succesvolle wrap-around van Frank Meijer. 4-1 na 10.55. Bij een tripping straf tegen LI #12 scoort Elio Barone de 4-2 (12.11). Dordrechtenaar John Passchier geeft van de linkerflank voor op Elio Barone, die met een one-timer de 4-3 markeert (15.14). En vlak voor de eerste pauze schiet Lion Pascal van der Waarden van ver op doel. Erik Maassen moet een rebound geven en uit de draaiing scoort Elio Barone de 4-4 gelijkmaker, na 19.44. Kortom de stand is in evenwicht. En natuurlijk een loepzuivere hattrick van Elio.

Na die periode was het tijd voor een dweilpauze, want dat was tussen de wedstrijden niet gebeurd. Wie gedacht had dat Dordrecht in de tweede periode door zou drukken kwam bedrogen uit. Roy van Leeuwen scoort zijn derde van de avond voor 5-4 (23.17). Maar Lions hadden het antwoord klaar. Op 25.20 scoorde Frank Meijer de 5-5 gelijkmaker, assist Sam Hoey. Dan vallen kort na elkaar de 6-5 (28.37; na schot van de blauwe lijn van Pascal van Roosmalen tikt Harold Paul in) en de 7-5. Dominique Laroche lukt dat doelpunt op 29.08. Eerst lukt het Frank Meijer niet Erik Maassen door de five hole te verslaan. Maar even later is het alsnog 7-6 (31.20) als Pascal van der Waarden met een ver schot scoort. Tijdens een powerplay van de Islanders houdt keeper Idse Bosma zijn ploeg in de wedstrijd, door een barrage van schoten van o.a. Jean-Pierre van Mulbregt, Laurens Staats, Erik Keessen af te weren. Dan ligt na een mooi schot opeens de puck voor een zevende maal achter doelman Maassen. Maar terecht keuren de scheidsrechters het doelpunt af. De Lions aanvaller had met een handige hand pass de puck vrij gespeeld.

Periode drie begint met een barrage van gerichte schoten van Elio Barone op het Leidse doel. Erik weert alle aanvallen af. Maar bij drie Leidenaren tegen vier Dordtenaren moet hij toch zijn meerdere erkennen in Frank Meijer. 7-7 na 50.41. Dan scoort Laurens Staats shorthanded de 8-7 (51.27). Grote discussie op het ijs is het gevolg. Maar de scheidsrechters komen niet op hun beslissing terug. En de bench coach van Dordrecht vertreekt met zijn spullen. Dan volgen straffen tegen Leiden. Eerst moet Paul Campbell naar de strafbank. Even later gevolgd door Erik Keessen. Dan is er veel ruimte op het ijs voor Dordrecht. Dat wil zeggen voor John Passchier, die elegant tussen de drie Leidenaren heen zwiert en rechtsboven scoort. En de stand is weer gelijk, 8-8 op 53.47. Maar andermaal neemt Islanders de leiding. En weer is het Laurens Staats die Bosma verschalkt. 9-8 na 56.40. Dordrecht Lions 2 gaan massaal in de aanval. De drie toeschouwers zitten op het puntje van de bank. En met nog 38 seconden op de klok lukt diezelfde John Passchier een laatste doelpunt, 9-9 (59.22). Er volgt nog een straf tegen Pascal van Roosmalen. Maar in die luttele 13 seconden weet Lions niet te scoren en de ploegen scheiden met een 9-9 gelijkspel. Een uiterst boeiende pot, die bol stond van spanning. Een Derde Divisiewedstrijd bezoeken. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Terug