Ongetemd temt reigers

Vijfde Divisie Zuid HIJS HOKIJ Den Haag Herons - HIJS HOKIJ Den Haag Ongetemd 3-10 (2022-03-19)

In november 2021 stonden beide Haagse ploegen eerder tegenover elkaar. Ongetemd trok toen met 7-2 aan het langste eind. Ook in de ranglijst torende Ongetemd boven de Herons uit. Nu is dit duel quasi het voorprogramma voor de U21 finale.

Vrij onverwacht meteen al een doelpunt voor de Herons. Na een inzet van Kees Baaij moet doelman Jody Olgers een rebound toestaan. Ralph Ernst is ter plekke om met een backhander af te ronden, 1-0 na 1.15. Ongetemd repliceert op 6.58. David Steijn schiet van afstand en Remy Unger deflecteert de puck tussen de benen van goalie Ton van der Leur door, 1-1. Ongtemd heeft dan iets meer van het spel, maar Steven Kuipers schiet keihard naast en de rebound van Joost Hezemans belandt tegen het lichaam van doelman van der Leur. Sporadisch een uitval van de reigers o.a. via Charl Ouborg, die Olgers tot aan fraaie leg save dwingt. Op 12.48 valt de 1-2 alsnog, als Luuk Bleeker uit een scrimmage met een backhander scoort. Echter wisselt Ongetemd fout. Een uit 1-2tje tussen David Nolf en Charl Ouborg scoort Dolf de 2-2 gelijkmaker (14.04). Ton van der Leur maakt de save van de match als hij met een poke check de puck van de stick van de doorgebroken Adrian van der Hoeve plukt. Maar op een pass van de achter het doel schaatsende Remy Unger weet David Steijn Van der Leur met een schot tussen benen door te bedwingen, 2-3 na 16.42. Net voor het scheiden van de markt verzilvert Remy Unger een voorzet van David Steijn voor 2-4 (19.48).

In de tweede periode eerst een kans voor de Herons, maar de snelle Adrian van der Hoeve tipt aan de andere kant in voor 2-5 (20.56). Overigens deed bij Herons Michael Groenendijk pas vanaf de tweede twintig minuten mee. Dan na 26.05 delen scheidrechters Harald Assenberg en Dicky Nolf een eerste straf uit tegen Ongetemd. Luuk Bleeker zit de 'too many men' straf uit. Nadat Ongetemd weer compleet is mogen Willem van Laar en Adrian van der Hoeve ongehinderd op het doel van de reigers afstomen. Willem van Laar geeft op tijd af aan Adrian van der Hoeve, die met een backhander de puck hoog in de touwen jaagt, 2-6 (28.41). Daarna frequenteren de ploegen de strafbank. Met op 33.42 een holding straf tegen Ralph Ernst van de Herons. Joost Hezemans profiteert op de powerplay. Hij scoort in de korte hoek 2-7 (34.47). Op de volgende aanval schiet Marek Moggré van afstand raak, 2-8 (35.01). Maar het team van verdediger Dennis Plugge kan toch nog wat terug doen. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Ongetemd weet Charl Ouborg te scoren, waarbij de assist gaat naar goalie Van der Leur. 3-8 na (37.52). Doelman Jody Olgers is woedend op zijn medespelers en laat dat ondubbelzinnig weten.

In de derde periode wil reiger David Nolf zijn vaste positie innemen, maar hij wordt naar de spelersbank terug geroepen door bench-coach Ed Gerritsen van der Hoop. Collega verdediger Jeffrey den Ridder had nog niet zijn straf uitgezeten. Uit die powerplay weet Ongetemd niet te scoren. Herons overigens ook niet op de tripping straf tegen Adrian van der Hoeve. Pas veel later in de periode vallen er weer doelpunten. Een geniale ingeving van David Steijn leidt tot de 3-9 (52.08). David schaatste om het doel heen, kiest de rechterbovenhoek en scoort met een polsschot. En korte tijd later de volgende treffer. Van de Leur weet een schot van Mathieu van Bokhoven nog af te weren, maar Marke Moggré knalt de rebound binnen voor 3-10 (53.29). Kort daarna haalt Herons' verdediger Erwin Frieser per ongeluk Mathieu van Bokhoven onderuit. Beiden smakken ze achter het doel tegen de boarding. Uit de mond van Mathieu klinkt dan:"f*ck, f*ck, f*ck. Maar uiteindelijk krabbelt hij overeind en de scheidsrechters verwijzen Erwin naar de strafbank. Dan nog ene laatste kans voor de Herons op resultaatverbetering, maar Dennis Plugge schiet over. Seconden voor het eindsignaal nog bijna een vechtpartij tussen deze twee Haagse contrahenten als Remy Unger naar de smaak van David Nolf doleman Van der Leur te zwaar attaqueert. De strijd is gestreden en zoals verwacht verslaat Ongetemd de Herons.

Terug