Stormlopen Trappers tevergeefs

Oberliga Nord - Tilburg Trappers - Saale Bulls Halle 1-4 (2022-02-13)

Een kaartje voor Trappers versus Hamburg 8 februari. Wedstrijd gaat niet door. Kaartje omgeboekt naar 9 februari tegen Leipzig. Wedstrijd gaat niet door. Kaartje omgeboekt naar 13 februari tegen Halle. Driemaal is scheepsrecht. Nog dank aan Wim Hendriks, Manager Finance & Ticketing, voor het tweemaal omboeken.
Bij de thuisploeg ontbreken Kevin Bruijsten, Kilian van Gorp en Ties van Soest. In tegenstelling tot wat Emile Joosten eerder meldde was Jordy van Oorschot wel van de partij. Bij Halle was Patrick Schmid in tegenstelling tot eerdere berichten wel aanwezig. Maar de gasten kenden een resem afwezigen. Waaronder niet de minsten, o.a. topschutter Joonas Niemelä. Noah Muller heeft van te voren een onderonsje met Pascal Grosse, een teamkameraad voor twee seizoenen bij Düsseldorfer EG U19.

Aanvankelijk regent het doelkansen aan beide kanten. Dan dreigt Tatu Vihavainen door te breken. Raymond van der Schuit voorkomt dat. Maar wel ten koste van een tripping straf. En Halle profiteert meteen met een schot van de blauwe lijn in de rechterbenedenhoek van ... Patrick Schmid. Ondertussen had Brett Bulmer nog wel een applausje gekregen van het publiek na een machtige check op Lukas Valasek. Kort daarna een powerplay voor de Trappers. Met Diego Hofland als vierde aanvaller naast verdediger Jordy Verkiel. En via Hofland en Bullmer weet Bartek Bison de gelijkmaker te scoren, 1-1 (8.33). Dat brengt de gang naar het doel van Halle goed op gang. Onafgebroken neemt Tilburg het Duitse doel op de korrel. Zeker als zij 50 seconden met twee man meer mogen spelen.

In de tweede periode trekt Trappers de goede lijn van aanvallen door. Maar doelpunten vallen er niet. Dan levert Mickey Bastings de puck in zijn eigen verdedigingsvak in bij Tatu Vihavainen. Die aarzelt geen moment en bedwingt de kansloze Ruud Leeuwentijn tussen de benen door, 1-2 (26.54). Kort daarna is er enige verwarring in de Trappers defensie. Resultaat is dat vier Duitsers slechts twee Trappers tegenover zich hebben. Patrick Schmid voert de puck op links, passt diagonaal op de meegekomen verdediger Sören Sturm. Sturm laat Leeuwesteijn kansloos, 1-3 (38.42).

In de slotperiode een gevaarlijk schot van Gianni Vogelaar dat tenauwernood via de blocker van Jakub Urbisch nast het doel gaat. Dan weer een kapitale verdedigingsfout. Dennis Gulda straft genadeloos de fout van Noah Muller af, 1-4 (48.55). In de slotminuten nog een loeihard schot van Alexei Loginov. Jakub kijkt achter zich, maar hij tovert de gesmoorde puck uit zijn keeperskleding.

Eigenlijk had Trappers gezien het vertoonde spel moeten winnen. Maar de gebrekkige 'Chancenauswertung' en de fatale fouten stonden dat in de weg. Maar ik heb wel een geweldige wedstrijd gezien, waarna Jordi van Oorschot de eer van Man van de Wedstrijd ten deel viel.

Terug