Trappers oppermachtig

Oberliga Play Offs Achtste Finale W3 Tilburg Trappers - Lindau Islanders 6-1 (2019-03-19)

Volgens mij was de hal uitverkocht. Maar waren er een aantal 'no shows' vanwege de doordeweekse dag waarop dit derde duel in de best-of-five serie tussen Trappers en Lindau Islanders plaatsvond. Tilburg nog steeds zonder Jonne de Bonth en Nick de Ruijter. Ian Meierdres stond 'op doel'. Jordy Verkiel acteert als aanvaller op de linkervleugel. Het duel stond onder leiding van Ramon Sterkens en de linesmen Louis Beelen en Stef Oosterling!

Trappers zit er meteen bovenop. In de eerste seconden al een goede kans voor Mickey Bastings. En nog in de eerste minuut een aanval op links, waarbij Ryan Collier zijn inzet over de doellijn ziet glijden, 1-0 na 42 seconden. En dat smaakt naar meer. Een icing moet tijdelijk de druk verlichten op het doel van David Zabolotny. De uitstekendde doelman van de Duitsers. Zo blijft de doelman overeind bij een spervuur aan schoten van Ivy van den Heuvel en Giovanni Vogelaar. En uiteraard houdt die druk aan als er twee bijna opeenvolgende straffen tegen Lindau worden uitgesproken. Maar ook Alexei Loginov en Boet van Gestel vinden de Pools-Duitse doelman op hun weg. Na 10 minuten het eerste echte schot, van Matteo Miller, op doel van de Trappers. Meteen in de tegenaanval lukt Danny Stempher de 2-0 (10.06). Seconden daarna moet Zabolotny alle zeilen bijzetten om een solerende Max Hermens van scoren af te houden. Dat is het sein voor Lindau coach Niels Garbe om een time out te nemen. Brock Montgomery laat in het neutrale gebied zijn been staan om Andreas Farny te hinderen. En dat levert de enige import van Trappers natuurlijk een straf op. Lindau valt wel aan. Maar verder dan de vanghandschoen van Ian Meierders komt de Duitse ploeg niet. Een goed actie van de goalie op een polsschot van de blauwe lijn van Simon Klingler. Andreas Farny is dichter bij een doelpunt als hij van dichtbij schiet en de puck via het lichaam van Ian over het doel ziet verdwijnen. Maar dit zijn slechts speldenprikken in een door Trappers gedomineerde eerste periode. Shorthanded probeert Brock Montgomery door de benen van Zabolotny te scoren. Dat lukt niet. Samen met Fredrik Widén glijdt hij languit tegen de boarding aan. Daar moet op gevochten worden.

In de tweede periode is de dominantie van Trappers wat minder pregnant. Met name Fredrik Widén ruikt zijn kansen. Maar Ian is oppermachtig. Onder andere door slordig passen verdoet Trappers een powerplay. Halverwege de periode verschijnt Delany Hessels op het ijs. Max Hermens lukt het dan net niet de puck te raken op een scherpe pass voor het doel van Kevin Bruijsten van de linkerflank. Een plaagstootje is er van Filip Stopinski. Maar met behulp van zijn blocker laat Ian niets aanbranden. Een interference straf tegen Simon Klingler doet Trappers opleven. Van de blauwe lijn lukt Alexei Loginov de 3-0 (36.48). Mickey Bastings scoort met een polsschot 4-0 (38.09)

Ook in de derde periode blijft Trappers flink aanvallen. Vanaf ongveer 45.00 pakt ook Wouter Sars een paar shifts mee. Halverwege de periode moet Ian zo waar weer een paar keer ingrijpen. Ingrijpen doet ook Jordy verkiel. Maar op een heel andere manier. Hij krijgt het aan de stok met verdediger David Farny. Jordy krijgt twee strafminuten meer dan David. En Wouter Sars zit de tweede straf uit. Trappers dus in ondertal. Maar het is de pijlsnelle Mitch Bruijsten, die door hevig forechecken de puck vervovert achter het Duitse doel. Hij geeft voor op Danny Stempher in de doelmond en het is 5-0 (53.12). Lindau heeft nog steeds tijd over op de powerplay. Een gevaarlijk schot van Andreas Farny gaat via het lichaam van Meierdres over. Maar op de volgende doelpoging is het wel raak. Chris Stanley gooit roet in het eten op 55.05 voor 5-1. Geen shut out dus voor Ian. Het had lang er naar uitgezien alsof Ian de nul zou weten te houden. In de slotminuten verschijnen Wouter Sars en Delany Hessels samen op het ijs. Even later speelt Ivy van den Heuvel Brock Montgomery aan. Brock staat helemaal alleen hoog in de doelmond. Hij scoort (58.41) met een one-timer voor de 6-1 eindstand.

Zonder tot groots spel te komen wijst Tilburg de Islanders duidelijk terug. Waarbij de gastploeg doelman David Zabolotny dankbaar mocht zijn dat de score niet veel hoger uitviel. Een klein, muisstil contingent fans was uit Lindau aangereisd. Ook de Tilburg fans vond ik een beetje matjes. Maar misschien moet er nog meer vlam in de pan komen in de vervolgwedstrijden. Hoe dan ook. Ik heb weer genoten van het ijshockey, zoals je dat elders niet ziet in Nederland.

Terug