Twee briljante soli brengen Trappers de overwinning

Oberliga Play Offs Halve Finale W3 Tilburg Trappers - Herner EV 5-3 (2019-04-16)

Het derde duel in de best-of-five serie tussen Trappers en Herner EV. Na twee nederlagen moest Tilburg winnen. Als ik het stadion binne kom zijn een drietal knulletjes hun trommels aan het installeren. Eerst de trommel met een spanband vast maken aan het hek en daarna de definitieve bevestiging regelen met tie ribs. En zo goed vastmaken dat je gedurende de gehele wedstrijd er als een bezetene op los kunt trommelen. Uiteraard geen Mickey Bastings, vanwege zijn straf. Björn Linda staat uiteraard in het doel bij HEV en Ian Meierdres bij de Trappers. Overigens had de DEB Stef Overweg en Louis Beelen als linesmen aangewezen.

Trappers zet meteen druk. Wat bij de HEV opvalt is dat Brad Snetsinger een volle minuut op het ijs staat. Maar ook Herne laat zich niet onbetuigd. Ian moet ingrijpen op een inzet van diezelfde Brad Snetsinger. Na 3.54 een eerste straf tegen Nils Liesegang vormen Ryan Collier, Alexei Loginov, Kevin Bruijksten, Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam de eerste powerplayformatie. Nardo vindt Kevin bij de verre hoek. Maar Kevin kan doelman Björn Linda niet bedwingen. In de tweede minuut van de powerplay weet Trappers zich geen kansen te creëren. Mitch Bruijsten moet vervolgens de strafbank opzoeken. En Trappers zoekt de aanval. Tweemaal mag Brock Montgomery op doel schieten. Maar ook tweemaal vindt hij Linda op zijn weg. Aan de andere kant weten de Trappers net nog Philipp Kuhnekath van scoren afhouden. Maar op de volgende aanval - nog steeds met een man meer - weet Herne wel te scoren. Brad Snetsinger geeft van de rechterflank scherp voor in de slot. En daar is schutter van dienst Patrick Asselin om de puck tegen de neteen te werken, 0-1 na 8.55. Niet zo veel later volgt het antwoord van de thuisploeg. Alexei Loginov schiet van de blauwe lijn op doel. En Kevin Bruijsten weet de puck langs Linda in het doel te werken voor de 1-1 gelijkmaker na 10.10. Maar daarna is Herne gevaarlijker. Patrick Asselin stuit op Meierdres. En uit de draaiing schiet Mike Schmitz net naast. Dennis Thielsch start een solo door het midden. Alleen met een hooking kan Jordy Verkiel voorkomen dat Dennis scoort. Maar wel ten koste van een penalty shot. Ian stopt de penalty van Nils Liesegang superieur. Maar als Nils plots in de doelmond wordt aangespeeld door Nicolas Geitner, weet hij wel te scoren. 1-2 na 19.29.

In de tweede periode gaat Tilburg jagen op de gelijkmaker. Linda voorkomt een zeker lijkend doelpunt van Reno de Hondt door een leg save. Dan schaats nardo Nagtzaam met de puck van de rechterflank de doelmond in en schiet onverwacht. De puck verdwijnt in de rechterboevnhoek voor de 2-2 gelijkmaker. Dat leidt tot een spontane vreugdesprong van mijn buurman en voor mij een gratis bierdouche. We zien een briljante verdedigende actie van Giovanni Vogelaar op Herne aanvoerder Michél Ackers. En een fantastische legguard save van Ian op een inzet van Snetsinger. Trappers zet een goed powerplay neer na een slashing van Snetsinger op Ivy van den Heuvel. Maar Alexei ziet zijn poeier gestopt door Linda. En zowel Ryan Collier als Mitch Bruijsten schieten naast. Daarna blijven kort na elkaar twee Herne spelers in de hoek van de baan liggen. Bij de tweede van die acties krijgt Reno de Hondt een major penalty en een game misconduct straf (boarding) aan zijn broek. Wouter Sars zit de vijf minuten straf uit. Ian moet wel Marcus Marsall van scoren afhouden, maar in ondertal zijn Kevin Bruijsten, Nardo Nagtzaam en Mitch Bruijsten brandgevaarlijk. Na drie van de vijf minuten straftijd weet Herne pas de powerplay op te tuigen. Maar zij doen dat meteen zo goed dat Nico Kolb Ian weet te bedwingen. 2-3 na 35.31. Onder groot geluich van de rangen deelt Loginov een gigantische check uit aan Brad Snetsinger, die pas na een forse buiteling weer aan de wedstrijd kan deelnemen.

In de derde periode komen beide ploegen vliegend uit de kleedkamer. Grote kansen aan beide kanten. Maar dan een tripping straf tegen Dennis Thielsch. Hij had aan de boarding Ryan Collier onheus bejegend. Mitch Bruijsten schiet op doel. Linda moet een vette rebound weggegeven. En daar staat Kevin Bruijsten precies op de goede plaats. En hij scoort 3-3 na 45.25. Kort daarop een straf tegen de Duitse topscorer Patrick Asselin. Trappers drukken hevig. Maar Björn Linda staat paraat op een schot uit de draaiing van Ryan Collier. Een straf tegen Kevin Bruhijsten, die Nico Kolb haakte, geeft Trappers vleugels lijkt het wel. Met een man minder gaan zij volop in de aanval. Met veel kunst een vliegwerk weet Linda een loeihard schot van Alexei Loginov uit de touwen te houden. Dan krijgt Delany Hessels ook een shift. Het regent slechte passen in de Trappers defensie. En na zo'n slechte pass redt Giovanni Vogelaar zijn team door een tegenstander te laten struikelen. Op dat tijdstip (54.59) neemt Herne een Time Out. Een beetje verrassend voor mij. Maar wie brilleren er op het ijs? Dat zijn de Trappers. Mitch Bruijsten start een solo die hem voor het doel van Herne brengt. Hij schaats voorlangs en werkt en passant de puck langs Linda. 4-3 na 55.31. Maar nog tijdens die man-minder-situatie kegelt Alexei de puck in één keer vanuit het verdedigingsvak de tribunes in. Een terechte tijdstraf. Ivy van den Heuvel, Ryan Collier en Danny Stempher staan dan tegenover vijf vijandelijke veldspslers. Later nemen Mitch Bruijsten, Jordy van Oorschot en Nardo Nagtzaam het van het van hen over. En met succes. De laatste minuut breekt aan. Nardo Nagtzaam krijgt het op zijn heupen. Solo gaat hij op avontuur, dat hem van de zijkant van de baan tot voor het doel brengt. En hij scoort. Op 59.23 gaat hij dak eraf in Tilburg. Die 5-3 stand is tevens de eindstand.

Een toch wel benauwde overwinning voor Tilburg Trappers. Geen gesmeerde machine. Maar twee geniale, solistische invallen in de slotperiode geven de doorslag. En Trappers winnen. Wat verder opviel was het sterke spel in ondertal. Veel beter dan de powerplay. Bij Herne viel met name strateeg, spelverdeler en alleskunnenr Brad Snetsinger op. En natuurlijk de formidabele doelman Björn Linda. Man-of-the-Match: Kevin Bruijsten. Maar voor mij had dat ook Ryan Collier kunnen zijn.

Terug