6-12: heerlijk avondje voor Ian Meierdres

Oberliga Nord Tilburg Trappers - Icefighters Leipzig 2-0 (2019-12-06)

Zeer ruim op tijd stap ik de Stappegoor ijshal in. Jeugdige Trappers zijn druk in actie op het ijs. Dennis ten Bokkel en Don Nichols nemen de jongens grondig onder handen. Ook tactisch! De van verre aangereisde supporters uit Leipzig druppelen één voor één binnen. De teller blijft steken op 27 "Schlachtenbummler". Wouter Sars en Delaney Hessels kunnne niet genoeg krijgen van het inspelen. Evenals Leipzig's Hubert Berger. De Zamboni dweilt ze bij wijze van spreken van het ijs. Een paar minuten voor aanvang van hte duel wordt de rode loper op het ijs gelegd. Dat is voor Ian Meierdres, die zijn 750ste duel bestrijdt in Trappers 1. Algemeen directeur Gerard Arink neemt de microfoon. En vraagt in zeer goed verzorgd Duits de Duitse spelers, begeleiders en fans om enig geduld, want er staat iets groots te gebeuren. Dan richt hij het woord tot Ian:"Ian. 750 wedstrijden is niet niks. Er zij niet veel spelers die dat halen. Daarom vindne wij het belangrijk om daar stil bij te staan. Met die 750 wedstrijden sta jij nu reeds op de vierde plaats van de overall all-time lijst van aantal wedstrijden gespeeld van alle Trappers splers ooit. Voor die prestatie wil ik jou namens alle familieleden van de Tilburg Trappers enorm bedanken. Niet alleen daarvoor, maar ook voor je inzet, je bijzondere saves en het verschil wat jij maakt tussen winste en verlies. Daarnaast zijn wij ook bijzonder trots op jou. Om een tweetal redenen. Als eerste: Jij bent kind van de club. Je bent een product van de eerste lichting van onze topsportklas en je bent ook kind van de ijshal hier. En ik heb begrepen dat je als twaalf/dertien-jarige reeds meeging met je moeder, die vrijwillgerswerk deed in de horeca. Zo doende ben jij hier als tweede huiskamer opgegroeid. Daar zijn wij enorm trots op. Voor die trotsheid en dank willen wij jou graag bedanken met een foto van een typisch Ian-moment. Bijzonder recent. Die foto ga ik je niet overhandigen, maar die krijg je van je allergrootste fan, je dochter Lisa. Ian, er rest mij nog maar één vraag. Wat is er waar van het gerucht dat ik gehoord heb, dat je met nummer 39 speelt. Omdat dat de leeftijd is waarop jij van plan bent te gaan stoppen. Want dat zou betekenen dat wij nog ruim acht jaar van jou mogen genieten. En dat we over een aantal jaar hier weer staan voor duizend wedstrijden." Ian antwoordt:"Laten we er het op houden dat zolang ik plezier en mijn lichaam het aan kan. Zal ik niet vertekken." Groot gejuich van de tribune. De vorige weekend uitgevallen Biet van Gestel staat gewoon weer op het ijs. Maar geen Reno de Hondt en geen Ryan Collier. Leipzig mist o.a. de belangrijke spelers Ian Farrell (Canadees) en Michal Velecky (Tsjech) in de aanval. En maar liefst vier verdedigers, waaronder het fenomeen Esbjörn Hofverberg. De 49-jarige in Seoul geboren Zweed.

Dan is het tijd voor de wedstrijd. De eerste drie minuten speelt het spel zich met name op het middenveld af. Ik noterr een eerste echte doelpoging na ruim drie minuetn van Mitch Bruijsten. Dat gebeurt tijdens een uiygestelde straf tegen Hubert berger wegens tripping. De broers Kevin en Mitch Bruijsten testen dan de Duitse doelman. Maar die Patrick Glatzel blijft fier overeind. Aan de boarding mangelt Janik Langer Wouter Sars enigszins. Seconden later neemt hij wraak door Langer meedogenloos tegen de boarding te kwakken. Janik is even beduusd. Maar wie niet beduusd is is scheidsrechter Ramon Sterkens. Hij verordonneert Wouter onverwijld naar de strafbank. Tijdens de powerplay lossen de Duitsers twee schoten. Ëén van die twee is van de Finse import Antti Paavilainen. Tilburgse verdedigers smoren beide doelpogingen. Het eerste echte schot op doel van Leipzig noteer ik als de wedstrijd al circa acht minuten oud is. Schutter is Patrick Fischer, die voor de gelegenheid als vierde verdediger acteert. Max Hermens en met name Kevin Bruijsten dwingen Patrick Glatzel tot een "Glanzparade". Trappers hefet een licht overwicht, maar moetn toch toestaan dat leipzig af en toe gevaarlijk uit de hoek komt. Met name Paavilainen en Dimitri Komnik bezorgen Ian Meierdres werk. Vervolgens zijn het Danny Stempher en Kilian van Gorp die op de powerplay gevaarlijk zijn, maar beiden niet tot scoren komen. Wat later had Danny Stempher moeten scoren op een loepzuivere, diagonale pass van rechts van Kevin Bruuijsten. Maar Danny mistte het rubber. Dan na 18.02 een bench minor tegen Leipzig. Te veel spelers op het ijs. Het zou overigens niet bij die ene keer blijven voor de Icefighters met deze vorm van infractie. Maar netto levert het de Trappers niets op.

