Trappers komt te kort

Oberliga Play Offs Finale W3 Tilburg Trappers - EV Landshut 2-3 (2019-04-26)

Het derde duel in de best-of-five serie tussen Trappers en EV Lanshut. Een tot de rand gevuld Stappegoor. Beide teams kiezen voor hun eerste goalie: EV Landshut met Patrick Berger en Tilburg Trappers met Ian Meierdres. Ook voor deze wedstrijd had de DEB Stef Overweg en Louis Beelen als linesmen aangewezen. Bij het inspelen zijn de jonkies Delany Hessels, Wouter Sars en Floris van Elten niet van het ijs te branden. Ook Marius Nägele is nog lang nadat zijn teamgenoten de kleedkamer hebben opgezocht aan het inspelen. Overigens werd deze wedstrijd mede mogelijk gemaakt door Bouwgroep Midden-Brabant.

Landshut zet meteen druk. Ian moet meteen al schoten afweren van verdedigers Elia Ostwald en Christian Ettwein. Delany Hessels draait van meet af mee. Na minuten pas een eerste serieus schot op doel, van Ivy van den Heuvel. Aan de andere kant moet ian tweemaal ingrijpen op inzetten van Christoph Fischhaber. Een snelle break op links levert een mooi schot op van Max Hermens. Maar het eindstation is de vanghandschoen van Berger. Dan een eerste straf tegen Tilburg. Jordy Verkiel moet twee minuten brommen wegens interference. De eerste penty kill formatie bestaat uit Boet van Gestel, Jordy van Oorschot, Mickey Bastings en Ivy van den Heuvel. Ian weert schoten af van Alexander Ehl en Stephan Kronthaler. Maar op het schot van de rechterflank van Tomas Plihal heeft hij geen verweer. 0-1 na 8.49. Maar die voorsprong houdt niet lang stand. Jonne de Bonth passt van de rechterhoek van de baan in de doelmond. Kevin Bruijsten is daar om het af te maken. 1-1 na 9.51. Maar daarna lopen de Trappers 1 op 2. Tegen iedere kans van de Tilburgers, bijvoorbeeld een deflectie van Danny Stempher op een schot van Jordy Verkiel, staan twee kansen voor de Duitsers. Ian moet alle zeilen moet bijzetten. Een powerplay, na een overtreding van Luis Schinko, helpt Tilburg niet verder.

In de tweede periode gaat Tilburg jagen. Met name Danny Stempher laat zich gelden. Maar het overwicht resteert slechts in één teken : icing. Maar dat offensief luwt snel. Na een stick save van Ian schiet de puck de lucht in. Als een honkbalslagman slaat Ian vervolgens de dalende puck achter het doel. Marc Schmidpeter en Tomas Plihal kunnen Ian niet bedwingen. Maar op aangeven van Tomas Plihal doet Marius Nägele, met een schot van de blauwe lijn, dat wel. 1-2 op 25.13. Het antwoord van Trappers is bijzonder fraai. In een zeer goed uitgespeelde combinatie brengt Nardo Nagtzaam de puck bij Mitch Bruijsten. Van de linkerflank geeft hij millimeter precies voor op broer Kevin, die prompt de 2-2 scoort (28.01). Helaas zien we de laatste tijd zulke fraai opgezette aanvallen te weinig. Een straf tegen Marius Nägele levert nota bene kansen op voor Miloslav Horava en aanvoerder Maximilian Forster. Maar gelukkig staat Ian paraat. Alleen Ryan Collier weet een acceptabel schot te lossen. Maar als Ivy van den Heuvel Luis Schinko tegen de boarding kwakt zijn de Trappers in ondertal. Maar er volgt goed penalty killing van de thuisploeg. Waarbij Danny Stempher zelfs nog een leuke kans krijgt.

In de derde periode te veel foute passes van de Trappers. Na een overname van Alexander Ehl kan Meierdres nog erger voorkomen. De scheidsrechter geeft een straf aan tegen Tilburg. Van dichtbij lukt Maximilian Forster de 2-3 (45.09). En ook daarna blijft Landshut Ian werk bezorgen. Plihal en Ehl geraken gelukkig niet voorbij de Tilburgse sluitpost. Dan een tweede straf tegen Marius Nägele. Danny Stempher schiet net over de verre hoek. Aan de andere kant had Miloslav Horava de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij schiet naast. Een gemeen, verborgen schot van Kevin Bruijsten is alsnog het prooi van doelman Berger. Elia Ostwald speelt dan de puck vanuit het verdedigingsvak de tribune in. Een straf dus. Tegen het einde van de straf stelt Tilburg een zesde veldspeelr op. En neemt op 59.01 nog een time out. In het aanvalsvak loopt Brock Montgomery tegen een tripping straf op (59.06). Maar het zit er niet meer in voor de Trappers. Ook niet in de laatste 18 seconden als Tomas Plihal voor hooking in de strafbank zit.

Resteert een 2-3 nederlaag. Te veel foute passes en te weinig goed opgezette aanvallen. En dan kom je (net) te kort tegen dit EV Landshut, blijkt. Al zijn de verschillen, conform de einduitslag, zeer klein. De meegereisde Duitse fans gaan 'aus dem Häuschen'.

Terug