Trappers houden de wolven in toom

Oberliga Play Offs Kwartfinale W1 Tilburg Trappers - Selber Wölfe 5-1 (2019-03-29)

Het eerste duel in de best-of-five serie tussen Trappers en Selber Wölfe. Bij het opwarmen zie ik Jonne de Bonth en Nardo Nagtzaam op het ijs. Overigens heb ik Jonne verder niet op het ijs gezien. Maar ik kan het mis hebben. Ook zijn Nino Hessels, Tijn Jacobs en Wouter Sars van de partij. Mijn verwachting dat door het uitvallen van Kilian van Gorp Jordy Verkiel als verdediger zou spelen wordt ingelost. De DEB had naast een Duitse hoofdscheidsrechter de linesmen Chris van Grinsven en Nick Verbruggen aangesteld. Een heel internationaal arbitraal trio dus. Voor het geweld op het ijs losbarst, rijdt het kampioensteam Tilburg Trappers U12 een ereronde.

Trappers begint zo in de verdediging. Ryan Collier met Alexei Loginov. Alexei maakt een dubbele shift en verdedigt met Giovanni Vogelaar. De derde shift nemen Ryan Collier en Boet van Gestel voor hun rekening. En uiteraard de vaste positie als verdediger voor Jordy van Oorschot en Jordy Verkiel. Al snel een straf tegen Selb, een cross check straf tegen aanvaller David Hördler. Aanvankelijk heeft Tilburg op de powerplay zelfs moeite oom de puck in het aanvalsvak te krijgen. De powerplay loopt tegen zijn einde. Maar dan krijgt de 'vergeten' Reno de Hondt de puck van de rechterflank aangespeeld. En hij scoort 1-0 op 3.30. Boet van Gestel schiet tweemaal op doel, maar komt niet tot scoren. Brock Montgomery moet dan tweemaal zijn verdediging te hulp schieten om erger te voorkomen. Een goedkeurende reactie uit het publiek tot gevolg hebbend. Dat Selb uit ander hout is gesneden dan Lindau maken de wolven daarna duidelijk. De brandgevaarlijke import Ian McDonald schiet naast en de voor de korte hoek gaande aanvoerder Florian Ondruschka ziet goalie Ian Meierdres goed gepositioneerd de puck keren. Maar dan is het weer Tilburg dat drukt op het doel van VER Selb. Doelman Niklas Deske staat zijn mannetje tegenover Reno de Hondt, Max Hermens en Jordy van Oorschot. Dat Ian geen moment verslapt toont hij op een solo van Ian McDonald. Superieur houdt hij de net 34-jaar geworden Canadese aanvaller van scoren af. Na een slashing straf tegen Mitch Bruijsten - overigens de enige straf tegen Trappers in de hele wedstrijd (!) - Jordy Verkiel, Jordy van Oorschot, Mickey Bastings en Danny Stempher vol aan de bak. De Wölfe spelen sterk op de powerplay. Maar Ian maakt gevaarlijke schoten van Florian Ondruschka en Landon Gare onschadelijk. Aan de andere kant belandt Mitch Bruijsten na een snelle break zelf in het doel. Overigens kwam Wouter Sars voor ene paar shifts op ihet ijs in dit eerste deel.

In de tweede periode een centering pass van Jordy Verkeiel van de linker flank. Via een verdediger verdwijnt de tussen de benen van Deske in het doel. oofdscheidsrechter Sascha Westrich kende overigens het doelpunt toe aan Mitch Bruijsten , die wel in de doelmond stond, maar zeker de puck niet raakte. En hoewel de schoten verhouding ook in het tweede deel in het voordeel van Trappers uitvalt, wel gevaarlijke schoten van Andreas Geigenmüller en Erik Gollenbeck. Maar een soevereine Ian Meierdres geeft alle Duitsers het nakijken. Alleem jammer dat Tilburg niet meer maakte van de powerplay zo vlak voor de tweede pauze.

In de derde periode komt Trappers vliegend uit de kleedkamer. Grote kansen voor Kevin Bruijsten, Giovanni Vogelaar, Brock Montgomery en Ivy van den Heuvel. Maar geen doelpunt. Dan een geweldige splijtende pass van diagonaal van Kevin Bruijsten op Max Hermens. En daar is de 3-0 op 45.57. Op de volgende aanval doet Alexei Loginov net of hij keihard op doel gaat schieten. Maar in plaats van te schieten passt hij diagonaal op Max Hermens, die met een one-timer raak schiet voor 4-0 (46.10). Nadat de omroeper van dienst het doelpunt heeft omgeroepen doet de spreekstalmeester dat op zijn eigen wijze altijd dik over. Maar dit ging te snel voor de spreekstalmeester. Dus moest hij de dubbelklapper van Max in één keer aankondigen. Meteen daarna twee straffen tegen Selb. Maar de powerplay van Trappers haperde aanvankelijk. Maar dan toch Giovanni Vogelaar met een kogel van de blauwe lijn. En het is 5-0 (48.54). Tijn Jacobs krijgt een shift. Max Hermens krijgt twee mooie kansen. Maar een hattrick lukt net niet. Een moment van onoplettendeheid in de Tilburgse defensie. Ian McDonald brengt Landon Gare in stelling. Die kan doodgemoedereerd de hoek uitzoeken en laat Ian volstrekt kansloos. 5-1 na 55.39. Wouters Sars en Tijn Jacobs verschijnen dan samen op het ijs. Maar het zou bij die stand blijven.

Een mooie overwinning op dit sterke team uit de Oberfanken. En het is niet meer dan terecht, dat zij in ieder geval éénmaal scoorden. Maar dat maakt de smaak van de overwinning alleen maar zoeter voor Tilburg. Dat met deze overwinning de toon zet voor het vervolg van de serie.

Terug