In de tweede periode krijgt Florian Eichelkraut, de gevreesde schutter van de Duitsers, de puck zo maar op zijn stick in de slot. En hij staat geheel vrij. Maar Ian bedwingen is iets anders. Op 21.51 een holding straf tegen Boet van Gestel. In het aanvalsvak houdt Hubert Berger zijn stick te hoog. Roman fluit af en gelast een face off in het neutrale vak. Hubert Berger is 'not amused'. En laat dat zeer nadrukkelijk merken. Dat neemt Ramon niet. Hij moet de naar de bank schaatsende Berger tweemaal nafluiten om hem op het matje te krijgen. Gelaten laat Berger de fikse reprimande van Sterkens over zich heen gaan. En dan een mooi staaltje goaliewerk van Ian. Moritz Israel schiet hard op doel. Vanuit Ian's vanghandschoen schiet de puck de lucht in. Doodgemoedereerd vangt Meierdres de puck in tweede instantie. Ook verdedigers testen Glatzel. Jordy van Oorschot passt op Alexei Loginov. Laatstgenoemde schaats op doel in. Maar zijn backhander is het prooi van de doelman. Via het masker van Ian gaat een schot van Antti Paavilainen over het doel. Van de Trappers zijde zijn er dan fikse kansen voor Danny Stempher en Kevin Bruijsten. Op de powerplay krijgt Kevin een open kans, maar via de keeper gaat het rubber naast het doel. Ninho Hessels maakt dan een afspeelfout, die zonder gevolgen blijft. Maar dat leidt bij mij tot het besef dat die jongeman een dijk van een wedstrijd aan het spelen is! Voor mij de revelatie van dit duel. Want verder speelt hij foutloos aan de zijde van Jordy Verkiel. En dan valt overwacht de 1-0. 33.48 is de tijd als Bartek Bison een pass van aanvoerder Mickey Bastings verzilvert. Die score geeft goed de krachtsverhoudingen tussen de beide teams weer. Maar Trappers wil meer. Mitch Bruijsten krijgt een goede kans om te scoren. De anders zo trefzekere aanvaller mist het doel. Glatzel houdt Max Hermens van scoren af. Leipzig staat flink onder druk. Dat vertaalt zich in meerdere icings. En dan valt er nog een fraaie poke check van Ninho op de puck voerende Leipzger, die door dreigde te breken. Vlak voor tijd de tweede bench minor voor 'Too many men on the ice'. Moritz Israel zit de straf uit.

In de derde periode meteen gevaar voor het Duitse doel door Mitch Bruijsten en Jonne de Bonth. Even later geeft Jonne de Bonth Moritz Israel een duw. Moritz valt en Ramon fluit. 2 minuten voor interference voor Jonne. Antti Paavilainen als verdediger op de powerplay geeft door van 'D to D' naar Erek Virch. Het schot van laatstgenoemde gaat over. Leipzig zint op de gelijkmaker. Met name op basis van regisseur Antti Paavilainen en schutter Moritz Israel. Maar Tilburg heeft natuurlijk Ian tussen de palen staan. En als Jordy Verkiel na 49.00 voor holding naar de strafbank verdwijnt, doen de Icefighters er nog een schepje bovenop. Schoten van Paavilainen, Israel en Hannes Albrecht zijn alle het prooi van Ian. Na circa 54 minuten zie ik Delaney Hessels voor het eerst op het ijs. Met nog 2.06 op de klok besluit Leipzig's coach Sven Gerike om een time-out te nemen. Hij stuurt nadien zes veldspelers het ijs op. Er volgt een hevige belegering van het Tilburgse doel. Een Tilburgs schot gaat naast het lege doel van Icefighters en dus icing. Max Hermens probeert het dan ook. En hij scoort wel. Van een meter of 50 afstand. 2-0 na 59.07. Antti Paavilainen claimt dan even later een Duits doelpunt. Hoofdschuddend wenkt Sterkens die gedachte weg. En de wedstrijd is binnen. En Ian haalt zijn doel neer. Ten teken van het houden van de nul.

Een toch wel benauwde, maar terechte overwinning voor Tilburg Trappers. Dan breekt de tijd aan voor de onthulling van de Man-of-the-Match. Vanaf de rangen klinken al de spreekkoren: Ian!, Ian!, Ian! En de supporters worden op hun wenken bediend. Ian krijgt de bloemen en zijn medespelers gunnen hem een solo ereronde.


Terug