Panters deklasseert Phantoms

BeNeLeague - Zoetermeer Panters - Antwerp Phantoms 14-2 (2020-01-04)

Videoman Edwin van Ulsen, die over een steeds indrukwekkender instrumentarium beschikt en steeds bredere ondersteuning van de leerlingen van het Oranje Nassau College ondervindt, was heel duidelijk:"Na de verloren wedstrijd in Mechelen moeten we alles winnen. Dit Phantoms moeten we kunnen overwinnen." Bij de Phantoms keerde Akke Klijsen terug in de ploeg en was alleen Ax L Kila nog niet van de partij. Bij de Panters waren Dusan Kmec en Ferenc Kocsis weer in de ploeg na hun vaderland bezoek. Edwin:"Ja. Ferenc studeert hier en wilde graag met Kerst thuis zijn. Dat misgun je hem niet." Op het apple ontbrak alleen nog verdediger Michael van Rijswijk. Junior Bas van Dalen completeerde het team van coach Alex Andjelic. Cas Neuman was de startende Zoetermeerse doelman. Routinier Neil Bruyninckx hoedde het Antwerpse kooitje. Overigens reed bij de warming up een speler in het shirt van Justin van Baarsen rond. Uiteraard was degene die het shirt rondreed de nieuwe import Patryk Wysocki van Antwerp. Tijdens de wedstrijd was de naam trouwens keurig afgeplakt.

De spelers schaatsen flink, maar de wedstrijd zelf komt wat traag op gang. Na drie minuten pas een echt schot op doel van Michiel van der Spek. Een gemakakelijk prooi voor Neil. Pas na een minuut of zes de eerste doelpoging van de Phantoms van de stick van Senne Schrickx. Zoetermeer combineert goed. Maar Dusan Kmec en Ferenc Kocsis verzilveren goede voorzetten van respectievelijk aanvoerder Thomas Borgman en Jay Huisman niet. Zo heel af een toe een uitbraak van de Belgische ploeg. Maar Riku KOskinen schiet keihard naast. Teris Wright lanceert Thomas Borgman fraai. Maar het ingrijpen van goalie Bruyninckx is nog fraaier. De kleinste man van het veld, Mathias van den Bosch (1,64m; vier centimeter kleiner dan aanvaller Simon Dozin), begaat een charging vergrijp tegen Martijn Geerligs. Zoals gewoonlijk bezet Joy Turpijn dan als vierde aanvaller een stek op de blauwe lijn. Import Jared Henderson is niet succevol met zijn schoten. Maar dan krijgt Dean Versteeg vanuit de hoek van de baan de puck aangespeeld. Hij schiet/verlengt de puck laag richting de verre hoek. En hij scoort, 1-0 na 13.22. Dan gaan alle remmen los bij Zoetermeer. Het is een stromloop op het Antwerpse doel. Maar Thomas Borgman schiet naast en Ferenc Kocsis en Dusan Kmec vinden Bruyninckx op hun pad. Diezelfde Kmec ziet later zijn schot via een been de buitenkant van de paal raken. Een tripping straf tegen Dusan Kmec geeft de Phantoms lucht. En de Belgen komen tot een heus powerplay. Akke Klijsen is dicht bij een doelpunt. Jens Theunis schiet keihard naast en Cas Neuman pakt uit met een goede redding op een inzet van de in deze wedstrijd als verdediger optredende Boris Coehorst. Het gevaar lijkt geweken voor Zoetermeer. Uit de volgende face off komt de puck op de stick van Coehorst. Hij twijfelt geen moment en scoort de 1-1 op 18.02. Even later zet Dusan Kmec voor in de slot vanachter de doellijn. De vrijstaande Teris Wright tikt de puck meteen binnen, 2-1. Terecht leidt de thuisploeg.

Meteen na de hervatting spelen de Zoetermeerders Neil Bruyninckx uit positie en Ferenc Kcsis profiteert, 3-1 na 21.17. Als Mathias van den Bosch Jay Huisman onderuit haalt stuurt Pascal Keus de kleine Belg voor een tweede maal naar de strafbank. Jared Henderson schaats in hte het doel, schiet en de puck komt achter Bruyninckx stil te liggen. Berry Donders is er als eerste bij om de puck over de doellijn te tikken, 4-1 (22.43). Een derde opeenvolgende straf tegen Mathias van den Bosch. Ditmaal voor interference tegen Thomas Borgman. Bas Tammerijn schiet op de lat. Later schiet Thomas Borgman de keepr aan. De rebound komt op de stick van Ferens Kocsis, die de puck alleen maar in het lege doel hoeft te schuiven, 5-1 (27.42). Vervolgens is Marko van Leeuwen minutenlang buiten gevecht. Hij heeft problemen met zijn linkerschaats, die in de kleedkamer moesten worden verholpen door materiaalman Kimmo Vaskimo. Vanaf de rechterflank vuurt Joy Turpijn een flitsend schot op doel af. En scoort 6-1 (34.36). Tweemaal een geweldige redding van Neil. Eerst op een schot van Dusan Kmec en later een op een inzet van Berry Donders. Een daverend schot van verdediger Nick Maas. En weer blijft de puck achter de goalie liggen. Ditmaal is Giancarlo van Ulsen er als eerste bij; 7-1 (39.22).

Voor de slotperiode doet Antwerp coach Gert Peeters een rokade. Hij brengt de jonge goalie Cisse Vander Weyde. Maar ook dat brengt geen soelaas. Jared Henderson draait van de verdediger weg en scoort laag in de verre hoek, 8-1 (42.47). Martijn Geerligs plaatst dan een daverende 'open ice check' op Senne Schrickx. En ondertussen heeft Cisse veel werk gehad. Maar op de inzet van Erik Brand in de korte hoek heeft hij geen antwoord, 9-1 (48.17). Het is wachten op het tiende doelpunt. Na een diagonale pass van Ferenc komt die van de stick van Berry Donders (50.10). In een razend tempo voert Zoetermeer dan de score op. OP 52.22 scoort Dusan Kmec van de linkerflank met een afstandschot, 11-1 na 52.22. Maar dan uit het niets een machtig schot van Riku Koskinen. Door de five hole glijdt de puck tergend langzaam over de doellijn voor de 11-2 (53.21). Iets meer dan ene minuut later ealiseert Ferenc Kocsis de 12-2. En op 55.41 schiet hij op de powerplay ook de 13-2 binnen (55.41). Wat een moyennne overigens voor de Panters. Vier powerplays, vier doelpunten! Een nonchalante deflectie van Joy Turpijn op een schot van Dusan Kmec levert de 14-2 op (58.36). Een slashing van Dean Versteeg op Aleksi Leskinen op 59.00 doet het scoren stoppen.

De Zoetermeerse spelers verzamelen zich in de middencirkel. De spreekstalmeester kondigt de verkiezing tot Man-of-the-Match aan. Achter mij op de tribune scanderen supporters: Gian, Giancarlo, Van Ulsen! Hij heeft gescoord! De spreekstalmeester, echter:"Ja, we kunnen er niet omheen. Met vier doelpunten en twee assists is Man-of-the-Match: Ferenc Kocsis!"

Terug