De Ongetemden zetten de verschrikkelijke Sneeuwmannen moeiteloos opzij

Vijfde Divisie HIJS HOKIJ Den Haag Ongetemd - Yeti's Breda 14-0 (2019-01-05)

De thuisploeg, HIJS HOKIJN Den Haag Ongetemd, treedt aan zonder Micha Kole, Sacha Meuldijk en Martijn Sollman. Doelverdediger Kyle Smithson, die wel vaker andere teams helpt bij het ontbreken van een sluitpost, had het shirtje van vaste doelwachter Jody Olgers aangetrokken. Edwin Vermeer kwam het team versterken.
Yeti's Breda weer met verdediger Ab Donkers en ook junior Brian Krijgsman en collega-aanvaller Tim van der Willik.

De Yeti's uit Breda bezetten de laatste plaats in de rangschikking van de Vijfde Divisie Poule A. Zij vergaarden tot nu toe één punt. Thuis tegen de Hockey Dads Amsterdam speelde de Bredase ploeg met 5-5 gelijk. Terwijl Ongetemd aansluiting heeft bij de brede top van die Poule. En dat verschil maakten de Hagenaars meteen duidelijk. Na veertien seconden scoorde Edwin Vermeer met een tip-in de 1-0. Aanvoerder Koen Quicken vuurt het eerste projectiel af op het Haagse doel. Kyle Smithson laat niets aanbranden. En na een mooie leg save van de Bredase doelman Leandro Gomes Marcelo op een schot van Fabian Kranenburg is er aan de andere kant een klein kansje. Jakub Baluc schiet op doel. Kyle moet een rebound toestaan. Brian Krijgsman is er als de kippen bij om het werk af te maken, maar met een snoekduik bezweert Smithson het gevaar. Fabian Kranenburg gaat dan op avontuur. Hij schaats alles en iedereen voorbij en scoort dan met een backhander in de verre linkerhoek. 2-0 na 6.17. Ondanks een groot overwicht moeten de Hagenaars wachten tot 14.54 voordat Steven Kuipers de 3-0 markeert. Tegen het einde van de periode ontfutselt #2 van Breda de puck aan een Haagse verdediger. Pal voor het Haagse doel. Maar de Yeti kan het niet afmaken.

Ook de tweede periode begint met een knal. Uit een snel uitgevoerde aanval scoort Fabian Kranenburg 5-0 (20.45). Met een verrassend vlak schot van de blauwe lijn scoort Edwin Vermeer in de rechterbenedenhoek (5-0 na 21.39). Op één van de sporadische uitvallen van Breda schiet Martin Struijs net naast. Wietse de Wit onderschept een pass van een Yeti in het Haagse aanvalsvak. Hij bedenkt zich geen moment en scoort op 27.13 de 6-0. Korte tijd later schiet Steven Kuipers op doel. Hij ziet de puck naast het doel gaan. Maar Reinoud Feenstra pikt de puck in de hoek van de baan op en passt op diezelfde Kuipers in de slot. En nu scoort hij wel: 7-0 (29.59 (op de sheet is dat 31.59 geworden)). Op 33.46 (op de sheet 37.46) verhoogt Fabian Kranenburg tot 8-0. Dan volgt op 35.35 de eerste straf van de match. Charging tegen de nummer 2 van Breda. Omdat deze speler niet op de sheet staat gaat de straf officieel de annalen in als een straf tegen #3 Tim van der Willik. Met gemak doorstaat Breda de man minder situatie. En voor de tweede rust nog een wereldredding van Leandro Gomes op een schot van Floris van der Ploeg.

In de derde periode stopt de Yeti goalie eerst een inzet van Willem van Laar. Aan de andere kant een klemvaste redding van Smithson op een schot van Koen Quicken. Maar dan gaat Fabian Kranenburg weer solo. En hij scoort, 9-0 na 44.45. Snel gevolgd door de 10-0 (Marek Moggre 45.50) en de 11-0 (Willem van Laar; 46.03). Een slashing straf tegen Brian Krijgsman. En weer glorieert de penalty kill van Breda. Na een opstootje sturen de scheidsrechters Dennis Hekking en Sander Verhage Fabian Kranenburg en Patrick van Nispen (Breda) naar de strafbank. Bij vier tegen vier lukt Steven Kuipers de 12-0 (51.45). Diezelfde Steven Kuipers markeert ook de 13-0 (56.29). En Ruud Spaans legt op 58.34 de eindcijfers vast; 14-0.

Den Haag schaatst beter en sneller. En ook weten zij beter het aanvalsspel gestalte te geven. Yeti's zijn ontzettend goed in storen en hebben een goede druk op de stick. Anders was de Haagse zege nog veel hoger uitgevallen. Opvallende spelers bij Yeti's Breda: Jennifer Bannink en Brian Krijgsman. Jennifer bezit een goede schaatstechniek en weet zich aardig staande te houden tussen de mannen. Ook de 17-jarige junior Brian Krijgsman is een prima schaatser. Met zijn kleine gestalte dwingt hij toch gezag af en zorgt voor gevaar voor het vijandelijke doel. Terwijl hij ook niet vies is van backchecken. En bang uitgevallen is hij evenmin. Ook al torende Marek Moggre hoog boven hem uit.

Terug