Captain Annelies Tielenburg leidt Enschede Lions naar zege

Vijfde Divisie IJCU Zwarte Draken - Enschede Lions 2-8 (2019-02-23)

Hoogvlieger Lions neemt het in Utrecht op tegen laagvlieger IJCU ZWarte Draken. Utrecht had 13 man weten op te trommelen en Lions 10 en mevrouw Tielenburg, de aanvoerder.

De Lions starten met een vehement offensief en laat de utrechtenaren niet uit hun vak komen. Solo op de rechterflank schaatst Igor van der leij op. Met een vlak diagonaal schot in de linkerbenedenhoek bedwiungt hij doelman Vladimir Kuzar. 0-1 na 1.09. Ook daarna blijft Enschede de wedstrijd domineren. En keer op keer is het hun topscorer Geroge Vasilchenko die op doel schiet. Maar zijn vizier is nog niet goed gericht en Vladimir Kuzar zet ook een aantal maal effectief zijn vanghandschoen in. Maar uiteindelijk lukt Vasilchenko op 7.19 van dichtbij de 0-2. En dat op aangeven van Marco Drosten. (Overigens staat op de sheet de niet aanwezige Nicole Moes-Welmers (voor de tweede maal) als assistent aangegeven en de echte aangever Marco Drosten als doelpuntenmaker. Terwijl George Vasilchenko ontbreekt op de sheet! Het was eigenlijk 1+1 voor George). Sporadisch weet Utrecht uit de omklemming van Enschede te ontsnappen. Maar tot veel meer dan een schot van ver van Valatin Kuzar, dat mooi wordt geweerd door doleman Bart Arnolli, leidt dat niet. Dan gaat Annelies Tielenburg wat al te fel door op keeper Vladimir Kuzar. Met de stick horizontaal werkt Marco van Doorn haar tegen de vlakte. Geen straffen na dit gebeuren. Wat later is er een tripping straf tegen Joe Muller. Maar Lions kan geen vuist maken. Dan botsen Annelies Tielenburg en George Vasilchenko zo'n beetje ter hoogte van de blauwe (aanvals)lijn. George blijft groggy liggen. En na een paar minuten weet hij op eigen kracht de strafbank te bereiken. Waar hij door een Utrechtse verzorgster in zijn gezicht werd opgelapt. Hij zou niet meer op het ijs verschijnen. Een geduchte tegenvaller voor Enschede dus om de absolute topscorer zo vroeg in de wedstrijd te verliezen. Utrecht ruikt zijn kans en meteen is het de ster van de Zwarte Draken, Corné Meulman, die profiteert: 1-2 na 13.18. Een machtig schot, weer van Corné Meulman. Maar dit keer schiet hij naast. Vlak voor tijd weet de op links doorgebroeken Mraco Drosten via de five hole Kuzar te verschalken, 1-3 na 19.03.

In de tweede periode is er een min of meer gelijkopgaande strijd. Bart Arnolli krijgt veel meer te doen dan in de eerste periode. En met name Ivar Drost en verdediger Ewoud van Leeuwen testen de Twentse doelman. Aan de andere kant proberen Daryn Scholte, Jelmer Vos en Igor van der Leij het de Utrechtse doelman lastig te maken. Maar zonder het gewenste resultaat. Laat in de periode nemen Annelies Tielenburg en Micha van Netten de gewiekste Corné Meulman in de sndwich. Micha vervolgt de wedstrijd in de strafbank. En negen seconden later kogelt Ewoud van Leeuwen de 2-3 binnen (36.37).

Zou het in de derde periode spannend worden? Marco Drosten vindt van niet. Maar terwijl hij al juichend wegschaatst blijkt hij niet te hebbben gescoord. Aan de andere kant probeert Farried Madjdian de gelijkmaker te scoren. Maar Arnolli staat op zijn post. Daryn Scholte neemt dan het voortouw. En hem lukt de 2-4 (45.33). En dan gaat het slag op slag voor Lions, dat alle remmen los heeft gegooid. Niek van Alst scoort na 47.38, 2-5. Op 51.24 markeert Daryn Scholte de 2-6. En bij een schot van Igor van der Leij rolt de puck over de handschoen van Kuzar het doel in, 2-7 (54.21). Het slotpunt zet Annelies Tielenburg, die van dichtbij na 56.48 de eindstand op 2-8 bepaalt.

Defensief, met o.a. Gerco Wittebrood, had Lions de zaken beter op orde. En ook sticktechnisch hadden Barry Dijs en de zijnen de overhand. En daarom konden zij ook de uitval van George opvangen.

Het mysterie van het verdwenen eerste team van Enschede Lions

Tot en met vorig seizoen had Lions een eerste team in de Vierde Divisie. Nadat hij afscheid heeft genomen van zijn ouders bevraag ik Jelmer Vos hierover. Jelmer Vos vertelde:"De meeste spelers van het voormalige eerste team van Lions wilden een bierteam vormen. Zo gezegd, zo gedaan. En daarmee werden wij als tweede team Lions 1. Waarbij ik nog een groentje ben, want ik ijshockey pas 3 tot 4 jaar. Nooit gedacht dat ik nog eens voor Lions 1 zou opschaatsen. Een aantal spelers van het voormalige eerste team kwam bij ons team. En eerlijk gezegd gaf dat in de aanvangsfase van de competitie wat strubbelingen vanwege het niveauverschil. Maar de voormalige tweede teamspelers hebben zich opgetrokken aan de nieuwskomers en de strubbelingen zijn nu voorbij. We maken zelfs kans op de Play-Offs. Maar ik begrijp dat bij vele spelers die nu niet meer competitie spelen het toch begint te kriebelen. Dus ik verwacht dat we volgend seizoen weer met twee teams aan de competitie zullen deelnemen. Overigens schrokken we wel even toen onze topscorer uitviel, maar we hebben ons mooi herpakt."

Terug