HIJS trekt gelijk met Geleen

Beker van Nederland HIJS HOKIJ Den Haag - Smoke Eaters Geleen 6-4 (2018-12-30 ; 2e wedstrijd best-of-three series)

Met flinke vertraging stap ik de Uithof in. En zie nog net de laatste minuten van de tweede periode. De stand is 3-4. De slotminuten spelen zich hgeheel af in het verdedigingsvak van Geleen. Een hevig aanvallend en schietend HIJS zie ik. Een afgeslagen puck komt in de slot bij Raymond van der Schuit terecht. Uit de draaiing schiet hij prompt op doel. En scoort na 38.08 de 4-4 gelijkmaker.

Ook in de slotperiode is het éénrichtingverkeer op het doel van Rowan Delil. En het helpt helemaal niet dat keer op keer een speler van Geleen de strafbank moet bezoeken. En dat wordt fataal voor de Limburgers. Zowel Alan van Bentem als Raymond van der Schuit scoren op de powerplay. Alan van Bentem werd in de slot bediend door Mike Verschuren met een pass vanuit de rechter hoek van de baan. Raymond stond geposteerd bij de verre paal en scoorde op 47.20 voor 6-4. Uitzinnige vreugde bij spelers en fans van Den Haag. Want er volgt een derde wedstrijd na de eerdere 6-4 winst van Geleen.

Grootste gedeelte van de wedstrijd heb ik natuurlijk niet gezien. Maar wat ik wel heb gezien is een dominerend Den Haag. Dat maar een enkele tegenstoot van de Limburgers toestond. Tot Man-of-the-Match werd tweevoudig doelpuntenmaker Raymond van der Schuit gekozen.

Als compensatie voor dit onvolledige verslag de derde periode in extenso op video:

Terug