Trappers: We are number two

Oberliga Play Offs Finale W5 Tilburg Trappers - EV Landshut 2-4 (2019-04-30)

Het vijfde en beslissende duel in de best-of-five serie Play-Offs Finale Oberliga tussen Trappers en EV Landshut. Maar vooraf neemt scheidend voorzitter Ron van Gestel het woord. Acht jaar lang heeft hij en het bestuur bij wijze van spreke dag en nacht gewerkt voor de club. En vervolgens bedankt hij de bestuursleden afzonderlijk. Op zijn beurt bedankt één van de bestuursleden hem. En alle bestuursleden ontvangen een ingelijst Trappers-shirt. De spreekstalmeester stelt de startende zes van ieder team voor. Waarbij het Tilburgse publiek ook luid klapt voor de gasten uit Landshut. Grote afwezige natuurlijk bij de Trappers: Alexei Loginov.

Jordy Verkiel is meteen al verantwoordelijk voor een icing. En na 1.23 moet Kevin Bruijsten brommen vanwege een holding op aanvoeder Maximilian Foster. Ian Meierdres staat in het centrum van de belangstelling en staat zijn mannetje op schoten van Alexander Ehl en Marc Schmidpeter. Nadat de Trappers weer compleet zijn zijn er goede schoten van Ryan Collier en Ivy van den Heuvel. En zet Brock Montgomery een mooie aanval op, die hij echter niet doeltreffend kan afronden. Dan schiet Giovanni Vogelaar vanuit het neutrale vak op doel. Ik zie de puck na een halve stop van Patrick Berger over zijn rug het doel in rollen. En het is 1-0 na 13.28. Als Stephan Kronthaler Kevin Bruijsten haakt lijkt de weg vrij voor Tilburg. Wel powerplay van de thuisclub, maar weinig schoten op doel. Luca Zitterbart pleegt obstructie en dus weer een powerplay voor de mannen van coach Bohuslav Subr. Maar Mitch Bruijsten schiet voorlangs en Brock Montgomery stuit op goalie Berger.

In de tweede periode is er al gauw mot. Jordy Verkiel gaat met Peter Abstreiter op de vuist. Als die heren hun robbertje vechten hebben afgerond, waarbij Abstreiter het onderspit dolf, raken Delany Hessels en Ales Jirik slaags. Alle boeven krijgen een dubbele minor voor roughing en het spel vervolgt met 5 tegen 5. Kansen zijn er over en weer. En wat opvalt is dat Giovanni Vogelaar het met een hard schot probeert vanuit het eigen verdedigingsvak. Patrick Berger heeft zichtbaar moeite met dat schot, maar dit keer laat hij zich niet passeren. Landshut vervovert een licht veldoverwicht. Luis Schinko schiet uit de draaiing op het doel. Bij de verre hoek staat Marcio Sedlar die tot verbijstering van de Trappers fans de puck achter Meierdres werkt, 1-1 na 28.14. Kort daarop schiet Marc Schmidpeter op het masker van Ian. Tomas Plihal en Miloslav Horava domineren dan het spel. Dat leidt tot een cross check straf voor Giovanni Vogelaar door ene actie tegen Horava. Op de break speert de snelle Nardo Nagtzaam op doel af, maar kan net niet ene shorthander bijtekenen. De puck gaat net naast. Aan beide kanten nog een straf. Miloslav Horava is het dichtst bij een doelpunt als zijn schot van de blauwe lijn, via een speler, rakelings langs de doelpaal scheert.

In de derde periode meteen veel schoten op doel van EV Landshut. Tussendoor alleen een schot op doel van Max Hermens op aangeven van Reno de Hondt. Nadat Meierdres tweemaal een inzet van Alexander Ehl heeft afgeweerd geeft Reno de Hondt weer af aan Max Hermens. Na deze diagonale pass verschalkt laatstgenoemde Berger met een one-timer, 2-1 na 46.10. Op een overduidelijke high-stick tegen de aan de boarding doorbrekende Brock Montgomery wenst scheidsrechter Marc André Naust niet in te grijpen. Overigens vond ik Naust goed en neutraal fluiten, waarbij hij zich geen zorgen maakte over kleinigheden. In de tegenaanval wordt de in de doelmond vrijstaande Maximilian Hofbauer aangespeeld. Hij schiet en scoort, 2-2 na 47.24. En de toch al tijdens de hele wedstrijd luidruchtige Landshut fans laten zich nog meer gelden. Ryan Collier raakt met zijn schot van de blauwe lijn slechts het zijnet. Dan een interference straf tegen Jordy Verkiel. Landshut straft die genadeloos af. Na een schot van links is er gedoe voor het Tilburgse doel en Marc Schmidpeter profiteert, 2-3 na 52.30. Subr neemt oop 57.55 een time out. Dan verschijnen Mitch en Kevin Bruijsten, Nardo Nagtzaam, Giovanni Vogelaar en Ryan Collier op het ijs. Op 58.24 verlaat Ian Meierderes het ijs. Na een inschattinsgfout van Hermens kan Marc Schmidpeter de wedstrijd beslissen met een Empty Net Goal. 2-4 op 58.40. Vehement blijven de Trappers, maar dit jaar geen Oberliga kampioenschap voor de Tilburg Trappers.

De Trappers ontvangen een zilveren medaille. En dus geen zangkoren van de tribunes met 'We are number one. We are number one'. Maar ondanks dat weer een prachtig ijshockeyseizoen voor de Tilburg Trappers. EV Landshut viert het kampioenschap met de meegereisde fans. En die fans zingen van geluk: O wie ist das schön, O wie ist das schön..... Coach Axel Kammerer ondergaat met plezier de vele water-, bier- en champagnedouches.

Terug